Buburuze de Ian-Feb2011- Hai Vas, Hai Ziki!(198)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Da Roxx, ne supara rau colicii astia. Bebelusa mea inca din maternitate a avaut. Si nu ne lasa deloc
Initial am crezut ca sunt "bazdacii" ei dar se pare ca nu-i asa
Cand o apuca burtica nu ma mai inteleg deloc cu ea
Eu beau ceai de anason cu chimen in fiecare zi cam 1 l, ieri in disperare i-am dat si ei cateva lingurite
Picaturi pt colici i-am dat de toate neamurile, Bonnisan, Infacol, Colief, acum ii dau Protectis ca asa vrea medicul nostru pediatru
Si batista bebelusului tot de gura ei o vreau mai mult ca mi-a spus ca este musai s-o am
si cum as cam chema-o s-o vada pe fata trebuie sa am in casa masinaria asta ca altfel ...
Dupa mine nu as fi cumparat-o, sau cel putin nu acum
Ea nu-i mucioasa rau dar se simte ca nu poate respira cum trebuie

Si se inneaca frate la fiecare masa, mananca lacom , adoarme cu sanul in gura, nu-i chip sa il scot si se inneaca de ma ia toate caldurile

Cu buricul sunt putin stresata, ma gandeam sa nu o afecteze ca sta tot timpul cu burtica lipita de mine

Pupam si noi fetele cucuietele

PS Ce bine de tine ca ai o bebelusa asa cuminte. Pupam fata cuminte

Citat:
citat din mesajul lui roxx26

WUDY, imi pare rau ca si pe voi va supara colicii...inainte de medicamente, picaturi si alte minuni, tu sa bei ceai din ala de lactatie, o ajuta si pe bebelina la burtica!!
daca sta numai in brate sau oricum lipita de tine, iti recomand cu caldura un wrap, te ajuta foarte mult, eu nu m-as mai dezlipi de el (desi bebelina mea nu mai e asa miorlaita mai nou, sta si singura in patut, dar mami s-a invatat cu wrapul)
Despre batista bebelusului, nush ce sa zic, s-a mai scris si pe aici ca are si contraindicatii, ca nu trebuie folosita in exces, ca poate facilita formarea polipilor etc. Eu nu am. Folosesc aspiratorul nazal (tragem eu sau tati cu gura la celalalt capat) si isi face treaba, inclusiv in zilele in care Catalina a fost racita, deci mucioasa rau. L-a luat tati tot de la farmacie, are un pret derizoriu.
Noua buricutul ne-a cazut la 18 zile. Nu e nici o pb daca mai sangereaza, e posibil sa mai sangereze locul si sa formeze cojite si dupa ce cade. la fiecare schimbare de scutec da cu betadina sau cu alcool sanitar + baneocin (in combinatia asta, nu baneocin cu betadina ca se face un maclavais acolo...). Noua in maternitate ne-a spus (dr Cuzino, ca doar am avut acelasi medic!) ca sunt pb de imunitate atunci cand buricul nu cade dupa o luna...deci stai fara grija, sunteti in grafic!
Pupam fetele!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Alina mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
DA, inima mea este in afara corpului deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

un marsupiu de la hiphip am si eu. cel marime unica, dar in casa nu-i place deloc sa stea in el. doar afara la aer se calmeaza, cred ca nu-i place pozitia..pozitia lui preferata e cocotat pe umar sus

am vrut sa il iau si eu pe cel de care zici pe marimi, daor ca bebe al meu are peste 5 kg si am citit ca acela e comod doar pana pe la 10 parca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

merci mult
cred ca pe-asta o sa-l iau si eu
daca voi il recomandati si este si mai ieftin am vazut...merci mult

Citat:
citat din mesajul lui luciact

Citat:
citat din mesajul lui Wudy

Buna fetele,

Nu am reusit sa tin pasul cu voi, adica nu am reusit sa citesc tot ce-ati mai scris
Pe noi colicii nu ne prea lasa in pace
si in plus bebelusa este tare fornaita...si nu reusesc cu nici un chip sa-i scot mucisorii din nasuc. Ii pun ser ( a propos. decat de 2-3 ori pe zi avem voie sa-i dam?) dar nu reusesc sa-i scot cu para aceea de cauciuc
drept pentru care vreau sa ma duc astazi sa-i cumpar batista bebelusului? Ce-mi recomandati, voi care ati folosit?
Eu am vazut una in sensiblue la vreo 200 lei si la farmacia tei una la aproape 50 lei
Conteaza firma si normal pretul sau toate stiu s afaca acelasi lucru?

sI ma mai nelinisteste ceva...ieri am implinit doua saptamani si buricutul nu i-a cazut, mai nou chiar sangereaza pe langa el, este motiv de ingrijorare?

Fata mea doarme doar pe burta mea, cum o las in pat cum incepe si urla. Asa dorm si noptile, ma rog, daca asta se numeste somn
Sunt mama cangur...
Sper sa ma ajutati si pe mine cu niste pareri...ca trebuie s aplec in cautarea aparatului magic de scos mucisorii

multumesc frumos

v-am pupat

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"

eu o am pe asta http://forum.softpedia.com/teste/test/Batista-bebelusului-Arianna-135.html, si e buna
am si o para chicco care nu face mare lucru, adik daca are mucii in nari reusesc sa i scot daca sunt mai sus....nu

mami fericita de printesa Eva Maria 08.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Sper sa ma mai primiti aici..nu am mai dat de muultr dar am citit, in timp ce alaptez, de pe tel, dar nu prea pot sa si raspund

Azi face bebitza mea 1 luna!! (Multumim mult Tunde pentru urari ) Am inceput sa ne obisnuim unii cu altii de acum...
Sa va povestesc de noi:
Nu cred ca are colici, de plans mai plange,dar asa sunt bebeii. Din punctul asta de vedere am rabdare,sau macar incerc sa am Ce am observat e ca atunci cand sunt eu mai linistita se calmeaza mult mai repede decat atunci cand ma apuca si pe mine disperarea...

Am avut ceva probleme cu lapticul in primele zile, mai ales ca si eu eram terminata dupa nastere (care a fost de cosmar; pe scurt: a durat muulte ore, m-a super durut, am avut 2 epidurale: prima mi-au instalat-o gresit si a durat 8 ore pana m-au crezut ca io moor de durere si s-au prins ca nu e pusa bine minunea aia si au repetat operatiunea...ce diferenta..., nu mi-au facut epiziotomie dar m-am rupt oricum-apucasera macar sa-mi faca anestezie locala acolo-iar bebelina pana la urma s-a nascut cu ajutorul vacuumului)

Acum papam LM si completare LP (masa de noapte 100-130 ml si ziua in total cam inca 130-150 cand se miauna intre mese). Pentru noi asa e cel mai bine, sunt si eu mai relaxata, stiu ca daca ii este foame are ce manca chiar daca eu nu 'produc' suficient sau daca nu o pot pune la piept. De fapt, de cand am inceput sa-i dau completare cu bibe a mers mai bine(mult mai bine) si LM...Cred ca starea psihica conteaza f. mult, asa ca incerc sa fiu cat mai relaxata si parca asa ii este si ei mai bine, are si ea mai multa rabadare cu mine

Suferim in schimb de reflux, cred ca asa se cheama....scuipa/vomita laptic aproape dupa fiecare masa..uneori si intre mese,in somn...mai mult sau mai putin..,incerc sa o tin cat mai mult ridicata dupa ce papa in rest...aveti alte sfaturi/idei ?

Cam aste e, incepem sa ne invatam una cu alta iar eu incerc pe cat e posibil sa-mi mentin o stare pozitiva...auto-sugestiea
In rest este o bebelina dulce care incet incet incepe sa o lase pe mami sa intre mai des pe forum

va pup pe toate si va doresc multa multa rabdare iar pentru Vas si Ziki bag motatele:

HAI
VAS & ZIKI

Diana & Adeline
Dear baby
Cutia cu surprize

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Ppsic , si noi suferim de reflux. Acum s-a domolit problema f. mult pentru ca am schimbat laptele cu unul mai gros, dar doua luni am stat tot timpul cu el in pozitie inclinata si cu desfundatorul de nasuc langa, ca dadea si pe nas laptele. Secretul cred ca e rabdarea pt ca se mai rezolva pe masura ce creste si eventual laptele praf antireflux, dar la tine nu stiu cum sa faci pt ca ii dai de la san.

Si eu sunt tot o mama-cangur, ca buburuzul meu s-a obisnuit in brate. La inceput l-am tinut pt ca a fost prematur si lor le face bine sa fie tinuti in brate si pentru ca regurgita la fiecare masa (si de drag, recunosc). Acum s-a smecherit si el...daca il pun in patut se foieste pana vomita si atunci musai il iau in brate sau mai are o metoda: se cuibareste asa frumos in brate dupa ce mananca, zambeste si nici ca-mi mai vine sa-l pun in pat.

Intreba cineva de cate ori se pune ser fiziologic in nasuc...eu pun de mai multe ori pe zi: daca vad ca e fornait pun inainte de masa, ca sa-si traga el mucisorii si sa nu mai folosesc eu para, iar daca vad ca e aerul prea uscat in camera iar ii pun.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

voi ve remedii folositi cand bebeii sughita?

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Citat:
citat din mesajul lui angieangie

eu ii dau cateva gurite de ceai si trece repede.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

Citat:
citat din mesajul lui angieangie

nu prea merge mai nimik . si la noi sughitul e o mare problema si o MARE sursa de enervare. bietul pui daca sughita de 2 ori intr-o noapte *15 min ... s-a dus somnul la amandoua.

uneori ii mai dau laptic , sau ceic dar nu se opreste intot-deauna de la ele.
daca aveti remedii bagati! ca si la noi e disperare cu sughitul.

Mami de dulce Amalia 19.ian.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

buburuza Adelina,buburuzul Tudor si buburuza Iris !!! Sa fiti sanatosi, sa cresteri mari si frumosi !
angie de ce ai plans fata atat ??? Sa vezi ce bine o sa iti fie ... o sa te obisnuiesti repede sa fii doar tu cu el.
zumzu bine ai revenit pe la noi ! bafta la dr azi , sa nu fie nimic tremuratul acela. sa ne anunti si pe noi ce ti-a zis dr
ppisic bine ca s-a terminat cu bine nasterea! sa ramaneti asa necoliciosi !!
Am vazut ca vorbiti de zgaltait copiii si chestii d'astea...mi-era si mie frica de asa ceva,mai ales ca eu sunt rea de somn,dar slava domnului ca imi doarme toata noaptea, deja am inceput sa nu mai alaptez noaptea, ca adoarme pe la 22-23 si se trezeste la 5-6.deci nu am cand sa ma enervez. are reprize de plans pe la pranz si seara inainte de baie...dar nu mereu.
Fetele cu 2 copii, va admir...eu mereu ziceam ca il fac pe al doilea la 1 an diferenta, bla bla...acum cand vad ca de fapt bebelusul nu e o papusa...nu mai gandesc la fel, mai ales ca nu am ajutoare deocamdata,mamicile sunt tinerele,muncesc.sper la anu' cand ma intorc la munca sa renunte socrela la serv sa stea cu el, vedem cum facem...
Ma apuc de framantat coca pt paine,

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Ser fiz si apa fiarta cu un pic de sare ii pun si Eu de mai multe ori pe zi.

Sughitul;apare tot timpul cand Ea a atipit..si in sfarsit ar putea sa doarma

Wrap' as face Eu acasa dar nush daca gasesc material sa fie un pic elastic..trebuie 5m lungime 60 cm latime...surfilat si pace buna!

Tremur la picioare avea si MARIO cand plangea tare....cred ca e cv normal.

Mamici cu bubuline de fetite cand ati mers la ortopedie cu soldul?la mine scrie 8 sapt..Eu stiam 6

Buricul ne-a cazut la 4 zile

va pup..
aceeasi chef de nik

Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

iti multumesc tie sfinte Doamne pentru tot!

Mergi la inceput