Poiana (x2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

itsme,sunt o gramada de variatiuni de leek and potato soup, eu o fac pe cea mai simpla si nu ma dezamageste niciodata :) se calesc in unt 2 fire de praz medii spre groase taiate cubulete, eu adaug si vreo 2-3 catei de usturoi dar nu-i musai.cit se caleste prazul (vreo 2-3 minute nu mai mult sa nu se arda) curat 2 cartofi maricei si ii tai cubulete.ii pun peste praz si adaug apa dupa ochi. se fierbe cam 20 de minute, pina se fierb cartofii. iau de pe foc si pasez bine toata treaba, la sfirsit mai dau nitel si cu blenderul sa fie cremoasa bine.se pune sare si piper neaparat. Acum e important ca Doruletz sa nu citeasca :)) in farfurie se serveste cu nitica frisca nebatuta sau chiar nitel lapte daca nu e frisca in casa.daca nu-i de nici una, nu-i bai, e buna si fara..
expozitie placuta,eu nu mai merg la treburi dintr-astea ca ma oftic prea tare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui itsme

doruletz, pai francezii matale in cazul asta sunt de-a dreptul ignoranti! sa le spui ca virgula canadienii au inventat printe altele: telefonul, insulina, fermoarul, Blackberry, cuptorul electric, sutienul wonderbra, Uite www.cbc.ca/inventions/" target="_blank">aici Avand in vedere cat de tinerica e Canada (adica sub 150 de ani), eu zic ca inventara destule pana la varsta asta

Lol, isi pun suiedejii cutitul la vene :)) Fiindca ei se lauda ca au inventat fermoarul!! Verifcai acu' si, intr-adevar, domnul ala Sundbäck e www.ideafinder.com/history/inventions/zipper.htm" target="_blank">suedez. Faza si mai misto e ca patentul e american

Io am gasit filmul inuit la bibiloteca si l-am pus pe hold. Ma si miram sa nu fie, ca doar Grřnland e pe-aproape :)) Si chiar m-am gindit la fimul asta (si la linkul de pe youtube) cind fusei in toamna la Pecz si m-am intilnit acolo cu o delegatie din Umeĺ. Orasul o sa fie Capitala Culturala Europeana in 2014 si a cistigat nominalizarea cu un program cultural inspirat din traditiile si calendarul anual al sami (minoritatea lapona din Suedia). Si se puse unul pe cintat acolo, la Pecz, exact ca-n filmul inuit. Mi s-a facut pielea gaina cind l-am auzit!!! Si hai mai zi si de filme aglofone, pliizz :)) Io-ti recomand cartile lui Rawi Hage (mai ales, Gindacul), un libanez canadian!!

speed, frisca, mai??? Io fac dupa o reteta englezeasca o supa crema de peste si pun, de obicei, peste afumat (somon sau ..aaaa...cum se cheama www.rezeptewiki.org/wiki/Zutat:Buttermakrele" target="_blank">buttermakrele?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

lilanda
aflandu-ma pe un forum 'scandinav', n-am avut nici o intentie sa le ranesc orgoliul sau sa le fur fermoaru', doamne fereste

e chestie de interpretare, insa. Omu' s-a nascut in Suedia, dar a emigrat in Canada si apoi in the US, dar fermoarul si masina de facut fermoarul au fost produse intr-o fabrica din St. Catherines, Ontario, el facand drumuri din Philadelphia, unde se stabilise (parca). Asa ca toata lumea e implicata, datorita tendintelor emigrationiste ale acestui individ :-)

am uitat sa va zic ca astia ai mei de adoptie inventara si becu'

sa trecem la plebiscit, adica la filme. Recomand regizorul Atom Egoyan, mie mi-a placut mult "the sweet hereafter" (nu stiu cum sa traduc). de asemenea "Felicia's jurney", Ararat (despre genocidul armean). David Cronenberg: "Crash", "A history of violence".

Inca n-am vazut dar am in plan: "The last train home" (asta e ca aia cu fermoarul, e un documentar canadiano-chinezesc, despre muncitorii migranti care ne fac noua cacaturile care le cumparam ieftin, si pentru care se transmuta la mii de km de casa, langa fabrici, si se duc sa-si vada familia o data pe an (similara tema cu documentarul "Romantico", de care zisei, asta din urma fiind despre mexicani migranti in San Francisco.

