Puiuti de Sept-Oct 2011 (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

multumesc seidana.

parca atoshik zicea ca a luat rezultatul la dublu test in aceeasi zi. la mine a durat 1 saptamana. nu stiu care e explicatia.

doctorita mi-a recomandat sa fac si triplu test, dar a mentionat ca aceste teste sunt optionale - daca nu imi permit sa le fac este la latitudinea mea. normal ca le fac cum sa nu le fac... multi zic ca sunt pierdere de bani, dar eu aleg totusi sa ma conformez obiceiurilor medicale. nu as vrea sa risc nimic facand mofturi. sarcina nu e momentul pentru greve.

vazusem zilele trecute o emisiune pe nu stiu ce post TV "1 nastere pe minut" sau ceva de genu` , si era un fel de reality-show despre job-ul de moasa cred ca prin Anglia, sau vreo tara alaturata ca avea accent britanic protagonistele. sarcina era tratata cu ... simplitate. si ma gandeam si la ce ziceau colegele noastre de odisee din strainatate , cum ca te vede moasa de cateva ori in sarcina si cam atat.

nici nu stiu sa zic in care parte e mai bine? la noi ca se fac multe ecografe si teste? sau la ei ca nu fac aproape deloc?

Lori 14+

http://primulmeucalendar.blogspot.com/

DA ... asa este ... dimineatza mi-au recoltat sange si dupa-amiaza dupa ora 6 am primit rezultatul!!!Nu inteleg de ce a durat asa de mult la tine!!!Dar cel mai important este rezultatul final ...

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

mai, am stat eu si am reflectat si ii cam injur pe astia degeaba.
aici tot ce zic eu: intalniri cu moasa, cele doua eco de la 12 sapt si 20 sapt sunt moca.
plus nasterea care e tot moca.

poti sa mergi la privat sa mai facu investigatii, dar te costa enorm.
am dat eu pe o eco si un consult acum doi ani, nu pt sarcina, vreo 500 de lire...
si am asteptat si vreo saptamana, intre timp problema de care eeram ingrijorata disparand...

probabil ca in Romania faceti atatea fiindca se cer bani pentru orice. si e si un pic de mafie.
aia de la eco se are pe mana cu nu stiu cate cabinete sa-i trimita cliente.
aia de la teste iar nu stiu cu cate etc etc...
zic si eu.
pana la urma e ceva moca in Romania?
vreun test de asta de ziceti voi sau vreo eco?

9+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Mai am o saptamana de asteptat si probabil ca si de mom de panica..

13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

imi suna tare tare cunoscut ce zici tu aici

JAde.. pfui .. am crezut ca numai eu sunt deplasata.. glumesc.. se pare ca suntem toate normale, doar f ingrijorate si dornice sa ne tinem in brate aurul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle_sf spune:

E normal pentru fetele la prima sarcina sa vrea sa faca toate testele, masuratorile, analizele, ecografele, sa aiba emotii Si eu la Andrei m-am dus la ginecolog si la eco in aceeasi zi cu testul pozitiv. Bineinteles ca nu se vedea nimic :)) Acum inca nu am facut nici un eco, o sa ma duc sapt viitoare sa il fac direct pe cel de 12-13 sapt.

Avand in vedere ca am mai pierdut o sarcina inaintea lui Andrei, am ajuns la convingerea ca Doamne Doamne are un plan pentru fiecare, daca e sa fie bine, o sa fie... daca nu, nu... Deja am trecut printr-o cumpana... a facut Andrei rubeola, iar eu stiam ca nu am avut... Eram sigura ca o sa trebuiasca sa renunt la sarcina, dar uite ca analizele de anticorpi mi-au iesit ok si totul e bine

Mamica lui Andrei (23.03.2010) si din nou in 11+
POZE

Mergi la inceput

MAy sunt gratuite consultatiile de mergi la spital ( gratuite fara sa tinem seama de spaga la medic).. si sunt gratuite analizele de sange , daca ai trimitere de la medic , si evident de unt fonduri..

