Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Tocmai molfaie Raisa la unul.
Data viitoare fac portie intreaga sau dubla. I-am facut mai maricei si mi-au iesit 16 bucati.

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Laptele praf numarul 8 la testat - HIPP 1 BIO - a papat 135 ml!!!! Sa vad cat va tine minunea. Si ieri am facut cerealele cu el si a fost ok. Daca si pe asta va scuipa eu nu mai incerc.

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

pneumonie interstitiala
injectii acasa
lapte non-lactozic
smecta
eurespal
raza maine
inca ceva, am uitat ce

e deshidratata, are si diaree (scaunele apoase de care ma plangeam sapt trecuta)

la ctrl de luni a zis ca nu are nimic la plamani

azi dam mucilagiu, de maine bagam milupa fara lactoza

editez din nou, ca a ajuns sotul cu plasa de medicamente, completez:
- Epitrim (antibiotic oral)
- Fortum - antibiotic injectabil
- Bronhexin - pt tuse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

pneumonie interstitiala
injectii acasa
lapte non-lactozic
smecta
eurespal
raza maine
inca ceva, am uitat ce

cristina, pai e ditamai lista . eu nu stiu ce sa-ti spun, mie la bronsita nici nu mi-au pomenit de antibiotic, doar picaturi ptr descongestionare si aerosoli cu 2 chestii diferite... antibiotic mi-au prescris ptr un rosu in gat imaginar, noroc ca am mai cerut o parere si s-a dovedit ca nu era cazul...

sa va faceti bine

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

cristina, da :)) o dezbracam pt baie. dormea atat de profund cand era mai micuta, puteam sa ii fac orice. acum imediat deschide ochii.

crissy, eu nu stiu ce inseamna ce ai zis tu acolo, da nu suna bine. un pt voi sa va faceti bine repede

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Crissy - pupam si noi! Sa va faceti bine!

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

buna

fetelor am si eu o intrebare
Robert regurgiteaza ceva de speriat
in mare manca LM muls si pus in biberon
oare ii pot pune pe langa Lm si o masura de LP AR????

merci frumos

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

Noi am avut problema regurgitarii in exces...Stiu ca nu se combina LM cu LP AR. Noua pediatra ne-a recomandat sa ii dam de 2 ori (dimineata si seara ) o masa completa si rezultatele s-au vazut imediat prin aceea ca a luat f bine in greutate si nu a mai vomat asa de mult.
Oricum si acum mai are momente cand regurgiteaza si am inteles ca asta se regleaza pana la 1 an cand va manca mancare solida.

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

eladea, ii dau antibiotic, dar ma doare sufletul cand stiu ca dr. de pe la noi il recomanda fara niciun fel de analiza (am patit-o cu Elise in decembrie, cand ne-a trimis la raza dupa ce a vazut ca injectiile, 20 la numar, nu si-au facut efectul). Rezultatul la exsudat vine in cateva zile.

Si nici nu-ti zice, frate, ce are... ROSU IN GAT, iar pe reteta nu intelege nimeni ce scrie.

Ma iertati ca ma descarc, dar Elise doarme, Bea doarme si nu am cu cine vorbi

Editez ca sa fetele.
Eu pe cea mare am nenorocit-o cu antibioticele, sist. ei imunitar e zero, merge o saptamana la gradi si 1 luna sta acasa sa se refaca.
Dr. nr. 2 e fan augmentin. E drept ca trec toate cu augmentin, dar e fff puternic si are spectru larg.

Eu stiu o regula, poate ma insel? Daca nu are febra - nu e rost de antibiotic. Voi ce stiti?
Cristina cu Beatrice-Teodora (25 iun. 2010) si Elise-Stefania (3 dec. 2005)

Crissy hai sa iti spun ce m-a invatat pe mine un medic adevarat!

daca face temperatura se da antitermic la 4 ore timp de 72 ore maxim se alterneaza paracetam cu nurofen, daca nu cedeaza se pune problema sa se dea antibiotic in functie de ce este nevoie.Daca cedeaza se contiuna cu antitermic in ziua a parta la 6 ore iar urmatoarele doua la 8 ore.

Acum despre tuse...eu stiu ca Dr Stanciu un pediatru ff bun trateaza bronsitele cu sinupret care il da si 2s, si aerius pt secretii, antibioticul il administreza impreuna cu protectie pt stomac si intestine, la Bebelusi protectis iar la cei mai mari poate fi biotics sau ecoforina!

Decat antibiotic mai bine o sulfamida car eu m-am invatat minte si nu dau antibiotic fara antibiograma!

ANTIBIOTICUL NU E PANACEU UNIVERSAL!

Multi medici il prefera de frica supra infecatrii bacteriene peste virala!

pup si pastram legatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

offffffff, crissy...ce sa zic...fara injectii nu merge? desi stiu ca astea sunt cele mai eficiente...imi pare tare tare rau... nu pot decat sa va urez sanatate si refacere rapida...)

anca are dreptate...asa as face si eu...eu ultima data i-am dat lui Eric SUMETROLIM...

Cum se poate face diferenta intre o infectie virala si una bacteriala?

Principala diferenta o constituie tusea si secretiile nazale abundente, care sunt mult mai evidente in cazul infectiilor virale. Febra apare brusc, este mare si dureaza mai multe zile in cazul infectiei bacteriale. In general este greu de facut diferenta si numai anumite analize medicale pot determina cauzele.

Medicul poate recomanda un exudat faringian - preluarea unei probe din gat cu ajutorul unui betisor cu vata la capat. Se face mai intai un test rapid care dureaza 15-20 de minute, iar daca rezultatul este negativ, proba preluata din gat se lasa in laborator cel putin 24 de ore pentru un rezultat sigur. In cazul in care medicul banuieste existenta mononucleozei infectioase va recomanda o analiza a sangelui.

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

am editat mai sus, am mai adaugat medicamente

anca, tot ca tine stiam si eu, daca nu cedeaza febra 3 zile sub antitermice tb antibiotic, dar parca-s incuiata de cateva zile, nici nu mai stiu sa vb corect, fac asociatii aiurea

crispro, ba da, asa ar fi ideal, sa mergem la Sv. Dar sunt multe variabile in ecuatie
pt sustinere

Alice, eladea, nu pot risca nimic. Fiind prematur cu greutate f mica la nastere, apgar mic dar mai ales pt ca a fost pe ventilatie mecanica timp de 6 zile creste panica si riscul de agravare.
Acum stau si ma gandesc daca nu ar fi fost mai bine sa ne internam.
Bine, stam la 3 min de spitalul de copii, in caz de ceva (m-am gandit doar la cum ii prepar laptele praf si cum o aspir in spital, dr. a zis ca se poate trata si acasa si ca nu e ceva ff grav, dar e un risc pe care ni-l asumam

Mergi la inceput