Cum sa instalez sistem de operare ?

Cum sa instalez sistem de operare ? | Autor: dicirstea

Link direct la acest mesaj

Am luat un laptop fara sistem de operare si as vrea sa instalez ceva free...am inteles ca Linux nu se plateste si apoi OpenOffice.
Pot sa fac asta eu personal,(daca mi se spune mura'n'gura reusesc) sau e ceva mai complicat si trebuie sa duc laptopul undeva anume?

Si daca trebuie dus....unde anume?

Pana acum am avut calculatoare "de-a gata" asa ca nu prea stiu cum se procedeaza

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

uite asta e ok.pe site gasesti si cum se instaleaza si tot.
http://www.linuxmint.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Eu nu ti-as recomanda linux, este un prgram destul de "greoi" daca nu esti obisnuita cu el.Lucrez in domeniu si folosesc ambele (windows / linux).
Asta e varianta daca folosesti acasa laptopul, pentru firme.... e mai recomandat linux (avantaje: nu are nevoie de licenta, pe linux sunt foarte putini virusi, vreo 2 cred).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui redai

Eu nu ti-as recomanda linux, este un prgram destul de "greoi" daca nu esti obisnuita cu el.Lucrez in domeniu si folosesc ambele (windows / linux).
Asta e varianta daca folosesti acasa laptopul, pentru firme.... e mai recomandat linux (avantaje: nu are nevoie de licenta, pe linux sunt foarte putini virusi, vreo 2 cred).

totusi linux mint e cel mai user friendly.parerea mea.
a precizat ca vrea ceva free.altceva mai ok nu mi-a venit in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

In urma cu ceva vreme am vazut la cineva instalat Ubuntu. Nu mi s-a parut greoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

si aste e free?

Alta intrebare: orice as instala..sunt compatibile cu fisierele lucrate in alte sisteme de operare?
Adica am niste lucrari cu calcule, chart-uri, schite. Sunt in word si visio.
O sa am problme cu vizualizarea si modificarea lor?

Cu visio sunt sigura dar macar lucrarile sa-mi rmana intregi si sa nu vad virgulite la formule

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

si aste e free?
Da, asa stiu.
Alta intrebare: orice as instala..sunt compatibile cu fisierele lucrate in alte sisteme de operare?
Adica am niste lucrari cu calcule, chart-uri, schite. Sunt in word si visio.
O sa am problme cu vizualizarea si modificarea lor?

Cu visio sunt sigura dar macar lucrarile sa-mi rmana intregi si sa nu vad virgulite la formule

Asta numai cine il are instalat iti poate spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Linux e super fain. Openoffice poate deschide ce ai facut in word, are si corespondent pt excel, powerpoint, etc. Le poti salva dupa ce lucrezi si in varianta pentru windows.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Am rezolvat cu Ubuntu.

Nu e chiar atat de greu cum ma asteptam, singurele inconveniente, sa zic asa, ar fi faptul ca am putine optiuni de "finete" . de ex. la "Change case" nu ai decat 2 optiuni: litere mari sau mici, tabs-ul e ca si inexistent, nu ai poti aranja in multe feluri un text intr-un tabel...pb sunt mai multe, dar astea m-au enervat pe mine azi, a decat sa rearanjezi un tabel facut mai bine faci altul cap-coada.

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

Mergi la inceput