De asemenea "Barney's Version" vreau sa vad...

mai sunt multe care nu-mi vin acum in minte, revin cand scotocesc memoria.

despre Atanarjuat, abia astept sa-l vezi si sa-mi spui impresii. Eu dupa ce l-am vazut, am avut asa o buna zi senzatia pe care o aveam cand eram copil si mi se citeau basme, ceva asa de farmec si minune, de nedescris. Incepe lent si dureaza 3 ore, asa ca trebuie sa fii 'in the right mood' pentru filmul asta.

va pup, fug la expozitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Pe-aci fura, azi, meciuri tari de handbal. Suedia pierdu in fata Spaniei finala mica, iar Danemarca in fata Frantei, pe aia mare :)) Finala mare fu teribila, insa chapeu bas pour les francaises . Au jucat superb, iar danejii, desi puteau cistiga la mustata, chiar nu meritau!!

Altminteri, ma uit si io la situatia din Egipt si din Africa de Nord, in general, ca seamana ca dooa picaturi de apa cu ceea ce fu in Estul Europei acu' vreo dooj de ani, iarna. Faza e ca nu-mi dau seama daca e de bine sau de rau ?!! Fiindca ceea ce urmeaza dupa ar fi a) democratie, sau b) fundamentalism...

itsme, si mie-mi place Cronenberg: Crash mi-a placut mult, insa nu si Istoria violentei, da' nu mai tin minte de ce. Pe Egoyan l-am pus pe lista (hmmm, imi suna cunoscut). Si bine ca m-ai avertizat de cit dureaza filmul inuit. Deci carevasazica (sic!), tre' sa-l pun cindva, in weekend, ca-n timpul saptaminii, seara, functionez doar o ora si ceva in fata ecranului...asta daca nu ma ia somnu' pin-atunci!! Astept sa vad expozitia in poze :D

Va pup, si miha, drum bun !! Imi pare rau ca tre' sa-o iei de coada iar :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hai ca acu trecuram noi pe pepsi

haha, eram sigura ca o scot pe itsme la discutii cu remarca despre canada:) Dealtfel astia p'aci cred ca se refera mai mult la quebecosi da' zic canadieni din inertie:) Hai ca nu mai animez pe tema asta ca as fi zis de Paulescu si de edison:)
Io la intrebarea "spune o celebritate canadiana" zisei... "Garou" :))

o sa caut si io filmul ala cu inuiti ca m-ati facut curioasa desi cele 3 ore ma cam descurajara. Alea quebecoase nu stiu daca le gasesc la sindicatu meu, nu-i intereseaza p'aci quebecosii decat poate ca sa se distreze de accentul lor (care e cica limba franceza de pe vremea lui Louis XV, quebecosii fiind cei care se dusera peste ocean in vremea aia da' nu mai gasira vaporul ca sa se intoarca acasa). Filme quebecoase nu vazui niciodata la tv iar cand mai e cate un reportaj de pe acolo e tradus la fel ca din orice limba straina:)

despre revoltele arabe, p'aci se zice ca tunisia e diferita de egipt, aia au fost laici, sunt educati, femeile lucreaza si cel mai important, exista o opozitie bine reprezentata. In egipt nu exista nimic din toate astea deci .... allah cu mila. Io sper sa nu fie ca in ro in 89 adica sa vina aia mai jmecheri sa fure revolutia:) Nu de alta da'hotii de revolutie d'acolo sunt mai rai ca iliescu (daca poate exista asa ceva:)

Altfel, noi luaram bilete de avion pentru vacanta de vara, ocoliram Egiptu si africa ca asigurarile pt insurectie sunt scumpe Asa ca luaram dus: Paris - Las Vegas si intors: San -Francisco - Paris! intre ele trebe sa ne gasim locuri de petrecut 3 sapt de vacanta asa ca daca aveti idei, sfaturi sau fu careva p'acolo, sunt binevenite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io fusei în ambele dar acu sunt în pauz#259; #351;i nu am timp, revin dupamasa. Trebe s#259; îmi amintesc c#259; trecur#259; imediat 6 ani...0:) .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

dorultez, ca nu apucai sa spun...wow ce destinatie faina pentru la vara! Acum eu iti spun ce am facut noi, poate nu e chiar pe gustul vostru, dar noi am fost cu sora mea si cu prietenul ei si am mers pe mana lor...in Vegas am fost prin toate hotelurile , am cascat gura la tot, nu am jucat decat vreo 20 de dolari la masinariile din cazino(nu aveam acces ca eram cu Diana si nu-i lasa pe copii sa treaca prin cazinouri) si pentru ca am stat la Mirage am avut acolo piscina si o mica gradina zoo, cu lei si tigri albi(era hotelul dedicat celor doi dresori vestiti, www.google.se/search?rlz=1C1AVSX_enSE393SE393&aq=1&oq=sigfrid and&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=siegfried and roy" target="_blank">Sigfrid and Roy. Atunci nu aveau spectacole, dar cred ca acum au reinceput... Sa va imbracati cu cate un jerse cand colindati hotelurile ca e rece :)). Afara in schimb e sufocant.
Apoi am fost la Hoover Dam o zi, cred ca era interesant si pe Grand Canion dar nu am mai apucat. Next time . Din Vegas am plecat cu masina in Los Angeles unde am fost la studiourile Universal si ne-am invartit pe la Hollywood...nu stiu daca voi aveti in plan. Apoi am mers cu masina pe coasta, e splendid drumul, ne-am oprit la foci si am dat mancare la veverite :)) si am vizitat Hearst Castle.
In SF am vazut clasicele: Lombard street, Coit Tower, Golden Gate, am fost o zi pe plaja dar doar sa admiram marea caci era rece(15 grade am prins noi in august), ne-am plimbat cu tramvaiul pe strazile acelea faimoase, am fost la casele elisabetane, am fost la pod si l-am prins in ceata :)...am fost in China si Japan Town(ambele tare frumoase, la chinezi marfa ieftina :)). Am cinat pe Fishermans Wharf intr-o seara, am stat ore in sir in Union Square, am fost la cumparaturi la Macy's :)... Era de mers si la Alcatraz, dar tot asa nu am apucat...

Am uitat ca in Vegas e fain de mers la spectacole...noi am fost la Blu Man Show, a fost tare frumos! Si la inca unul de care nu mai stiu, cred ca nu m-a impresionat...noa si mai e fantana de la Bellaggio, dar sunt sigura ca stii de ea...
Eu abia astept sa scrii ce aveti de gand voi sa vizitati, ca sa notez si eu pentru next time .

In alta ordine de idei am terminat prima zi de scoala...avem la laborator un prof neamt, care vorbeste numai engleza, intelege suedeza(ca eu l-am testat, nu imi gaseam mereu cuvintele in engleza ) dar nu vorbeste. Acum ma gandesc in ce limba sa scriu raportul de laborator? Si tot in alta ordine de idei, am aflat si cine imi sunt colegii de apartament: 3 baieti! Din care unul e spaniol. Deocamdata abia i-am vazut pe doi, nu prea stau eu mult aici, dar mi-ar fi placut si macar o tipa cu care sa mai schimb doua vorbe... la o cafea.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Noa ca uitai...in LA am dat o zi fuga la Santa Monica si am facut baie in ocean, am stat la plaja si ne-am plimbat seara pe malul marii si pe debarcader...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

wow mihaela, 3 colegi de apartament ?? :) hmmm, poate ma apuc si eu de facut vreo scoala ceva...:))
doruletz, superba vacanta, mor de invidie :)
lilanda, daca iti plac supele de peste, incearca si www.menupages.ie/recipes/kevin_dundon/recipedetail.aspx?recipeId=748" target="_blank">chowder-ul irlandez

Mergi la inceput

Da, eu cica fac raportul de la laboratorul de azi.... Da' e un dute-vino in apartament, mai devreme erau 4 tipi spanioli aici . Acum e iar liniste, ma duc la compus...da's in zona, singura cu compu in fata....

Nah, io stau cuminte in camera mea, ii las sa se desfasoare :).

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput