copii pe care nu vrea sa ii invite la ziua lui
Raspunsuri - Pagina 2
ruxij spune:
Aici nu e voie sa duci invitatii la scoala decat dc inviti toata clasa. Noi nu ne permitem. Asa ca trimitem invitatiile prin posta celor pe care ii alege copilul.
nelia spune:
Si aici se trimit invitatiile prin posta. Eu am facut tort de fiecare data si am dus la gradinita sau la scoala ceva bun pentru copii, dar invitatiile acasa sau in alta parte unde se sarbatoreste ziua se fac in afara gradinitei sau scolii. Am avut mereu cei mai buni prieteni, fie ca sint de la gradinita sau scoala, fie din cartier, cunoscuti in parc sau din cercul de prieteni. Aduna 10-12 copii si cu aceia isi face ziua, cu restul a sarbatorit in clasa.
Eu am le-am luat din timp pe fete si le-am explicat ca intotdeauna vor fi copii invitati, dar nu e neaparata nevoie sa fie toti in acelasi loc, Pentru ca unii se inteleg bine cu altii, altii cu altii si tot asa... Si ca, indiferent ca le place sau nu, vor fi puse si ele probabil in situatia sa nu fie invitate si ca trebuie sa ia asta natural, fara sa se supere. Agatei i s-a intimplat anul trecut, a pus ea un pic boticul, dar apoi si-a adus aminte ca nici ea nu a invitat pe toata lumea, asa ca e fair.
Eu nu sint de acord sa se treaca peste sentimentele copiilor, nici noi nu invitam pe toata lumea de ziua noastra acasa, ei de ce ar face-o? Isi invita prietenii buni, nu au obligatii fara de alti copii. Este adevarat ca le-am explicat si faptul ca sint copii pe care, dintr-un motiv sau altul, nu-i invita nimeni...
Le-am explicat simplu, eu au inteles esentialul: la fiecare petrecere facuta pina acum, amindoua fetele au invitat 'protejatul' lor de la scoala. Amindoua au avut mereu, in fiecare an, au facut eforturi sa fie prietenoase cu copiii mai violenti sau mai putin sociabili sau, pur si simplu, din motive necunoscute, mai putin populari. Si nu numai ca l-au invitat, dar au facut tot posibilul sa se simta bine la ziua lor...
In concluzie, eu cred ca trebuie sa li se explice toate aceste lucruri, asa cum spunea Lorelaim, sa fie ajutati un pic sa se puna in pielea altor copii, dar asta numai ca sa ia decizii in privinta invitatiilor in cunostinta de cauza, decizii care le apartin in totalitate, atit timp cit nu depaseste numarul stabilit.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Dorsilia spune:
nu am copii de scoala inca, insa pana in prezent cand le-am tinut zilele de nastere in vreun loc special amenajat sau acasa i-am lasat pe ei sa aleaga copiii pe care-i doresc, nu le-am impus eu pe x, y, z daca au spus nu. E dreptul fiecaruia ca de ziua proprie de nastere sa fie linistit si multumit nu in prezenta unor persoane cu care nu rezoneaza. E valabila si pt adulti chestia asta. Nu invit la ziua mea, daca intentionez sa mi-o tin, decat persoane dragi mie, chiar, ce sens are sa invitati pana si pe cei cu care au copiii animozitati? exista vreo regula de bun simt si n-o stiu eu? probabil ca nici respectivii copii nu-i vor chema pe ai vostri la zilele lor de nastere asa ca nu e nici o pb sa nu-i chemati, asa vad eu chestiunea