Ce fel de scoala alegi? Fara aptitudini?e

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

o reorganizare a timpului meu pentru ca sistemul sa faca ceva cu dezvoltarea abilitatilor unor copii,a tuturor, sa miste directia spre normalitate???? Cred ca ne-ai pierdut pe undeva, oricum , multumesc pentru interes.

Eu am timp pentru copil, dar eu ceream si implicarea scolilor, aceste institutii trebuie sa-si schimbe modul de viziune: copilul nu e o masinarie de invatat, iar de multe ori scoala cu prea multe ore si lectii, programul incarcat al parintelui, nu lasa timp unora pentru nimic...iar copii se trezesc la licee pe care le urasc, se trezec ca nu stiu ce vor sa fie in viata, pentru ca nimeni si nimc nu i-a pregatit pentru asta. PLus -la cabinetele de psihologie vin tot mai multi copii cu probleme de atentie sau mai grav, nu mai vor sa vina la scoala, exista acest sindrom. Si copii sunt coplesiti de viata, nu numai adultii, trebuie sa imbinam noi echilibrul, dar scoala nu ne ajuta,....Un lucru la o piesa de teatru, la un cerc literar, la un sport, la o revista, daca le face placere, ii va duce la scoala cu alt interes.Dar despre aceste metode cred ca e prea devreme sa vorbim in Romania! La scoala din titulescu, unde elevii fac inot, nu numai ca elevi merg cu mult drag dar si rezultatele se vad, plus ca mai au si alte initiative. e un exemplu de scoala care poate...ajutata, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Dupa noul topic pe care l-ai deschis,mie imi este clar ca ceva nu e in regula.Deci,ma retrag din discutie.Tot ce am scris ramnae valabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Din experienta proprie,nu.

Uite la asta ar trebui sa te limitezi in afirmatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinkav

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Din experienta proprie,nu.

Uite la asta ar trebui sa te limitezi in afirmatii!

Alina,

Alexandru Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Din pacate ,nu m-ai citat corect,ai extras ce ti-a convenitEu am pus de prima data "e posibil" si a doua oara am explicat de ce am pus.Cand spui "e posibil" exprimi o anumita idee,cand spui "toate "alta idee.
Si mai cred ca trebuie sa invatam si din experientele altora,iar netul si rezultatele afisate pe el la unelescoli particulare imi dau dreptate.
Nu e cazul sa credem ca invatamantul particular romananesc este numai lapte si miere.
Nu vreau sa intru in polemica,dar alta data priveste un raspuns in ansamblu.
Sfarsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Lori ai si nu ai dreptate, in scolile de stat bune, aflate in top (banuiesc ca te referi la rezultatele obtinute la admiterea in liceu), se trage pe copii. Sunt multi copii care fac meditatii pentru simplu motiv ca profesorii doar predau si atat, au inteles bine, nu la fel de bine.
In scolile particulare situatia este alta, copiii in primul rand sunt tratati altfel, se incurajeaza personalitatea fiecaruia si nu notiunea de turma.
Din pacate programa scolara este destul de incarcata, e adevarat ca depinde si de invatator, exista inca cei de tipul trecutului cu stilul de a pune copilul sa toceasca si exista invatatori care vor altceva si care incearca un alt stil de predare, macar incearca.
Baiatul meu este aIV-a si are timp si de placerile lui, care intr-adevar s-au mai restrans, poate si pentru faptul ca la unele a renuntat singur si este si foarte bun la scoala. Am avut norocul insa de o scoala cu o "altfel de viziune" si de un copil foarte organizat.
Insa comparandu-l cu varul lui de aceeasi varsta ii dau dreptate lui Gaby.
Si nu cred ca ar trebui sa fim atat de caustice intre noi, in definitiv suntem mame si toate ne dorim ce e mai bine pentru copiii nostri iar experienta impartasita aici uneori poate fi folositoare.
Dragelor, e luna noastra, haideti sa fim mai sensibile si mai intelegatoare, macar putin.

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Intai off topic : Am vazut recent la concursuri scolare rezultate foarte bune ale copiilor de la scoli particulare. Asta e foarte bine, este nevoie de concurenta (adica scoli particulare bune care sa concureze sistemul de stat oferind in acelasi timp alte avantaje elevilor si parintilor).

Si acum on-topic: Alte activitati le fac parintii cu copiii in afara scolii. Scoala are o programa si anumite materii si cunostinte care trebuie asimilate. Eu recunosc ca pemine nu m-ar incanta prea tare sa fie diverse optionale semi-obligatorii in cadrul scolii. Prefer sa ne lase timpul liber pentru a avea activitati extra-scolare in functie de dorintele si aptitudinile copilului.
Ca si Filofteia am renuntat deja (intr-a II-a) la chitara. Sper ca o s-o putem relua in primavara. Si sper sa nu fie necesar sa renuntam si la sport. La engleza oricum renuntam intr-a III-a pentru ca trebuie sa facem italiana.
Mai mergem din cand in cand la cursurile de la muzeul de arta, din pacate muzeul de geologie nu mai are fonduri sa faca cursuri anul asta, mai mergem uneori la Fun Science, mai mergem la cate un teatru, un film, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna,

M-ar interesa si pe mine Cuursurile Fun Science...se mai fac? unde? Muzeul Antipa inca nu s-a redeschis...Sunt aceste cursuri accesibile intr-o alta locatie in Bucuresti?
Multumesc frumos!

Mergi la inceput