Stelute de ianuarie februarie 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 11
pitilache spune:
'neata si de la mine si cate un la fiecare pentru o reprimire asa de frumoasa!!!
Mai fetelor azi e baba mea si nu va spun ca-i furtuna de zapada afara... o sa fie un an pe cinste, nu? desi dintr-un punct de vedere este chiar pitoreasca o plimbare prin zapada acum! Ha ha ha ! Ati vazut cum putem gasi si partea pozitiva cand avem nevoie de ea!!!!!!
Cu hainele de fetita, sa nu ma intelegeti gresit, ca si mie imi place s-o imbrac frumos si are dulapurile pline, numai ca ce ma deranjeaza sunt fitele ei la imbracat dimineata... aia nu, ailalta nu,... ca "m-am mai imbracat cu ea"... pai dupa ea ar trebui ceva nou in fiecare zi! Azi m-a anuntat de dimineata ce rochie de bal o sa-si puna cand vine acasa de la gradinita!!!
Si nu e numai imbracatul, ci si facutul unghiilor, gloss pe buze, etc. Daca se duce un pic oja de pe unghii trebuie repede retusate ca nu mai e frumoasa!!!
Ce am remarcat insa la ea si-mi place mult este faptul ca are o usurinta extraordinara la limbi. Ea vorbeste in mod curent romana si franceza si de ceva timp a inceput si engleza. La engleza a fost o surpriza absoluta pentru ca nu s-a ocupat nimeni de ea in mod special ci a invatat din filme, desene, ce mai aude pe strada, magazine. La inceput am fost sceptica dar am inceput s-o intreb diverse ca sa vad daca chiar intelege ce zice. Si am remarcat ca stia... Iar daca avea nevoie de un cuvant care nu-l stia in engleza il spunea in franceza. Iar progresele sunt mari ca la inceput "vorbea" cu replici retinute din filme sau desene dar acum iti povesteste si pe langa. Si nu va spun ca mai nou a descoperit si spaniola, care zice ca-i "cum vorbim noi"!! Adica ea si-a dat seama imediat de asemenare si acum vrea sa-i punem filmele sau desenele la care se uita in spaniola... asa ca am inceput coversatii usoare si-n spaniola.
Michelle si eu zic ca fetele, tie o sa-ti fie greu, lui nu sau oricum nu ca tie! Ai sa vezi ce incantat o sa vina de la joaca cu copiii si cate lucruri noi o sa invete, nu ca tu nu l-ai invata acasa, dar in grup e altfel. Gandeste-te la asta si o sa-ti fie si tie acomodarea mai usoara fara el acasa.
Liuda sanatate multa! Poate isi face efectul siropul ala cat mai repede!
Cu regimul, eu am tinut Atkins in trecut de doua ori la distanta intre ele de cativa ani. De fiecare data am slabit cam 15 kg. Atat timp cat l-am tinut totul a fost ok. Problema a fost cand am reinceput sa introduc carbohidratii... Kg-ele s-au pus la loc in cateva luni si au adus si altele in plus. Asa ca dupa experienta asta am zis ca-mi trebuie o schimbare care s-o pot adapta pe termen lung... Un sfat, Lala???
Aelita la multi ani pentru 1/2 an a lui Miguel!! Sa creasca mare si sanatatos!!! Ferice de el ca ae deja parteneri de joaca!! Tu chiar vorbesti serios de nr. 4?? Oricum
O saptamana frumoasa sa aveti toate!!!
lala77 spune:
Haha, ce se potriveste cu un pic de mov?Nu e doar mov, e f mov.
Apropo, soacra-mea ii explica lui Alice ca pe vremuri doar regina avea voie sa poarte mov la ei; si pe mine m-a pufnit rasul ca mi-am adus aminte cine poarta mov la noi.Mie imi place, de fapt. Sa-mi fie rusine ca m-am gandit la prostii.
Pitilache, Atkins e tot o dieta disociata. Am citit o carte despre ea si e chiar interesanta ca fenomen. Acolo ideea era ca ficatul ajunge intr-o stare in care consuma din rezerve (la vaci se cheama ketoza, la oameni nu stiu). De aceea efectul yo-yo e f puternic fiindca organismul o percepe ca pe o foamete.
Eu ma impac bine cu numaratul caloriilor. Mi se pare ca se adapteaza bine pe termen lung, ca stil de viata. Si poti sa scapi in orice. Daca mananc tort la 3-4 , in loc de cina imi fac o supa instant si-mi spal pacatele. La Atkins trebuie sa iei de la capat inductia.Eu pe asta te-as sfatui ca e singura la care mananci de toate.
