Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 53 -
Raspunsuri - Pagina 9
floaredemac spune:
Eu hainutele baiatului i le-am spalat tot timpul cu un sapun lichid Evrika - cu sapun de Marsilia, sau asa ceva. Nu ramane mult praf in ele. Dar intotdeauna i le-am clatit de 2 ori, chiar si acum fac la fel. Si eu si tati avem probleme cu pielea, eu am alergie la materiale sintetice, in plus tati are tot felul de alergii alimentare si la polen, asa ca am preferat sa il tin departe pe micut de alergeni. Noi nu folosim balsam deloc, detergentul pt hainele noastre este praf dar pun foarte putin si ridic temperatura cat pot. La bebe insa e altceva, ca din hainutele alea mici nu mai ramane nimic daca la speli la mai mult de 50 de grade - maxim-, plus ca ies culorile si ar trebui sa le speli separat, dar nu umpli o masina asa... Iti recomand si tie sa le clatesti fff bine. Eu le spal si pe cele noi la fel, fiindca am vazut prin cate maini trec incepand de la stadiul de fir pana la produsul finit (am lucrat intr-o fabrica de confectii cateva luni). Sunt pareri si pareri, unii spun ca il sensibilizezi pe bebe asa - dar eu cred ca e o chestie buna sa o aplici toata viata (ma refer la clatirea fff temeinica a hainelor).
Am tot cautat pe net detergent dezinfectant, dar.... nu prea am gasit nimic concret. Mai studiez problema si prin hypermarket-uri.
Si la noi bebelina va avea 80-90% din haine de la fratiorul ei, dar oricum noi am cautat sa nu fie numai albastre cand le-am cumparat. Din pacate nu prea gasesti, ori sunt roz, ori albastre
. Iar carucioare avem 2 -unul bleumarin primit de la cineva, altul rosu cu albastru cumparat de noi (nu are landou, e mai mult sport). Dar la cati bani am cheltuit si mai avem de cheltuit, chiar nu ne mai legam de amanunte din astea... bebelina sa fie sanatoasa, ca noi stim ca e fetita chiar daca nu are toate accesoriile roz!!!
Fetelor inca neinsarcinate, iertati-ne palavrageala total off-topic....
33+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
brotacel83 spune:
ma bag si eu la dscutia asta 
eu am primit de la o buna prietena aproape toate hainutele pana la 1 an.sunt f multe si f frumoase iar de spalat le voi spala cu detergent normal fara balsam la 30 gr dar le dau clatire intensiva.de luni ma apuc de aceasta operatiune.
caruciorul l-am luat second, i-am scos toate partiel de textile si l-am spalat la masina. am montat deja patutul primit de la verisori, care arata super, am cumparat covor si sifonier de 1,80 lungime ca la ce garderoba are bubulina noastra deja, era nevoie.
floricica am fost joi la eco la dr cu care nasc si suntem bine, are 2,190 kg ina am colul lung dar moale asa ca stam in pat in urmatoarele 2 saptamani ca sa nu riscam ceva.
aseara am fost la polizu caci avem o finuta de 2 zile
, s-a nascut natural la 40 de saptamani si 3,5 kg. e asa curatica pe fata, si dolofana...abia astept sa o vad si eu pe a mea desi ii spun in fiecare zi ca ne vedem in aprilie si deloc inainte.
mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara DPN 13.04. 2011 la Elias cu Dr Rotaru
floaredemac spune:
Brotacel, ma bucur ca sunteti bine si tu si bebe!!! Sa stea cumintica acolo si tu sa respecti sfatul medicului!
Si noi mergem sambata viitoare la dr Albu, cred ca va fi ultima consultatie - sper sa nu mai fie nevoie... Apoi am hotarat sa incep sa ma ocup si eu de lucrusoare, sa scot de la "naftalina" zestrea si sa o pun la punct.
Trebuie sa ma decid daca mai merg si la dr-ul recomandat de cel cu care voi naste, inca nu sunt convinsa.
Acum stau cuminte, pe canapea si cu picioarele mai sus, cu tastatura si mouse-ul langa mine, am ceva de terminat pana maine si sper sa reusesc. Pe piticot l-a preluat tati asa ca am un pic de liniste.
33+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
Anitta_O spune:
Buna ziua. Daca va ma aduceti aminte de mine, scriam acum vreo trei luni ca am fost la dr U si am facut analizele. Singura care a iesit in afara limitelor a fost proc global 0,65 (cut off=0,8). Imi spunea Miki ca ar trebui sa fac si alte investigatii. Am intrat pe site la Synevo si am vazut ca pachetul de analize costa 690 ron. Cum nu ma pricep, va rog sa ma ajutati: nu as putea face numai anumite analize din cele din pachet, fara sa le fac pe toate? Si daca da, ce anume ar trebui sa cer? In plus, as vrea sa fac si IGM pt toxoplasmoza si sa-mi analizez si tiroida, ma ajunge in halul asta vreo 850 ron, destul de mult.
Multumesc.
Un copil sanatos de 7 ani, o sarcina oprita in evolutie la 10 saptamani (oct. 2010)
Gliana spune:
Buna dimi si o saptamana excelenta!!!