Mergi la inceput

Mihaela..[pup], asa e Doamne Doamne are un plan cu toti.. EL e singura mea liniste si calmare, stiu ca e bun si bebele asta e de fapt nu numai linistea mea, ci si alor mei.. bebele va fi motivul de a merge mai departe.. si stiu ca Doamne Doamne ne iubeste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Neatza fetelor!!!
Va doresc din suflet o primavara plina de flori si zambete,sa fiti fericite,sanatoase si IUBITE!!!!
Multi pentru fiecare dintre voi!!!!
Va trimit multe din Timisoara ... k nu degeaba este orasul florilor!!!!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

May, eu iti dau dreptate. M-am gandit si eu la asta, dar m-am abtinut sa-mi formulez opinia. Aici prea multe teste si ecografii se fac. Ne trateaza ca pe niste bolnave, pe cand sarcina e un semn de sanatate.
Ne induc un fel de teama si de grija, si stim cu toate cat de important e sa nu fim stresate.
Acum o saptamana, la o emisiune pe acasa, era invitata o moasa de la fundatia mame pentru mame.Povestea despre mafia din sistemul medical si despre efectele secundare ale ecografiei care se tin ascunse, datorita faptului ca se fac multi bani de pe urma lor.Un fel de teoria conspiratiei. TE durea capul. Si era impotriva cezarianei, cu exceptia cazurilor cand este impusa.
Eu nu stiu ce sa cred.Oricum si eu am facut ecografie si as fi facut si toate testele dc mi-as fi permis.
voi ce parere aveti?

14 +

Mergi la inceput

Andreea oarecum ii impartasesc ideea , dar numai oarecum.. zicem ca pe vremea parintilor si bunicilor nu existau atatea si copii se nasteau sanatosi, ceea ce e corect si mai mult e si mai sanatos sa lasam natura sa faca o selectie si sa iti urmeze cursul..
Insa atunci nu erau atatea malfornatii si boli din cauza conditiilor in care traim ( E-uri, stres poluare).. , acum trebuie sa ne protejam mai mult daca vrem copii sanatosi , sa avem grija ce mancam aca vrem sa traim linistiti mai mult..
Existau in urna cu 50 de ani cancer la animale ? sau la copii mici? erau virusii( chiar si de raceala ) atat de agresivi?
Eu daca as trai intr-un sat la munte, sa ma ocup cu gradinaritu,sa mananc lapte de vaca de la vaca din curte, oua si carne din productie proprie, legume din pamantul muncit, sa nu mananc mezeluri cu coloranti si cancerigeni, sa suflu aer cu poluanti chimici , as fi linistita as lasa natura, dar asa?
Deci se exagereaza poate, dar nu cred ca inutil in tot..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

of, nici nu stii cum e mai bine, cred ca undeva pe la mijloc.
mie moasa mi-a zis, cand am intrebat-o daca pot merge la privat sa imi fac scan (nu stiam daca pierd consultanta din oficiu, ca in Irlanda daca mergi la privat pierzi ce ti se da de la stat) mi-a zis ca sfatul ei e sa ramn la cele doua scanuri ca inca nu se stie ce efecte are o ecografie asupra fatului.
o sa merg la asta de 12 sapt... o am pe 23 martie... mama, ce mult mai e :((
si mai merg in Romania la una de Paste.
sper sa fie totul ok.

si da, cred totusi ca natura selecteaza, adica sarcinile oprite in evolutie sunt copii care ar fi avut probleme.
sa speram ca nu o sa mi avem cazuri asa in odiseea noastra.

haideti sa incercam sa ne relaxam, sa ne bucuram de sarcina, ca nu suntem bolnave, cum a zis andreea, chiar daca unele dintre noi, me included, dam la rate deseori :D

am primit un martisor de la o colega romanca.

9+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput