Depresia dinaintea nasterii

Depresia dinaintea nasterii | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

Buna mamici...si uita asa tot intreband de una de alta aici pe DC timpul a trecut si maine trebuie sa ma prezint la maternitate pt ca am ajuns la termen.noaptea trecuta am avut o noapte agitata cu gandul la nastere ,numai despre asta am visat...Pana la urma trebuie sa scap si de asta nu,dar deja intru in panica imi amintesc cat am chinuit la nasterile anterioare;stiu ca pana la urma tot trebuie sa nasc dar nu stiu daca mai am putere,nu stiu daca de data aceasta am sa pot,cred ca e prea devreme abia am trecut peste cealalta nastere ...stiu ca nu este decat o zi ,cateva ore si pe urma gata am scapat, dar simt ca imi vine sa plang,sa urlu..as vrea sa dorm si cand ma trezesc sa fi nascut.Ma gandesc ca iarasi voi face depresie mie frica sa nu fac iarasi atacuri de panica...La primul copil am facut o depresie puternica ,am avut nevoie de medicamente,psiholog,psihiatru;la al 2-lea copil la fel plangeam intruna ,imi venea sa fug din maternitate imi chemam sotul la ore tarzii sa vina la mine...am crezut ca nu o sa-mi revin niciodata,de fapt cred ca nici acum nu mi-am revenit complet ... imi este frica uneori sa nu o iau razna,mie frica ca as putea ajunge sa nu-mi mai iubesc copii cand ei sunt TOTULpentru mine ;ma uit la ei ca sunt atat de micuti si frumosi si perfecti si uneori nici nu-mi vine sa cred ca sunt ai mei,ca i-am facut eu...
Acum cand D-zeu imi da si o fetia eu sunt atat de pesimista si ma gandesc ca era mai bine sa fi ramas numai la doi ...Doamne iarta-ma nici nu stiu de ce gandesc asa,cred ca teama de nastere ma face sa gandesc negativ;stiu ca dupa ce o sa nasc o sa regret cele spuse dar pana atunci simt ca innebunesc...sper ca va fi bine si peste cateva zile sa va anunt ca am o fetita sanatoasa si frumoasa..Pe curand

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Mult succes

Nu fi speriata, e normal sa ai depresie si atacuri de panica la cateva zile dupa nastere, se cheama baby blues pe aici, si e hormonal

Sa ai o nastere usoara si o fetita sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Inteleg ca esti la a treia nastere deja.Treaba cu depresia serioasa la prima nastere dar si la a doua,din ce spui pare sa fi fost cam la fel,nu e deloc de neglijat.Daca gindul la nasterea in sine iti produce teama,tensiune interioara,stare generala proasta,deprimare...luind in calcul si situatiile trecute,daca nu e tirziu, vorbeste serios cu ginecologul tau si mai bine cere sa ti se faca cezariana.Va fi mai usor pentru tine,incomparabil mai usor din punct de vedere emotional!Pune-te la adapost neaparat.Nu-ti mai incerca fortele aiurea.Nu mai trage de tine,nu are rost.Copiii tai au nevoie de o mama sanatoasa emotional,nu numai fizic.In plus daca iti faci cezariana,poti opta si pentru o metoda de contraceptie,respectiv sterilizare chirurgicala,asta in cazul in care nu mai vrei sa mai ai alti copii.
Iti tin pumnii!

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Ai incercat sa iei remedii homeopathice, care sa tee ajute sa treci de aceasta stare?

Uite ce am gasit pe internet, poate te poate ajuta, eu nu le-am luat dar cele care l-au postat au spus ca functioneaza:

Traitement in luna 9 :
de luat o doza din fiecare, una luni, una miercuri si una vineri. de preferinta dimineata pe stomacul gol, se asteapta min o jumatate de ora inainte de a manca.
ACTEA RACEMOSA 12ch (imptriva durerilor, crampe, stress, anxietate, frica, …) – de luat luni
ARNICA 12ch (impotriva traumelor fizice efortului) – de luat miercuri
CAULOPHYLLUM 12ch (contractii eficace, col care se dilateaza usor) – de luat vineri

in caz de frica si anxietate : GELSEMIUM de 3 ori pe zi 3 granule.

Mult curaj si nastere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

AM NASCUTpe 25 feb am nascut o fetita de 3200g,nu-mi vine sa cred ,sunt fff fericita...am nascut usor multimesc lui D-zeu.nastere usoara tuturor mamicilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

felicitari de trei ori mamico, sa-ti fie toti copii sanatosi si tu la fel.Spune-ne cum e cu 3 copii, cred ca inca e ceva nou pentru tine, da asa niste informatii calde...
Si eu am doi copii si ma bate gandul de al treilea, da inca e in faza de proiect, de aceea adun informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Felicitari Oana, sa ai parte de o fetita sanatoasa si refacere rapida.

Am intrat la subiect pentru ca si eu ma zbat in aceleasi temeri, tot la a treia sarcina. Ce e mai interesant este ca la prima am fost foarte viteaza, la a doua am zis ca trece si ea dar acum... te iau pe tine exemplu.

Asa un pic off topic fara suparare Roxy n-am putut sa nu remarc, ca si baietii mai sunt nascuti in aceeasii ani si luni ca ai tai, doar la cateva zile diferenta .

Sanatate maxima

F

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

va multumesc
e greu de ce sa zic nu ...pt ca baieteii sunt destl de mici si ei si trebuie sa ma impart in trei si uneori se supara ca stau mult cu fetita chiar daca sotul meu sta cu ei cat poate ..pt mine e destul de obositor pt ca nu am pe nimeni care sa ma ajute infara de sot in rest am satisfactie pe masura ,sunt foarte mandra si fericita si implinita mai ales ca acum e si fetita....de aceea Roxi bafta la proiectul tau mai ales ca iti doresti asta si squirrel nastere usoara ,sa ai un bebe sanatos
stiti ce ma bucura cel mai mult?cand vad cum se iubesc ca fratii si se joaca impreuna,ca au primit-o f bine pe fetita stau si se uita la ea si vor sa-i dea pup ,cel mare m-a intrebat daca m-ai am un fratior in burta ca el mai vrea unul

Mergi la inceput