Nazdravani de prin 2003 *6

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Vorba Mihaelei, 'a-ti' si 'ati' in limita regulilor deja expuse de ea, le inteleg si le stiu, dar n-am acum timp sa caut ce alte schimbari au mai produs capetele patrate ale academicienilor nostri - probabil le adapteaza analfabetismului politicienilor nostri, sa nu para ca acestia - poiliticienii- au facut scoala intr-o joi dupamiaza... si nu stiu sa scrie. Despartim totul ca regula!

Si noi avem o problema uneori la 'i' si 'ii', dar deja apare tot mai rar.

Cu aliniatele si incadrarea in pagina mai avem de lucru, dar in rest e ok. La atentie iar e o mare problema, din pacate.
Ieri la Smart a avut de ordonat un sir 'descrescator', si, firesc ca el a citit 'crescator'. Asadar a dat de pereti tot testul. Imi e ciuda ca nu e atent decat daca vrea si ca e atat de usor de distras... dar e abia la inceput asa ca mai sper...

In rest? Tenis, engleza, dans si de luni inot si lectii, nu stiu altii, dar eu abia astept sa vina vacanta lui!
Ce faceti in vacanta? In cea mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Si eu ma refeream la exemplul dat de Cris. Adica mi se pare stupid sa spun "A-ti primit tema pentru acasa?" . Mi se par logice in expresii de genul "a-ti vedea de lungul nasului e mare lucru" sau altele de genul asta.
Cris, vino, mamis, si ne lumineaza, ca murim incet

Noi la Smart nu ne-am inscris...de fapt cred ca n-a vrut Doamna, asa ca-l asteptam pe "cangurasul".

N-avem planuri mari de vacanta pentru ca eu am concediu abia in august 1 sapt si in sept 1 sapt. Probabil ca atunci vom pleca pe coclauri, inca nu stim unde, probabil la mare pe undeva. Sa vedem sot daca isi ia concediu. El lucreaza in privat si...e ca la patron. Concediu mai mult pe hartie decat pe acasa. Deh, cine sa-i tina locul? Cine sa produca bani pentru concedii de vis ale sefilor?
Mai bine nu ma mai gandesc la aspectul asta acum. Le iau si eu asa cum vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Noi nu mai avem vacanta pana in iunie. Iar pentru la vara nici nu ma gandesc sa-mi fac vreun plan: daca ma angajez, foarte probabil sa nu am concediu pana anul viitor, daca nu ma angajez pana atunci si daca A. nu-si gaseste nici el ceva bine platit, probabil nu vom avea suficienti bani pentru vacanta.

Mihaela, mama pleaca pe 20 aprilie. Probabil se va reintoarce in vizita spre sfarsitul anului.

Legat de noile reguli gramaticale, oare nu le gasim undeva pe internet, sistematizate? Ia sa "gugaluiesc" eu putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

hai ca am parut, scuze de intarziere , da' de doua zile sunt intr-un balamuc total...
planurile mele s-au decalat si dat peste cap, dintr-o intamplare nefericita... si acum m-am trezit cu toate gramada, doua concursuri si evenimentul pentru nazdravani...
mai ramane sa-mi gasesc cheful de viata, si sa le pun in ordine pe toate. musai repede...

asadar, acel "A-ti" era pus la misto.
<A-ti primit acest email deoarece sunteti inregistrat in baza noastra de date sau adresa d-voastra a fost gasita pe un site public fie intr-un ghid de afaceri fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri . Va puteti dezabona printr-un raspuns la acest mail.>
iata ce primisem pe mail, si m-au apucat nervii... pai nici in comunicari oficiale nu mai scriem corect?! m-am luat si de-o fatuca pe blog, ii posta la mine mesaje iepurasului, sa-i aduca un telefon, dar nu vreti sa vederi in ce limba scria, romaneste nu era... i-am zis ca, daca trece iepurasul pe-aici, il rog sa-i aduca o carte, s-ar putea sa-i fie mai utila decat telefonul. telefon cu senzori! exista dracia asta, a auzit de ea, dar de declinarea substantifelor feminine la cazul dativ nu...

laura, e explicabil la populatia de peste 34 de ani, care a terminat liceul inainte sa se schimbe normele de scriere. sau cei care au plecat... dar e explicabil numai in privat. eu m-am obisnuit greu cu ele... si va asigur ca folosirea cratimei e aceeasi din ultimii 30 de ani cel putin, nu s-a schimbat nimic aici.

acum revenind la oile noastre, am fost si noi la smart, le-a facut bine. si viseaza ca la 3 etape cu 100% pleci in tabara la bran... stai mai mama, ca se trage la sorti, ca nu esti singurul cu punctajul asta. s-a cam desumflat...

carmen, special pentru tine:
mami, baietii astia iar se uita la fotbal... fotbal, fotbal, fotbal, numai asta au in cap... bine ca alexandru iubeste dinozaurii... eu am grija de copii, el se uita la desene cu dinozauri...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Concurs: Vine Iepurasul!

Mergi la inceput

Criss, asigur-o pe Iris ca lui Alex nu-i place fotbalul defel. El e cu tenisul, inotul, basketul... adica ce ii place lui tati, ii place si lui... ca e inca maimuta mica (little monkey)... chiar ii spuneam sotului meu ca ar trebui sa joace fotbal cu el de acum, caci pana una alta e o cale de socializare viabila...

Eu am facut pass taberei organizate de scoala si cred ca spun ok celei organizate de Cambridge... mi se pare mai linistita... si in plus imi convine perioada mai mult...

Mergi la inceput

Doamne cum mai astept vacanta aia! N-aveti idee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

o asteptam si eu, inainte sa aflu ca o petrec toata la soacra-mea...

Cristina
Atelierul de creatie 16 aprilie, ora 11: Atelierul Nazdravanilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si eu astept . Am scoala numai martea viitoare, apoi sunt libera o saptamana si jumatate(sper). Luni am dentist cu Silvia(control de rutina, abia astept sa ii dea tartrul jos de pe dintii din fata-cei de jos, in interior). Au si ai vostri tartru? Eu nu am avut niciodata si nu stiu de la ce s-o fi facut, am sa discut luni cu stomatoloaga.

Altfel noi in acelasi ritm. Silvia scrie si deseneaza carti in continuare, cred ca avem deja vreo 10 :)). Pe diverse teme, tare dragute. Merge mai departe la cursul de arta si abia astept sa isi aduca creatiile acasa.
Au fost ieri in vizita la o ferma de vaci si am vorbit aseara cu ea(eu sunt in Kalmar saptamana asta)...a venit tare incantata. Au baut lapte proaspat muls(au vazut cum se mulge, mai intai manual si apoi cu aparatele). Au mangaiat vaci si vitei, au ascultat povesti despre ferma. I-a placut. Mai nou oscileaza sa se faca medic veterinar sau designer . Uneori vrea cantareata sau scriitoare. A ramas la fel de creativa si plina de imaginatie, desi s-au mai pus cu picioarele pe pamant lucrurile. :))

Cam astea de la noi...va dorim vacanta placuta!

PS. Noi la vara mergem in Ro ca de obicei(vreo 10 zile) si apoi Silvia a hotarat ce vrea dupa Ro. Noi nu eram hotarati daca sa mergem in Italia sau prin Scandinavia pana la Capul Nord. Ea a zis ca nu ii plac orasele si vrea natura, deci e clar: Capul Nord anul asta .

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

aici deci se intilnesc mamicile care au nazdravani nascuti in 2003?
baietelul meu e nascut in decembrie 2003 , ne primiti?
ne treceti si pe lista de la inceput? Michelle-William (16-12-2003),SUA

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Bine ai venit, Michelle.

Mihaela, cu Diana avem mari probleme cu tartrul. Va trebui sa mergem regulat la dentist, am cumparat o periuta de dinti care, zice-se, ar preveni apartitia tartrului prin modul cum functioneaza (vibratii si forma), am cumparat si un kit de curatare al tartrului acasa- totul ca sa tinem problema cat de cat sub control.
Nu am intrebat insa stomatologul de ce apare tartrul, asta pentru ca la un moment dat un medic ne-a spus ca e recunoscut ca oamenii care sunt pe ventilator formeaza mai mult tartru decat restul lumii.

Ce frumos, voi deja faceti planuri de vacanta

Mergi la inceput