Un gentleman in estul salbatic
O specie pe cale de disparitie: romānul obiectiv (
).
Va invit sa-l urmariti cu mare atentie.
Extrase:
Lumea noastra arata ca un stadion fara arbitri.
In Romania exista obiceiul ca fiecare sa ceara celorlalti sa faca ceva. Ori intelectualilor, ori clasei politice, deci sa faca altcineva ceva.
Ma tem de "miscari" care au solutii, instrumente si decizii. Si care ma fac fericit chiar daca eu nu vreau.
Noi n-am facut reforme intr-un ritm suficient de alert, pentru ca ne-am descurcat si fara.
Si multe altele. Daca ma gandesc bine, cam orice fraza merita atentia cititorului sau privilegiatului auditor.
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Specia asta pe cale de disparitie nu isi va gasi niciodata un loc in scena politica romaneasca, cata vreme decorul va ramane acelasi. Si va ramane acelasi inca multi ani de acum inainte, poate pana se va naste un alt Tepes sau poate pana ne vor coloniza nemtii.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Lali spune:
Romania "descurcaretilor": "Pentru descurcareti, orice schimbare incurca"
"La noi exista un fel de exces al adaptarii. Noi ne adaptam si la criza! Lumea "se descurca": intr-un fel baroc, complicat, colateral, dar se descurca. Ati vazut emisiunile despre criza? Talk show-urile sunt de o buna dispozitie tulburatoare. Uimitor! Toti vorbesc de catastrofe si fac bancuri si rad.
Noi n-am facut reforme intr-un ritm suficient de alert, pentru ca ne-am descurcat si fara. Daca te descurci, nu vrei sa schimbi nimic. Pentru ca orice descurcareala se adapteaza la o situatie data. Daca schimbi situatia, trebuie sa schimbi descurcareala. Ori n-are rost! Pentru descurcareti, orice schimbare incurca!"#8203;
Din acelasi articol, apropo de subiectele de aici care doresc sa schimbe lumea.
Cam asta-i mentalitatea care trebuie schimbata ! Descurcareala ...
nelia spune:
Il citisem si eu, punct pus pe i ca intodeauna. Eu il ador oricum pe Plesu, dar mai ales cind descrie situatia actuala a Romaniei. Si da, nu i se poate reprosa ca nu s-a bagat. Spre deosebire de altii, a facut-o, dar a fost trimis de unde a plecat, 'la condei'... asa ca a plecat cum a venit, nu a fost mare nevoie de el pe acolo.
Insa dupa ce a plecat, i s-a reprosat ca e las, ca a dat bir cu fugitii si de multe ori chiar de catre cei care l-au trimis la plimbare cind se bagase. El intotdeauna a raspuns civilizat, desi lui nu i s-au adresat intotdeauna la fel. Si consider ca are dreptate: trebuie sa se schimbe generatia ca sa se schimbe ceva. Generatia in actiune de acum (30-50 de ani) e prea obisnuita sa ceara de la altii sa faca ceva si sa se 'descurce'. Nu mai stiu cum va fi generatia noua, ca e crescuta de cea amintita, dar macar va aduce ceva nou, va rupe un pic lantul. Insa, asa cum spunea si el, mai avem de asteptat...
Mi-a placut si cum a spus despre ce e autohton sau nu. Si aici ii dau dreptate.![]()
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maru un gentleman |
0 - 1
m-am conformat.
| Citat: |
doi gentlemen |
1 - 1
dar suntem chit. Pluralul romanesc este gentlemani.