Buburuze de Ian-Feb2011- Hai Vas, Hai Ziki!(198)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Fiindca vorbeati de raceli, am primit emailul asta, eu nu am incercat dar stiu ca ceapa e f bun antibiotic, sa nu radeti.

Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau"michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.

Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt "activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.

Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se "desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa "pe mai tarziu".

Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa "absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata impanate".

Astfel, putem alege:
- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau
- folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?...

De noi depinde...

CEAPA

In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.
Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.

Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor...si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

mami fericita cu Stefan 12.01.2011
Dumnezeu ne va ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka-maria

Ma uit ca vita de o ora si nu inteleg o chestie. Foloseste cineva lapte praf Topfer Lactana? Ca exista 2 feluri pt. varsta mica: Lactana Pre si Lactana 1. Care-i diferenta?

mami de Luca 10.01.2011

cred ca pre este pentru prematuri iar 1 pentru noi nascuti la termen...sau nu dupa cate zice rox

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anka-maria

Zumzu si io ii dau Nan HA1, asa am plecat din maternitate. Dar caut sa schimb cu ceva non-HA ca n-are bubu nici alergii, nici alte probleme, deci n-are rost HA-ul. M-am gandit la Topfer, de aia caut sa vaz ce ofera. La noi variaza, cateodata face 1 data pe zi, cateodata de 3 ori si de fiecare data e verde

mami de Luca 10.01.2011

Poti sa-i dai varianta simpla NAN 1, asta dc s-a inteles bine cu Nan-ul.
Nici bebe al meu nu are probleme sau alergii. Dar cel mai bine poti sa intrebi medicul pediatru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

salut fetele.
eu cred ca am o problemutza - din cauza ca ma doare sanul(mamelonl), mi-e cam frica de momentul alaptarii si din cauza asta cred ca mi-a scazut laptele. ce sa fac? aveti sugestii, va rog??

mami fericita de KRISTIAN

Mergi la inceput

am intrat sa mai pun si eu 2-3 poze cu bebe si am vazut comentariile. multumim mult. sunteti niste scumpe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Interesanta treaba cu ceapa..eu incerc, n-am nimic de pierdut...si va spun dup-aia ce s-a intamplat

Inca ceva: eu am tot intors netul pe dos dupa idei de cadou pt nasi. Eu v-am zis ca nasii nostri chiar au de toate, nu avem ce sa le luam astfel incat sa le fie intr-adevar util...deci trebuie ceva simbolic. la nunta le-am luat un tablou mai art deco asa, care chiar le-a placut si troneaza in sufragerie.
Sa va spun ce am decis acum: le vom lua o icoana cu Sf Ecaterina (de la care provine numele Catalinei). Si daca mami nu prea iese la plimbare, am gasit sa comand pe icoana.net, sunt litografii aplicate pe lemn la preturi f bune. Poate va este utila ideea.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxx26

Interesanta treaba cu ceapa..eu incerc, n-am nimic de pierdut...si va spun dup-aia ce s-a intamplat

Inca ceva: eu am tot intors netul pe dos dupa idei de cadou pt nasi. Eu v-am zis ca nasii nostri chiar au de toate, nu avem ce sa le luam astfel incat sa le fie intr-adevar util...deci trebuie ceva simbolic. la nunta le-am luat un tablou mai art deco asa, care chiar le-a placut si troneaza in sufragerie.
Sa va spun ce am decis acum: le vom lua o icoana cu Sf Ecaterina (de la care provine numele Catalinei). Si daca mami nu prea iese la plimbare, am gasit sa comand pe icoana.net, sunt litografii aplicate pe lemn la preturi f bune. Poate va este utila ideea.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

chiar si eu sunt curioasa . sa mi spui daca a avut vreun efect. Parca e greu de crezut. EU cand am infectii urinare beau suc de ceapa si imediat cedeaza simptomele. Fac infectii de la o piatra de la rinichi si acu am facut si de la sonda.

mami fericita cu Stefan 12.01.2011
Dumnezeu ne va ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Ne-am intors! Super a fost la piscinuta, azi a facut prima scufundare, a luat-o de calcaie, cu capul sprijinit in cealalta mana a ridicat-o jum de metru asa in sus (cu picioarele in sus) si apoi ca un peste a trecut-o prin apa...ce moaca avea cun ochii aia ca maslinele larg deschisi sub apa.
Masajul i-a palcut pe jumatate, cand s-a ajuns la zona cu buba, burtica adica...mai cu miorlait, mai cu "hai sa-i arat doamnei cat pot"..dar am scos-o la capat; am invat f bine azi o groaza de tehnici ce nu as fi facut acasa, cu mainile, un fel de gimnastica asa.

roxx sanatate lui tati! Recuperare rapida! Eu zic ca din pacate a luat virusul si asta e, trebe sa-si faca bazdacul. Daca l-ai izolat si are si masca nu te speria, nu la lua puiu'. Ea e si aparat de anticorpii de la tine...AAAAA tu ai grija sa n-o iei!!!!
Ceapa am pus si eu, dar la noi toate astea naturiste nu functioneaza niciodata, din pacate.
Maaaaiii...m-ai omorat ICOANA.NET??!?!?WOW!! Nu stiam ca poate exista asa ceva, dar uite...parca te puteai si marturisi undvea pe net, nu?
Si eu tot icoana as vrea pt nasi, ma gandeam si la un de ala de poze cu usb...vedem

vaaaas ..vine bebe Andrei!!!

ziki...nu mai zic nimic!!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Mergi la inceput

Lorich unde mergeti la piscina?
Dc ai mai scris sorry...
Si noi vrem sa il dam la inot dar din vara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Foxy-le

salut fetele.
eu cred ca am o problemutza - din cauza ca ma doare sanul(mamelonl), mi-e cam frica de momentul alaptarii si din cauza asta cred ca mi-a scazut laptele. ce sa fac? aveti sugestii, va rog??

mami fericita de KRISTIAN

aparatoare de latex nuk..siliconul e prea tare
eram plina de rani...m-a ajutat enorm

Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

iti multumesc tie sfinte Doamne pentru tot!

Mergi la inceput