Cum sa instalez sistem de operare ?
Am luat un laptop fara sistem de operare si as vrea sa instalez ceva free...am inteles ca Linux nu se plateste si apoi OpenOffice.
Pot sa fac asta eu personal,(daca mi se spune mura'n'gura reusesc) sau e ceva mai complicat si trebuie sa duc laptopul undeva anume?
Si daca trebuie dus....unde anume?
Pana acum am avut calculatoare "de-a gata" asa ca nu prea stiu cum se procedeaza
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
Raspunsuri
espiritu spune:
uite asta e ok.pe site gasesti si cum se instaleaza si tot.
http://www.linuxmint.com/
redai spune:
Eu nu ti-as recomanda linux, este un prgram destul de "greoi" daca nu esti obisnuita cu el.Lucrez in domeniu si folosesc ambele (windows / linux).
Asta e varianta daca folosesti acasa laptopul, pentru firme.... e mai recomandat linux (avantaje: nu are nevoie de licenta, pe linux sunt foarte putini virusi, vreo 2 cred).
espiritu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui redai Eu nu ti-as recomanda linux, este un prgram destul de "greoi" daca nu esti obisnuita cu el.Lucrez in domeniu si folosesc ambele (windows / linux). Asta e varianta daca folosesti acasa laptopul, pentru firme.... e mai recomandat linux (avantaje: nu are nevoie de licenta, pe linux sunt foarte putini virusi, vreo 2 cred). |
totusi linux mint e cel mai user friendly.parerea mea.
a precizat ca vrea ceva free.altceva mai ok nu mi-a venit in cap.
dicirstea spune:
si aste e free?
Alta intrebare: orice as instala..sunt compatibile cu fisierele lucrate in alte sisteme de operare?
Adica am niste lucrari cu calcule, chart-uri, schite. Sunt in word si visio.
O sa am problme cu vizualizarea si modificarea lor?
Cu visio sunt sigura dar macar lucrarile sa-mi rmana intregi si sa nu vad virgulite la formule
CAPRA CU 2 IEZI
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dicirstea si aste e free? Da, asa stiu. Alta intrebare: orice as instala..sunt compatibile cu fisierele lucrate in alte sisteme de operare? Adica am niste lucrari cu calcule, chart-uri, schite. Sunt in word si visio. O sa am problme cu vizualizarea si modificarea lor? Cu visio sunt sigura dar macar lucrarile sa-mi rmana intregi si sa nu vad virgulite la formule Asta numai cine il are instalat iti poate spune. |
Cloreta spune:
Linux e super fain. Openoffice poate deschide ce ai facut in word, are si corespondent pt excel, powerpoint, etc. Le poti salva dupa ce lucrezi si in varianta pentru windows.
dicirstea spune:
Am rezolvat cu Ubuntu.
Nu e chiar atat de greu cum ma asteptam, singurele inconveniente, sa zic asa, ar fi faptul ca am putine optiuni de "finete" . de ex. la "Change case" nu ai decat 2 optiuni: litere mari sau mici, tabs-ul e ca si inexistent, nu ai poti aranja in multe feluri un text intr-un tabel...pb sunt mai multe, dar astea m-au enervat pe mine azi, a decat sa rearanjezi un tabel facut mai bine faci altul cap-coada.
CAPRA CU 2 IEZI
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010