Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (96)
Raspunsuri - Pagina 11
rodyka spune:
avem si noi o veste: nu mai mergem la urgenta, tocmai am aflat cauza febrei din ultimele 2 zile: avem si noi un coltisor jos stanga, iesit in dupa-amiaza asta . acum deja e mai vesela
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
crispro spune:
Rodi, Doamne da sa fie ala baiul! Mie mi se pare foarte mare febra pt un dinte (poate si din cauza ca Vlad nu a avut febra la iesitul dintilor). Pupam pe Isa si felicitari pt primul dintisor!
Roxana, da ce puiut frumos ai acolo!!! E foarte scump! Si vad ca deja sta in picioare, plus intr-o manuta! Pai Vlad al meu e lenes bine, nici macar sprijinit in maini nu sta... E un frumos Theo si are ochii tai!
Sa-l ajutam pe Alex
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rodyka avem si noi o veste: nu mai mergem la urgenta, tocmai am aflat cauza febrei din ultimele 2 zile: avem si noi un coltisor jos stanga, iesit in dupa-amiaza asta . acum deja e mai vesela delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
bravoooo
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
lauri_ca spune:
Isa ca tare s-a mai chinuit saracuta pt. dintisor.
Vazut Theo - un puiut tare frumusel, ca toti delfinasii.
Stefi s-a culcat frumusel la 9, mai stam putin la tv, culcam baiatul si la nani( sau poate putina pupaceala cu sotu)
Noapte buna!
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui michelle1981 laurica, cred ca de la dinti a plans mititica bumblebee, multumesc pt detalii. Deci tu ii dai legumele la 17.. Si cand i le muti la 13? Cand ii adaugi gustarea de ora 17? oana, da, nu a fost prea intens, dar pt mine a fost bine, am avut ceva emotii cu operatia dar a fost super ok. O sa alternez cu step sau tae bo Prune de care i-ai dat? De la congelator sau uscate? Sau borcanel? Roxana, distractie placuta pe 8, meriti o pauza! :) Ce cereale fara gluten ati dat la bebelusi? Am incercat orez si vad ca ii place, asa ca as largi aria daca se poate. I-am combinat si cu fructe, si cu legume, si cu zeama de la supa si ii plac toate combinatiile. Cu gluten as mai astepta macar o luna, dar sa vedem.. Fetele care faceti fructe/ legume la abur cum procedati? Le faceti la steamer sau la oala de aluminiu (din aceea sub presiune)? rody sanatate multa tie si Isei denisa ce fain ca si voi aveti program fix. Momentan avem cam 3 saptamani de cand am inceput diversificarea, asa ca inca suntem la stadiul de testare. Vad ca tu le dai fructele inainte de somnul de dimineata. La mine a esuat asta, ca plangea cand incercam sa ii dau fructe atunci, mai ales cand ultima masa de LM era la 5-6 dimineata. Ea voia tzitzi si nani, nicidecum sa o torturez cu lingurita. La mine si la 4 luni era problema, caci a mea manca putin la o masa, cam 60-100g, nicidecum ce gramaje se vehiculeaza pe aici (180-200). Atat de mult mananca doar seara inainte de culcare. Cum as putea sa o fac sa manance mai mult la o masa? Sau sa doarma la aceeasi ora in fiecare zi? Uite de exemplu in ultimele zile ce program a avut de somn peste zi: 24 februarie - somn 9-11, 12.40-14.00, 17.00-17.40 25 februarie - somn 10.45- 11.45, 13.50-14.40 26 februarie - somn 10.30 - 11.10, 14.00-15.30 27 februarie - somn: 3 reprize a cate 30 minute (in jur de 10, 14 si 17), apoi de la 21.15 seara 28 februarie - somn 8-9, 11.00-11.35, 12.00-15.30 Si cand venim de la plimbarea de dupa amiaza manca, si apoi in decurs de 2 ore mai mananca o data (deci in jur de 15-16 si apoi 17-18). De obicei dupa ce ma asigur ca s-a saturat, pot sa ies si eu in oras singura Deci pe langa cele 7 (3, 6, 9, 12, 15, 18, 21) mese de LM eu am mai introdus 2 de legume si fructe [:-) Si nu, nu ma supar, dimpotriva, astept orice alte sugestii ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
incearca sa lungesti spatiul dintre mese treptat,adica cu alte cuvinte sa o infometezi putin ca sa manance mai mult la masa urmatoare.De ex daca ii dai la 9 sa pape si urmatoarea ar fi la 11-12,amageste-o cu o plimbare,jocuri,brate chiar(vezi ce merge),si da-i peste 30min de cum ar manca ea de obicei.Si tot asa pana ajungeti sa mancati la 4 ore cum ar fi normal acum.Stiu ca urla de foame si apoi nu papa mult,dar numai asa puteti ajunge la un program cat de cat.Si eu m-am chinuit mult pe la 3 luni sa le fac program ca mancau aiurea,nu se saturau,apoi urlau de foame,haos total.Si am inceput cu cantaritul ca si Cris,inainte si dupa titi,completare cat crdeam eu ca sa fie satui pana la masa urmatoare.Repeet a durat ceva timp si trebuie rabdare muuulta
Legat de prune si eu vreau sa le dau,ziceau fetele ceva de alea uscate puse in apa si blenduite apoi.Sau borcanel,vedem.
