Bun venit Radu Andrei!!!Mai-Iunie 2009(104)
Raspunsuri - Pagina 10
oana_MVT spune:
Ioana, una din prietene mele are bebe mic si 2 baieti mari, cand am fost la ea bebele era in wrap, asa o tine toata ziua, asa face mancare, asa face curat, asa face lectii cu baietii, ii da sa suga tot acolo.
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
oana_MVT spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui philip Oana, multumim de vorbe, Philip mai tot timpul a avut parul lung, l-am tuns cand l-am nascut pe Nick ca sa-mi fie mai usor :)) ca e mai dificil spalatul pe par. este o boala virala cu afte in gurita, ma tot chinui sa-mi amintesc cum ii zice si da, da si febra. multa sanatate. si Nick e racit, cum iese pe usa ii curg mucii garla, aici fiind si briza oceanului si multa umezeala. mai toata lumea circula cu masina pe aici, cred ca de-aia pare asa aerisit, ei, si e inca iarna, inca nu are lumea unde merge. pe 8 incepe carnavalul, apoi fugaritul bivolilor si tot asa. abia astept. acum suntem si cam legati de casa pt ca am facut pana si mergem cu cauciucul de rezerva, asa ca nu ne indepartam prea mult. bine ca faci ocolul insulei intr-o ora, deci n-avem unde merge prea departe da, suntem instalati in casa, ne-au adus si mobila, acum avem la fel ca toti vecinii, dar e bine asa, nu ma plang, zau. dici, tot nocturna ai ramas, a, uitasem, nu se circula pe partea stanga, dar trebuia sa le dam prioritate vacilor, aici ele sunt stapane, daca lovesti una o platesti de zece ori. ioana, ma bucur ca te-ai putut odihni otilia, draguta cum te stiu, merci de pupic pup si restul de gasca Andreea |
Cum ajungeti in alte zone sau pe alte insule? Aveti ferry?
Astept poze cu fugaritul bivolilor.
Sanatate lui Nick. Poate e o perioda de adaptare la noua clima
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
ganesha spune:
seara buna fetelor,
ma apuca disperarea, de aproape o saptamana al meu copil e cu muci si febra, nu e mare nu a ajuns la 38, e undeva pe la 37,2-37,6 dar nu scapam de ea cu antitermice. Mai nou de ieri a dat-o si in tuse
. E prima raceala din iarna asta, dar vad ca nu mai scapam de ea.
Vroiam sa va intreb ai vostri bebei cat lapte beau pe zi? Amir bea pana acum 3 canite a cate 8 masuri+ 2 de cereale la canita, dar m-am hotarat sa-i scot laptele de la pranz, poate-l fac sa mai manance cate ceva mancare. Ma intreb daca nu e prea putin numai lapticul de dimineata si seara, adica cam 600ml?
dici... daca ai nevoie de ceva vorbe pt acea gradinita, zi-mi si s-a rezolvat. Din pacate eu nu o sa-l pot vedea pe web, pt ca la munca am restrictionat netul, ramane soata sa mai arunce cate un ochi, dar din pacate el are un program f aglomerat in general.
Fetelor eu am emotii mari cu intorsul la munca, am o pauza de 3 ani. Intre timp s-au schimbat si sefi si multe, multe altele iar eu profesional trebuie sa o iau de la zero pt ca a evoluat asa de mult totul incat nu mai stiu absolut nimic. Iar la toate astea se adauga piticul de pe creier care-mi spune ca nu am cum sa stau mai mult de 3 ore cu copilul meu intr-o zi :(((.Voua cum v-a fost cand v-ati intors?
