Al 2-lea bb. in CIC si dupa?!
La mine e un pic mai complicat-am CIC paina in 20 mai 2004 cu Sebi- si tocmai am aflat de o noua sarcina:al doilea bb, s-ar naste in jur de 16 iunie 2004.Am avut si contracul de asigurare suplimentara (platit pe 6 luni) care s-a anulat cu ordonantele 19 si 23. Exista vreo sansa sa mai iau CIC si pt. al doilea copil.Ma pot angaja pt. o luna sau se poate lua prenatal ca sa se cumuleze cele 10 luni?!
Ce ma sfatuiti sa fac ,sau ce posibilitate legala este pentru a pute beneficia si pt, al doiule bb. de CIC?
Multumesc mult pt. sfaturi si va doresc multa sanatate.
Anto
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Raspunsuri
liviu`s spune:
Nu este nici o problema. Peroiada cand ai fost in CIC reprezinta perioada asimilata perioadelor contributive, prin urmare nu mai trebuie sa mai efectuezi nici o zi de munca. Conditia cu 10 luni din ultimele 12 luni este indeplinita. Oricum, nu strica sa iei si concediul prenatal, in continuarea CIC pt primul copil.
Cretoiu A. spune:
Multumesc mult Liviu.Mi-ai luat o piatra de pe inima.
Daca poti te rog sa-mi mai raspunzi la cateva intrebari:
-firma la care am lucrat si-a inchis p.de lucru din Sibiu(unde am lucrat) si eu primesc banii acum de la sediul principal din Galati, exista vreo posibilitate ca la cel de-al doilea bb. sa primesc banii prin CJAS Sibiu(mi-e tema ca fabrica avand dificultati, sa nu poata(sau vrea) sa-mi mai trimita banii de acolo)?
Te intreb acest lucru deoarece pe adeverintele pentru medicul de familie pe care mi le-au trimis acum trei luni, la viza CAS, este mentionat ca "firma are datorii in curs de recuperare/ figureaza cu restante la plata asigurarilor sociale."
Daca ei imi refuza plata celui de-al doilea CIC, ce cai legale am de a-i contesta?
Multumesc mult de tot.
ACretoiu
Cretoiu A. spune:
Multumesc mult Liviu.Mi-ai luat o piatra de pe inima.
Daca poti te rog sa-mi mai raspunzi la cateva intrebari:
-firma la care am lucrat si-a inchis p.de lucru din Sibiu(unde am lucrat) si eu primesc banii acum de la sediul principal din Galati, exista vreo posibilitate ca la cel de-al doilea bb. sa primesc banii prin CJAS Sibiu(mi-e tema ca fabrica avand dificultati, sa nu poata(sau vrea) sa-mi mai trimita banii de acolo)?
Te intreb acest lucru deoarece pe adeverintele pentru medicul de familie pe care mi le-au trimis acum trei luni, la viza CAS, este mentionat ca "firma are datorii in curs de recuperare/ figureaza cu restante la plata asigurarilor sociale."
Daca ei imi refuza plata celui de-al doilea CIC, ce cai legale am de a-i contesta?
Multumesc mult de tot.
ACretoiu