LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *282*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cu ocazia primaverii mie mi-au inflorit niste idei...nu stiu cat sunt de crete, da sunt decisa sa vad ce-o iesi...vreau sa-mi pun pe balcon rosii si condimente (patrunjel, marar, tarhon, cimbru, rozmarin).
Anu trecut am tinut pe ditamai 2 imensitati de balcoane 3-4 plante si niste iarba (io pusesem seminte de div. flori multicolore cica, si a iesit un kkt)
Aveti vreun sfat pt ideea mea creata? Ma dresez celor care au gradinarit la viata lor (care stati la curte, care aveti curte la tara...)

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Ciao fetelor,

Am apucat aseara s-o vad pe Sara - este o dulceata ! Si punea patos, se-audea cel mai tare ! Bravo!

Off, Eva ... dar la otita se face vre-o analiza ceva (ca exudatul pt gat)?! intreb ca nu ma pricep; sunt curioasa cum se stabileste daca un AB este cel bun.

Ceska, stai linistita cu pampesul; Adela are nopti cand nu face nimik si nopti cand pp iese din pampers si uda patul; am zis ca, odata ce se mai incalzeste, ii scot pampesul si o las asa, sa vad dak o sa-i placa sa doarma in ud.

Vai Roli, cat sunt unii de cretini; nu stiu, dar am impresia ca unii batrani chiar se-nraiesc cu varsta; si nu poti sa spui ca ei au fost supusi de-a lungul vietii 'lucratoare' la ce suntem noi supusi. Noi inseamna c-o sa sarim la gatu' tinerilor?! (ma rog, dak ne-or mai tine articulatiile sa sarim)

Despre gardinarit - desi stau la curte, sunt pe din-afara - stiu ca ai mei pregatesc pamantul inainte: cumpara niste pamant special (mranita park ii spune, care provine din balegar); e-adevarat ca ei pun flori si arbusti nu legume, dar cred ca este valabil la orice plantezi.

Am uitat sa o 'lauda' pe bulina: a cazut (de pe scara toboganului) duminica in parc de si-a rupt pielitza aceea care 'uneste' buza de sus, de gingie. Evident c-o doare cand o spal pe dinti; si nici nu cred c-o sa se 'refaca' la loc. Este julita pe barba si pe nas.
Si noi eram amandoi langa ea

Duminica o duc la 'Alba ca zapada' la Ion Creanga; o sa va spun cum va fi.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Cu ocazia primaverii mie mi-au inflorit niste idei...nu stiu cat sunt de crete, da sunt decisa sa vad ce-o iesi...vreau sa-mi pun pe balcon rosii si condimente (patrunjel, marar, tarhon, cimbru, rozmarin).
Anu trecut am tinut pe ditamai 2 imensitati de balcoane 3-4 plante si niste iarba (io pusesem seminte de div. flori multicolore cica, si a iesit un kkt)
Aveti vreun sfat pt ideea mea creata? Ma dresez celor care au gradinarit la viata lor (care stati la curte, care aveti curte la tara...)

Roli,
incerc sa iti spun cum as face eu...
Depinde mult de cum sunt orientate balcoanele daca sunt acoperite sau nu, ca sa ai destul soare si lumina in general si sa nu iti supra-ude ploile plantele.
Eu as pune plantele condiment in jardiniere, neaparat cu o tavita sub, sa se scurga apa, nu avem sol. Apoi pamantul: aici este special pentru verdeturi dar e bun orice pamant bogat, chiar si cel pentru flori. Poti pune deci in jardiniere verdeturile, poate mai bine cumperi plantele la ghivece de plastic si le transplantezi in jardiniere, eu am semanat intr-un an si nu au iesit din seminte. Apoi daca poti achizitiona niste jardiniere mai mari, exista pentru flori cu un gard pe o lungime: aici poti pune doua plante de castraveti sau chiar fasole verde. sau alta planta cataratoare eu am o iedera si o iasomie In ciubere mai mari, ca sa poti infinge eventual o tija de sustinere, as pune rosii cherry, ardei gras si iute, soiurile mici ca sa nu ai multa vegetatie. Si ciuberele neaparat cu tavita. Poti cauta pe net soiurile de legume mici, pitice. In jardiniere si doua ciubere am in livada plantati capsuni (intentionam sa ii aduc pe balcon dar am renuntat). Sa ne tii la curent cu evolutia gradinii tale, ok? Succes!