Am sa studiez locatia,merci
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui anca_vlad Cu ce sa incep! Maria a luat 500g luna aceasta asa ca acum avem 6300g! Ce am facut-intai m-am relaxat putin mi-am spus ca laptele e de baza apoi dupa fiecare masa cam la o ora i-am dat cate 1--ml lapte in rest am adaugat cereale atat la fructele de dimi cat si la piureul de pranz! Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) |
ma bucur ca Maria pune pe ea mult mai bine
Diana_Eva spune:
Rody - felicitari micului iepuras! Sper din tot sufletul sa fi foat asta baiul. Mama mi-a povestit ca mie mi-au iesit abia la 10 luni dintoi si a fost asa f repede 4 jos apoi 4 sus -cica eram aproape lesinata de durere. Zaceam pe burtica ei, nu vroian mancare, nu vrouam apa ... Atunci am slabit si dupa nu m-am mai ingrasat pana pe la 27 de ani cand am inceput sa iau tot felul de hormoni pentru venit bebe.
Denisa - da-le mama la borcanel prune nu te mai chinui!
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
carla_2008 spune:
Rody bravo pt dintisor.Dar saraca e combinata raceala cu iesitul dintilor,saracuta cat se chinuie.va pupam pe amandoua.
Oana multumesc si tie de recomandare.Le voi studia pe toate.Poate ne si intalnim.
racusor2010 spune:
citat din mesajul lui carla_2008 Tot am vrut sa-ti spun Michelle(fara sa te supar),trebuie,este imperativ sa va faceti un program de masa,si pt ea in primul rand ca o ajuti astfel cu o digestie buna si pt tine.Repausul ,spune dr, ca trebuie sa fie de aprox 3 ore intre digestii.Nu vreau sa te supar,dar am tot vazut ca scrii ca voi mancati si la o ora si la 2,mereu la cerere.Noi avem program fix cat de cat,dar acum sa nu-ti inchipui ca la ora 13.30 fix fix le bag mancarea in gura,depinde,o data la 13 o data la 14 de ex.Si cum spunea si Cris parca(citire de la Pufescu ca de acolo stiu si eu),pana la 4 luni copiii sunt mai usor de modelat in sensul programului de masa,somn,apoi devine tot mai greu,dupa 6 luni si mai greu.In primul rand incearca sa dormiti cat de cat la ore fixe ziua.De ex noi dormim de la 10.30 la 1(asta daca suntem afara) si de la 4-5(tot afara),in casa cate juma de ora.Apoi in functie de asta o sa vezi ca se regleaza si masa.Adica sa zicem ca prima masa e la 5-6-7 titi sau LP,apoi urmatoarea trebuie sa fie pe la 9-10,o masa de fructe de regula.Dupa masa asta pe ai mei ii cam apuca somnul cam la o ora,timp in care ne jucam.E normal.La 13 ii aduc in casa si se trezesc ei singuri automat cum dau de miros de casa(ca parca au alergie la dormitul in casa) si pe la 13.30-14 le dau sa pape piure de legume si carnita ,plus titi.Ne jucam pana pe la 16,iar apoi ii apuca somnul,ii duc afara pana pe la 17,depinde.La 17.30 papa iar fructe coapte cu branzica si titi.Dupa masa asta nu mai dormim pana dupa baita.Baia la 20.30,cu papat cereale titi,masaj,imbracat,ragaieli,ajungem sa dormim pe la 22,cateodata 22.30(Mateo evident).Cam asta e programul nostru,acuma fiecare si-l face in functie de cum vrea. Racusor am ratat discutia despre jucarii.Si eu vreau idei.Le-as lua jucarii educative,stimulative,de dezvoltare,mai spune-mi ce cuburi,ce jucarele ati mai