pupici multi
narcisica28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ganesha seara buna fetelor, ma apuca disperarea, de aproape o saptamana al meu copil e cu muci si febra, nu e mare nu a ajuns la 38, e undeva pe la 37,2-37,6 dar nu scapam de ea cu antitermice. Mai nou de ieri a dat-o si in tuse . E prima raceala din iarna asta, dar vad ca nu mai scapam de ea.Vroiam sa va intreb ai vostri bebei cat lapte beau pe zi? Amir bea pana acum 3 canite a cate 8 masuri+ 2 de cereale la canita, dar m-am hotarat sa-i scot laptele de la pranz, poate-l fac sa mai manance cate ceva mancare. Ma intreb daca nu e prea putin numai lapticul de dimineata si seara, adica cam 600ml? dici... daca ai nevoie de ceva vorbe pt acea gradinita, zi-mi si s-a rezolvat. Din pacate eu nu o sa-l pot vedea pe web, pt ca la munca am restrictionat netul, ramane soata sa mai arunce cate un ochi, dar din pacate el are un program f aglomerat in general. Fetelor eu am emotii mari cu intorsul la munca, am o pauza de 3 ani. Intre timp s-au schimbat si sefi si multe, multe altele iar eu profesional trebuie sa o iau de la zero pt ca a evoluat asa de mult totul incat nu mai stiu absolut nimic. Iar la toate astea se adauga piticul de pe creier care-mi spune ca nu am cum sa stau mai mult de 3 ore cu copilul meu intr-o zi :(((.Voua cum v-a fost cand v-ati intors? pupici multi ![]() Stefan Amir(16.06.09) |
37,2-37,6 rectal nu este considerata febra; Mihnea are saptamani intregi cand sta cu temperatura asta; mi s-a spus ca nu se considera o problema; pentru tuse poti incerca ceva natural, un sirop de muguri de brad/pin de la Plafar. Poate tuseste din cauza secretiilor, ii dai un expectorant ?
LApte eu stiu ca la grupa noastra de varsta sunt indicati doar 400-500 ml/zi; dar la noi e periaoda cu muult lapte, si din bibe/cana si de la mine ce mai prinde. L-ai intarcat demult pe print ?Noi inca lucram...(Off topic, daa nu ma mutam asta-vara eram vecine, si eu am stat in spate la circa 13, pe Lipanesti)
Si pe mine ma apuca groaza de separare;

de aceea cred ca o sa incepem demersurile pentru prelungirea CIC.
narcisica28 spune:
SANATATE MULTA TUTUROR !!!!!!
LA noi tati e cu o bronsita destul de serioasa, febra, frisoane, dureri de plamani, augmentin si tot tacamul; noi ne tinem pe pozitii deocamdata, poate incep sa isi faca efectul tratamentele de imunizare; acum luam Calcarea carbonica, la recomandarea unei dr de la PlantExtrakt, sub indrumarea careia ii dau si remediul pt DSA, cu toate ca e mare ca avrsta si ca dimensiune a gauricii.
IOANA, bb e ok cu inimioara? in sarcina spuneai ceva de DSv...
Sper sa imi fac timp sa revin pentru a raspunde tuturor !!!!
Pana atunci, 
ganesha spune:
narcisica... stiu ca problema se considera dupa 38 rectal dar de obicei el avea intre 36-36,5 o sa-l las totusi fara sa-i mai dau supozitoare, sa vad daca creste sau ramane la nivelul asta. pt tuse ii dau rhinathiol 2%, mi l-a dat peditra lui.
Si eu ma gandesc ca 3 cani a cate 8 masuri fiecare era cam mult, dar tinand cont ca nu mananca nimic altceva inafara de fructe si iaurt, nu m-am indurat pana acum sa i-l scot pe cel de la pranz.
Cred ca nu mai e nici un copil ca al meu, la pranz mananca de obicei 3-5 linguri de zeama de ciorba sau supa... si atat si f rar cate un galbenus de ou fiert moale, dar fara albus. In rest nimic, nu vrea nici o leguma sub nici o forma si nici un fel de carne sau fainoase. Am incercat toate metodele posibile ca sa-l fac sa manance si altceva dar refuza cu toata incapatanarea.
Singurul lucru care ma mai linisteste este faptul ca i-am facut toate analizele si este ok cu fier, calciu etc.
Toata lumea imi spune ca va incepe sa mance la un moment dat. Dr spune ca va incepe la gradinita sa manace. Acum ramane de vazut...cica asa am fost si eu si tasu asa ca nu prea are gene de mancacios. Oricum e f stresant,la un moment dat fiecare masa devenise un razboi intre mine si el, nici macar dulciuri nu vrea. Cand sta cu noi la masa in loc sa fie curios sa mance cu noi, el are grija sa ne hraneasca el pe noi
pupici
bettyR spune:
ganesha, daca are mai mult de 3 zile febra du-l la medic, eu am stat asa cu alexandra 5 zile cu febra de 38 si un pic si cand am mers avea pneumonie, nu vreau sa va sperii, dar trebuie verificati, ca fiecare copil e altfel.
Cu mancarea cum am tot spus, am o bucata de copil care imediat face 4 ani, mananca mult mai bine, in sensul ca nu ma mai tem ca moare de foame, dar tot ciudat si fff selectiv, nici dupa gradinita din pacate nu s-a schimbat f mult in privinta asta. Si ce e mai rau, ca mi-au amenintat-o ca, daca nu mananca nu ma duc dupa ea 
, tot asa cateva linguri de ceva mananca si acum si doar de ce vrea ea. Da-i numai ce stii ca ii place, o sa isi mai schimbe asa preferintele, sau mai bine zis au cate un fix o vreme cu ceva, la noi a fost pana la 1 an dezastru, intre 1 an si 2 ceva mai bine, intre 2 si 3 iar dezastru si incapatanare maxima, apoi ceva mai bine. Acum mananca mai mult cand vine de la gradi, ca o las la program lung si nu mananca mare lucru, si cand vine acasa e distrusa de foame, dar de ex ieri a mancat o bucatica mica mica -2-3 inghitituri de carne -gratar de pui, orez numai brun vrea , un pic , si 2 banane si 2 sticle de lapte, din preferintele ei si asta a fost tot aproape. Sau are zile cand mananca la 2-3 , nu o pot culca de amiaza se culca la 6 seara cu o sticla de lapte si se scoala a doua zi la 6 si asa o duc la gradi de nemancata ca nu vrea pur si simplu ... probabil in ziua aia mananca ceva la pranz acolo. Ma ingrozesc cand o duc asa nemancata de cu o zi inainte de la amiaza, dar ce sa fac ....la gradi nici nu stiu ce sa le zic, am zis sa nu o forteze cumva, nu fac asta, dar cine stie ca poate copiilor le este frica sa se impotriveasca si accepta si apoi le este rau, nici nemancata parca nu-mi convine pana la 4 ... nici cum sa ii zic ei, ca ii spun sa manance dar doar daca ii place ...acum arata bine analizele sunt bune, avea o vreme cand era slabuta.
Bafta cu lucru, si eu sunt in aceeasi situatie, eu am pauza de 4 ani si e tot schimbat in domeniul meu, ca-s programator.
Tot eu: de ex nu mananca cartofi nici acum, deloc, nici paine, f rar paine cu masline sau coaja, acum am reusit la 3.9 ani sa ii dau pt prima data paine cu unt si un pic de dulceata, nu pune gura pe perisoare, din ciorba, pe tocanite sau nici o mancare scazuta normala,sarmale, nimic gatit normal, doar dovlecei la gratar, bocoli fiert, spanac, paste cu cascaval, orez brun, supe/ciorbe doar zeama goala mai nou, peste mananca de orice fel, snitel sau gratar de pui si asta ar fi lista, fructe de orice fel. Dar am vazut copii care mananca mult mai putine lucruri la 4 ani impliniti.
Bebe Beca spune:
Neata !
bebelanul meu este la autoservire, rebeca doarme la o prietena de-a ei, sara si andreii inca sforaie. azi o sa iesim in parc, ieeei.
GANESHA, supozitoarele se justifica la temperatura a corpului de peste 39 de grade. Pana acolo, dupa 38=38,5 se dau antitermice de gen nurofen/panad0l/calpol, etc. Copiii se agita foarte mult, le creste temperatura corpului si inainte de a face caca, sau daca plang, etc.
In ceea ce priveste laptele, Sara bea cel mult de 2 ori pe zi, cate 210 ml apa cu 7 masuri de lapte, cel putin asta este dozajus de la Nan. Voi daca aveti 8 masuri inseamna ca aveti 240 ml de apa, nu?
BETTY, mie mi se pare ca fata mananca excelent! sanatos, in primul rand. refuza perisoarele, mananca gratare, legume, peste, un vis!
NARCISA, sanatate sotului! Bebe al nostru este bine, nu ne-a mai zis nimeni nimic de probleme.
OANA, mie nu-mi iese deloc faza cu suptul in wrap. Da deloc!!! Ma bucur ca Eduard este mai bine!
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
Tudor Andrei (16.02.2011)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
dicirstea spune:
Betty, relax cu fata, mai ales daca analizele sunt une. Si in niciun caz sa nu o fortezi cu ceva, mai ales la gradi;.
Si eu am fost asa de mica, imi spuneau mama si bona ca incercau toate pacalelile pamantului sa beau macar lapte, ca daca vedeam alb in cana nu-mi mai trebuia, iar daca ma fortau luam o gura de mancare si asa stateam si 15-20' cu mancarea in gura, fara sa o mestec sau sa o inghit. acum imi dau seama ce stres era pe parintii mei, mai eram si anemica.
Iar la gradi i-a pus naiba sa ma forteze sa mananc chiftele marinate si le-am vomitat in farfurie si nu mananc nici la 40 ani, daca le vad sau simt mirosul mi se facre rau.
incearca, daca te tin nervii si timpul, sa faci ceva inventii care sa o atraga, sa manance in joaca. Fa o compozitie de ceva sanatos si baga la cuptor in forme simpatice facute impreuna cu ea.
Matei gateste in fiecare saptamana la gradi biscuiti, covrigi sau chifle si un fel de coliva (grau cu miere) si e foarte incantat. Mananca cate 2 portii, de ma simt si prost, dar acsa nici el nu mananca.
Iar Theodor vrea numai ce mananca si Matei, altfel ia o gura si apoi scuipa, dar daca mananca Matei ceva vrea exact lucrul ala.
Beca , de ce zici ca nu iti iese faza cu suptul in wrap? Nu vrea bb sau nu-ti gasesti pozitia?
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
philip spune:
Betty, si eu zic ca tiza mea mananca excelent, poate putin, dar f sanatos si variat, parca am mai scris eu ce mananca Philip, pai le numar pe degete, si el acusi face 7 ani 
Oana, da, este ferry de mers pe celelalte insule dar ca sa ajungem pe cea mai mare San Miguel cica ne ia 5 ore, nu ma bag cu copiii, cea mai apropiata e la vreo ora jumate, nu-i rau, dar sunt si avioane, am auzit ca au si excursii cu avion inclus, o sa incercam asa ceva mai la vara. a, ferry merge numai vara, nu stiu exact cand ii dau drumul deci acum suntem blocati aici. apoi mai sunt zborurile miliatare spre diferite destinatii dar e greu sa prinzi loc daca mergi numai de distractie, ne gandeam sa mergem si noi in italia sau germania dar cred ca vom zbura comercial.
Ioana, o zi frumoasa in continuare
Ganesha, Nick are cateva saptamani de cand bea lapte dimineata, mananca iaurt peste zi dar seara cumva uit de lapte, eu ma ingrijorez ca e prea putin calciu, am sa-i dau din nou si seara, el bea pana in 200 ml o data.
narcisa, multa, multa sanatate

Stefan Amir(16.06.09)