Ce mai faceti fete dragi, mamici si viitoare mamici?

La Suceava ninge in continuare, burtica nu se simte chiar in largul ei, sigur e de la vreme, dar stam cuminti si o sa treaca.
Imi imaginez cum pregatiti voi cele care va apropiati sa faceti cunostinta cu comorile vietii voastre
hainute, patuturi si ma bucur pt voi, eu inca nu fac asta, este mult timp pana atunci, mai la vara la noi![]()
Va pupic si sa auzim numai de bine!!!
mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 13+
cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
QiaoBing spune:
Neata fetele
Va vad vorbind de spalat hainute. Si eu am avut aceasta mare dilema cand am botezat. Am intrebat mama cum prefera. Am cumparat atunci detergent pt copii Dalin si am pus masina la extra-clatire.
Intre timp am citit pe net despre nucile de spalat indiene. Ma bate gandul sa incerc si eu si pt noi si pt un eventual viitor bebe. A folosit careva ?
uite aici am citit:
http://www.eco-baby.ro/Detergenti_Biodegradabili/Nucile_de_spalat_indiene/id-64b483ffb656d53ce7d8be3ffaea5f0a.html
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
aristica spune:
Buna dimineata!
floricica eu nu ma supar...chiar ma bucur ca citesc despre pregatirile pe care le faceti!
Noi, cand am botezat, am facut asa: spalat hainutele cu detergent normal, la temperatura indicata pe fiecare, uscat in casa, calcate cu abur, foarte bine.
...in weekend astept si eu ciclosul si purced spre hormonale
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
floaredemac spune:
Pup fetele si multumesc pt sfaturi! Eu cautam insa ceva care sa previna transmiterea unor ciuperci, de exemplu, ca de asta ma tem cel mai mult la hainutele second hand. Mai ales ca cele pe care le-am primit eu au fost purtate pana mai acum (sunt de la doua surori, cea mica are cam 8-9 luni cred, iar hainutele primite sunt pana la acea marime), deci nu au avut timp sa "moara" ciupercile sau alte minuni, daca or fi existat. O sa mai studiez ideea cu bicarbonatul de sodiu, in plus vreau sa ma documentez cam pana la ce temperatura rezista ciupercile, bacteriile, etc. si o sa caut si prin magazine ceva detergent dezinfectant. Mi-a zis cineva de cloramina, dar cred ca le voi albi de tot. Oricum va fi, o sa le calc bine de tot si sper sa nu fie probleme.
Vrem sa ne mandrim cu ceva: de 2 zile baietelul nostru nu mai doarme in patutul de bebe, ci in pat de om mare. Heeeei.... ce-a trecut timpul, parca mai ieri era el in burtica lui mami!!!!
Apropo de hainele de botez, cand l-am botezat pe baiat eu am fost cam nesimtita si i-am intrebat pe nasi direct daca vor sa ii aduca hainute si am propus sa le spal eu, ca sa fiu sigura. Ei nu intrebasera nimic despre asta si aveam emotii.![]()
33+ DPN 15 aprilie 2011 
Gliana spune:
O primavara minunata sa aveti si un martisor rosu care sa va aduca numai fericire in inima. Va pup cu mult drag!!!

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 13+
cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
denisa220972 spune:
O primavara eterna in suflet fetelor va doresc de 1 Martie .

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.