Similara ar mai fi Weight Watchers. Care crezi tu ca ti se potriveste mai bine.
Oricum, ca idee, si la hipocaloric, cand revii la nr de calorii normale, o faci treptat. Si daca pui macar 0.5 kg, stai o sapt la regim si incerci iar sapt viitoare. Trecerea de la 1300 cal/zi la 1900 cal/zi se face cam in 2-3 luni. Altfel pui la loc.Si musai la perioada asta de trecere sa intensifici efortul cardio.Asta mie mi se pare mai grea decat regimul insusi.
lala77 spune:
Fetele au maine serbare si mi-au spus sa le imbrac cu o rochita ceva.Asa ca acasa am ajuns si am inceput sa probam rochii. Anna evident ca nu vrea nimic. Si spunea mereu "eu asa buji" (eu merg asa cu blugi). Si am tot bombanit-o si ea la un moment dat vine si imi zice "cu buji nu ubesi" (cu blugi nu ma iubesti).Saracuta. Dar in rochie tot trebuie s-o imbrac.Cumva.Cred ca saracuta sunt eu.
Daconst spune:
Adela,La multi ani draga mea!
Lala,si io la dieta,desi cam greu ca maine iar petrecem.
Azi am fost la Tai Bo si apoi in sauna.
Lore,Birubu,aici calculul la puncte de la WW:
Calcularea punctelor zilnice se face dupa urmatoarea formula:
1.sex: f = 7p, b = 15p
2.18-20ani=5p / 21-35=4p / 36-50=3p / 50-64=2p / 65-79 = 1p
3.greutate :110 #65533; 119= 11p / 100-109= 10p/ 90-99 = 9p / 80-89=8p / 70-79kg=7p /60-69kg=6p /50-59kg=5p
4.inaltime : sub 1,60=1p /peste 1,60=2p
5.activitatea zilnica:
-daca stati majoritatea timpului=0p
-majoritatea timpului stat in picioare=2p
-majoritatea timpului in miscare=4p
-munca obositoare=6p
Se recomanda consumarea tuturor punctelor zilnice dar daca se doreste se pot pune pina la 4 puncte pe zi deoparte si se vor consuma in weekend. (nu se coboara sub 16p/zi)
Din punctele suplimentare obtinute prin sport se vor consuma maxim 12 puncte pe saptamina.
Se recomanda consumarea a 2 l lichide pe zi, ptr fiecare ceasca de cafea bauta trebuie sa bem un pahar de apa suplimentar, idem in cazul colei sau pepsi.
Formula de calcul:
Kcal/60 + grasimi (lipide)/9 = nr. puncte pentru 100 gr.
Pentru gramaj mai mare sau mai mic se utilizeaza formula de 3 simplu.
Lista de alimente,o am in fisier word,mai bine v-o dau pe mail sau pe mess.
Eu ma impac bine cu ea,ca o stiu pe de rost,la calorii ma incurc in calcule,desi e acelasi principiu.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
Daconst spune:
Alinuk,nu vreau sa te sperii dar alea 3kg sunt cel mai greu de dat jos.Vorba Liudei,apa cu lamaie si salate.Altfel nu vad cum scapi.
Eu imi doresc sa ajung iar doar la ultimele 3 kg de dat jos,ca am luat-o rau pe aratura.
Bebebia,ma bucur ca ne-ai gasit.
Chiar ca ce tragedie.Condoleante!
Hele,treci la semnat de condica.
Michelle,ce te inteleg de bine.Si eu as vrea sa fie Lucas cit mai independent,dar mai greu ca sunt mamoasa tare.Noroc ca serviciul nu-mi permite sa stau atat cu el cit mi-as dori.
Pitilache,bravo pentru limbi straine.La noi vorbeste Lucas tot mai putin romaneste ca nu mai vrea.Noroc cu mama ca sta cu el si nu are incotro ca ea nu stie germana.Deja face greseli in romaneste si ne cam distram pe seama lui.
Cu hainele ii trece,ca vad ca si Lucas a lasat-o mai moale.
Avea zile cind spunea ca nu merge cu acelasi tricou cu care a mai fost in gradi ca deja il stie lumea.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
Biribu spune:
Dana multam, te rog trimite-mi si lista, mess-ul e biribu07 pe yahoo. Daca ai timp si chef baga si meniul zilnic cum a zis Lala sa ne mai inspiram .
Mami de doi mici
"If you believe everything that you read, better not read"
pitilache spune:
Lala iti multumesc mult pentru sfaturi. Cand ai timp pune niste exemple de meniuri de ce ai manca intr-o zi ca sa te incadrezi in cele 1300 de calorii in cate ai zis ca ar trebui sa ma incadrez. Saru'mana de mura-n gura...
Daconst si Isa mai face greseli in romana si noi ne distram pe masura! Mai ales la verbe, le transforma din franceza in romana sau cuvinte din engleza folosite in orice limba... mai ales ca aici frangleza este la ordinea zilei. Dar noi incercam s-o corectam (era sa zic "corijam"!), mai ales Seba isi ia rolul de frate mai mare si imediat ii atrage atentia.
lala77 spune:
Neata doamnelor!!! Si La Multi Ani!!!!
Cica azi ar fi si ultima zi friguroasa, deci yupiiii!!!!Asta e mai tare decat 8 Martie!
Pitilache, da o adresa de mail si-ti trimit meniuri daca vrei.
La noi cu limbile e dezastru. Anna vorbeste atat de stalcit ca nu-ti dai seama nici macar in ce limba vorbeste; ce spune, n-ai nici o sansa. Dar de cele mai multe ori vorbeste engleza cand e tati prin preajma si romana cand nu e. Ca ambele par a fi diverse dialecte ale limbii chineze, e altceva...
Dar Alice o sa ne manance copti. Refuza sa vorbeasca daca sunt eu prin preajma. Si pare ca nu stie o iota; dar cand ramane cu tati, ma crucesc de cate spune.Si la gradi fac engleza si-mi spune tanti cu care fac ca nu stie nimic. Dar acasa stie.Cred ca ea nu intelege de ce ma rog sa vorbeasca engleza cu unul care stie si romana. Si e o fire mai lenesa asa si nu prea le are cu eforturile. Dar te miri cate povesti ii explica lui ta-su'; si sa nu mai spun cate intelege. La noi cred ca Anna a mostenit o usurinta cumva de a invata limbi, pe cand Alice e putin ca ta-su'-antitalent complet.Dar si noi ne distram ca le mai incurca si mai trage cate un "furculition".Se rezolva ele toate cumva.
Haha, ce tare e Isa!!S-a prins ca spaniola e ca la noi.
Mergem la gradi ca avem serbare. Nu vreau sa ma gandesc ce patesc pana o imbrac pe Anna.
Haha, vine cu o tabla de-aia magnetica de scrii cu un creion si apoi stergi; cica sa-i fac eu masina. Si iii desenez una si ea cica "ochii nu-i faci?"-greu m-am prins ca-s farurile.
bebebia spune:
LA MULTI ANI DOAMNELE MELE!
LA MULTI ANI SI DOMNISOARELOR NOASTRE STELUTE!
ADELA, La multi ani!!!!La homeopat am fost in Deva, doamna a fost pediatru toata viata si s-a reorientat. Aveti in Tm somitati in homeopatie, dr Jurj si inca o doamna, aveti Societatea nationala de homeopatie, chiar au avut ceva instruiri acum 2 saptamani. Intra pe net. Jurj e super bun, dar stai la el la usa de innebunesti, eu nu am cum cu Bia. Sunt multumita de a noastra. Jur ca merita sa incerci!
Multumesc pt primire, astae ora la care reusesc sa mai intru (7 dimineat).
Astazi e baba mea: 8 martie, cu minus 8 grade!
Saptamana aceasta astept o promovare, mi s-a propus, am acceptat, astept sa vina directoarea regionala, sa o aud ca e ok. Am sa dau de baut, doar sa fie ok.
Bia e totala cu vorbele ei: Mancarea pisicii e plictisitoare, am decis sa ii dau doar perinite!
Si mie mi-ar placea sa mai scap de 2 kg, am cu 4 mai mult decat inainte de sarcina, dar o sa fiu cam ascutita la fata daca le dau pe toate. Am inceput in septembrie sa merg la aerobil si pilates, din pacate doar o data pe saptamana, si nu am reusit chiar in fiecare saptamana. oricum se vede, pt ca arat ok chiar si cu kg in plus.
Eu mananc o masa de mere, una de iaurt si apoi o mancarica, si reusesc sa ma reglez in cateva zile, pot scapa de un kg.
Va pup, de aude Bia.
Mama de Bianca 01.01.2007