buna
am nascut de 5 zile. a doua nastere. laptele a venit. marti am facut furia laptelui dar cu muls o zi intreaga si pus bb la san, scazut cantitatea de lichide si oxitocina si-au revent.
prima problema e ca am ramas prin sani cu ganglioni ca mazaricile care se vad prin piele....e normal??? sanii si-au dat drumul....nu mai sunt canale infundate...
aseara bb a tot supt de pe la 00 pana la 4....sugea apoi atipea si cand sa il pun jos se trezea si cauta sanul....stiu ca nu exista ca nu e bun laptele ...sau slab....dar totusi....L(( am fost la un pas sa ii dau formula....numa dorinta imensa de a reusi cu alaptatul m a oprit.....si acum ma bucur ca intr-un final a adormit. si acum la ora asta inca doarme, dupa o masa scurta de 10 min la 8.
ieri am muls intre mese in total 110 ml....a posibil ca asta sa fie o cauza pt care bb nu se satura azi noapte??
ce alte sfaturi utile imi mai puteti da pt a reusi cu alaptatul??
va multumesc.
doar cele clasice. Lasa-l sa suga cat si cum vrea el. In rest, somn de voie:) Crestere mare si mult laptic!!!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Picky_toto spune:
Yasmi inca o data felicitari ptr bebe mic
Am si eu o intrebare. De ce te mulgi?
La prima nastere eu nu m-am muls niciodata si fata mea avea momente cand papa cate 5-10 min si apoi somn de voie vreo cateva ore bune de ma gandeam de ce nu se trezeste sa pape..Noapte la fel dormea toata noaptea ii dadeam ultima masa la 8-9 seara si apoi se trezea pe la 4-5 dimineata.
Eu te-as sfatui sa nu te mai mulgi, nu are rost, lasa lapticul ptr bebe, chiar daca-ti curge foloseste comprese ptr sani. Pune bebe la san cand ii e lui foame, nu-l forta sau nu-l trezi din somn ptr asta. El stie cand ii e foame. Nu folosi completare mai ales ca ai suficient laptic ptr bebele tau
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 35+ o printesuca mai mica
AMR: 5 saptamani!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
bb_yasmi spune:
picky multumesc...
ma mulg pt ca sunt prea tensionati (beton) sanii...
de ganglioni ce stii sa m spui??
mami de fetita cu codite si baietel nazdravan
Picky_toto spune:
Sanii se fac "beton" atunci cand bebe suge rar. Eu asa pateam foarte des, cand fata sugea rar...si uneori ma si dureau..simteam la un san intepaturi puternice, imi si curgeau dar nu m-am muls niciodata, am evitat acest lucru.
Noduli la sani am avut si eu, dar prin masaj, comprese calde si suptul bebelui au trecut..Fa de ex masaj in zona nodulilor atunci cand bebe suge..o sa ajute mult.
Succes cu alaptatul si un bebe fara colici.
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 35+ o printesuca mai mica
AMR: 5 saptamani!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
Bebe Beca spune:
Yasmi, 110 ml este foarte mult, mai ales pt primele zile de la instalarea lactatiei. Ei mananca acum cam 30 ml la o masa. Lasa-l sa suga cat vrea (si noi suntem in aceeasi situatie acum, bebe are 7 zile si daca nu e cu sanul in gura urla) o sa se regleze toate in cateva zile. Incet, incet. Eu mulg doar atat cat sa mai relaxez sanul si mai fac masaj sub jetul de apa calda. Mult succes!
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
bb_yasmi spune:
bebe beca sa va traiasca flacaul!! am scos asa de mult dupa furia laptelui...
de ganglionii respectivi nu stie nimeni?? ce ttrebuie sa fac?? oare trec cu masaj??? sanii sunt plini de "mazarici" sau de "plagi" mai tari...
aschiutza spune:
Bb_yasni, sa iti traiasca bebe!
Eu zic sa nu mai te mulgi, altfel vei produce intodeauna mai mult decit ii trebuie lui bebe. Ai rabdare sa se regleze cantitatea, de obicei nu ia multe zile.
Pt nodulii aia pe care ii simti, s-ar putea sa fie asa pt ca nu se golesc de tot. Ii simti tot timpul? Eu de exemplu aveam asa ceva dimineatza cind peste noapte bebe nu bea nimic si imi erau prea plini sinii.
Pt dureri / reglare ajuta comprese calde / dus fierbinte exact inainte sa alatezi si imediat dupa, pt vreo 20 min, nu mai mult, comprese reci. Aici moasele recomanda comprese cu brinza de vaci rece, dar e un pic diferita fata de cea din tara, e acrisoara, asa c anu stiu daca ce ai tu in tara e la fel de bun. Am mai citit si de foi de varza zdrobite, dar nu am incercat.
Pt bebe sinul e si alinare, daca il cauta nu e musai sa ii fie foame. Al meu ar sta ore intregi cind are perioade de crestere brusca, folosea sinul pe post de suzeta.
Spor la alaptat si te asteptam pe aici cind ai probleme!
bb_yasmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diamat yasmi din ce oras esti? dianocica si d (4+) nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog |
tm
bb_yasmi spune:
am trecut de toate astea......acum o noua dilema e normal sa am sanii asa moi???? ma gandesc ca atata timp cat bb papa bine, ia in greutate(140 gr in 4 zle), doarme linistit, are scaun app dupa fecare masa e totul ok, nu??
eu beau ceai de chmen, fenicul, anason, iau galafor si galactogil....lichide app 3 l/zi, ma odihnesc, nu sunt suparata, stresata.....bb papa la cerere (chiar si la o ora, 1/2 ora)////
sunt normali sanii moi?? este normal ca dc ncerc sa mulg nu mai iese nimic?? s au a scazut cant de laptic????
multumesc