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Fetelor, mersi mult de sfaturi.
Ginette, zi-mi si mi te rog unde gasesc acel pamant cu ingrasamant..ca asta vreau, cu balegar, nu cu nitriti si chimicale.

Ceska, eu ma gandeam la niste bete, dar e f. buna ideea cu jardiniere cu gard...sa vad daca oi gasi pe la noi asa ceva.
Nu m-as baga la mai multe legume...as incerca anul asta doar rosii si condimente si daca reusesc, mai vad la anul.
Buna si ideea cu plantele gata crescute...cu uite nu m-am gandit ca semintele poate nu ies...desi m-am ramolit, ca primavara trecuta am pus seminte de patrunjel si cimbru si n-au iesit...uitasem!

Oricum am balcoanele astea imense si ma gandesc ca e pacat sa nu incerc sa le valorific. Nu sunt inchise...mda cand da o rapaiala de ploaie s-ar putea sa am problema , dar sunt totusi destul de largi si le pun langa perete, ca acolo nu ajunge rapaiala.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

alina poze de la party nu ai? ce bine ca se descurca singur tati .. daca l-as lasa pe al meu, ar fi dezastru ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Nu am luat aparatul foto sa fac poze.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25
..ca asta vreau, cu balegar, nu cu nitriti si chimicale.
Eu stiam ca se gasesc la florarii dar precis la un supermarket pt casa si gradina. Ori daca ai posibilitatea sa cauti la cineva la tara. Noi facem in livada compost singuri: aruncam intr-un container cu ceva gauri de aerisire si capac toate resturile vegetale. Apoi peste iarna resturile se descompun, dam "pamantul" prin sita si gata.
Eu am in livada pamant f argilos si l-am imbunatatit cu niste saci de pamant de la Obi.
Ceska, eu ma gandeam la niste bete, dar e f. buna ideea cu jardiniere cu gard...sa vad daca oi gasi pe la noi asa ceva.
Probabil ca se gasesc dar vor fi scumpe, ideea e insa ca investitia se scoate in timp.... Poate pun poza cu jardiniera mea sa vezi cum e, dimensiunile sunt cam la 1,2mlungime, 50cm latime, 45cm adancime iar in spate are un gard cam de 1,5m inaltime.
Nu m-as baga la mai multe legume...as incerca anul asta doar rosii si condimente si daca reusesc, mai vad la anul.
Buna si ideea cu plantele gata crescute...cu uite nu m-am gandit ca semintele poate nu ies...desi m-am ramolit, ca primavara trecuta am pus seminte de patrunjel si cimbru si n-au iesit...uitasem!
In gradina am semanat din seminte si am plantat si gata din ghiveci. Depinde de noroc, mamei mele i se prinde orice planta chiar din seminte.

Oricum am balcoanele astea imense si ma gandesc ca e pacat sa nu incerc sa le valorific. Nu sunt inchise...mda cand da o rapaiala de ploaie s-ar putea sa am problema , dar sunt totusi destul de largi si le pun langa perete, ca acolo nu ajunge rapaiala.
Chiar ca e pacat de ele sa nu le folosesti. Ma bucur ca se incumeta cineva sa-si faca gradina de lefume pe balcon. Sa ne pui poze....

Blogu` nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata si o aburinda va ofet!

Roli, ai mei iau pamantul ala de la un nene de unde cumpara si flori - undeva la iesire din Chitila (ii cer lu' tata mai multe detalii).
Cum a zis si Ceska, daca stii pe cineva la tara, sigur te-ajuta cu asa ceva; chiar sa-ti dea din pamantul lor, ca ei si-l pregatesc de toamna.
Poti sa iei si de la magazin, dar vorba ta, au chimicale in el.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani

Mergi la inceput

Gata, am depus copilu la gradi si pot sa-mi savurez cafeaua.....

Blogu` nostru

Mergi la inceput

N-are cum sa-mi priasca cafeaua: cutremur de 8,9pe scara Richter si tsunami loving Japonia.........

Blogu` nostru

Mergi la inceput

scuze de greseala, suna crunt "tsunmai loving Japan" .Am vrut sa scriu lovind

Blogu` nostru

Mergi la inceput