luat recent. Ru cat dai femeii cu curatenia si cat dai bonei?ce program au? Of Rody imi pare rau sa aud ca nu sunteti spre bine,noi va trimitem multi pupici de la toata gasca sa va reveniti cat de repede. LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI,CELOR DIN 29,30 SI 31,cum zicea Cris ca pe puiul lui Senty il cam sarim Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori: Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010 http://community.webshots.com/user/denyssa_catana |
Michelle , cum zice si Deni, trebuie sa ii faci program de masa, ca altfel nu o sa iti manance niciodata cum trebuie, dar in acelasi timp trebuie sa ai rabdare. Noi am fost pe papa la cerere pana la diversificare, pe la 5 luni a inceput sa isi lase interval mai mare intre alaptari. apoi de la 6 la 7 luni am avut cate 8 mese pe zi, bine din astea erau vreo 4 -5 de lapte, inclusiv noaptea dar, eu am reusit sa ii fac program in momentul in care am renuntat la sucul de fructe si i l-am inlocuit cu piure de fructe si ii dadeam fructe mai consistente sau mai putin consistente in functie de cat voiam sa stea pana la urmatoarea masa. noi avem probleme cu masa de dimineata, care e in functie de trezirile de noapte. dar in general la 11 ii dau fructele, apoi la 14 legumele. cand manca mai putine fructe, sa stii ca manca legumele chiar la 13, si dupa jumate de ora completare tzitzi. apoi pe la 17.-17.30 gustarea de dupa-amiaza, am incercat sa ii fac program pentru ora asta ca sa ii fie foame si seara dupa baie. apa nu ii dau jumate de ora inainte sau dupa masa.
dar imi aduc aminte ca la inceputul diversificarii manca dimineata laptic, apoi fructe (suc pe atunci), apoi repede legumele, la max 13, completare un pic de tzitzi, la 16 mar copt, si la 19 baga iar tzitzi, iar apoi dupa baita, pe la 20.30 manca laptele praf + tzitzi daca se mai gasea ceva. dar piure nu manca cantitati mari.
e important sa aibe program pentru ca in curand va ramane cu mese de lapte doar seara, dimineata si eventual noaptea si trebuie sa stii cand isi ia pranzul, gustarea etc. plus digestia. si programul impus acum o va ajuta mai tarziu.
DENISA nu am mai luat inca nimic, dar Andreea ne sfatuia sa le luam la pici cuburi moi de construit de la Clementoni, iar Roxana ne-a aratat ce fel de cuburi are Theo www.shopmania.ro/magazin~online-jucarii~produs-set-cuburi-din-plus~p-8404728.html" target="_blank">asa sau asa
si mai sugera mingiuta asta
aa, si PAULA, www.toyz.ro/animale-interactive-educative/silverlit/de-a-v-ati-ascunselea-cu-iepurasul-jojo-in-limba-romana/" target="_blank">iepusarul asta
pentru celelalte iti trimit PM
racusor2010 spune:
citat din mesajul lui rodyka pisicuta mea e rosie-rosie la fata, si urechile ii sunt rosii... iar mainile inghetate! in camera sunt 20-21º, ea e doar in body. s-a trezit plangand, are 38.8 iar!!! ma dus sa-i pun niste sosetute cu apa si otet, dar in ritmul asta nu mai stau pana maine, deseara iar bantui pe la urgenta . si sta cu limba scoasa din gurita, ca un catel... delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
off, rodi, sper ca sunteti mai bine! ai grija sa nu se deshidrateze