Depresie sau doar suparare?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Deocamdata, m-am mobilizat cat sa fac o traducere. Pe asta n-am mai ratat-o.

pitzinuca, eu sunt pe proz.com de ani de zile...

Eu inteleg cum se vede de la voi. Insa, asa cum vorbeam acum si cu Leditia, felul in care ma simt acum are "in spate" niste luni (cel putin octombrie 2010) de cand tot incercam si speram ca va merge asta sau ailalta. Sa nu credeti ca am tinut mortis ca jobul lui iubi pe Cluj sa fie inginer proiectant, ce e el acum. Nu! Am trimis CV-ul si pentru postul de lucrator pe raion la Auchan, si pentru operator PC, si pentru lucrator pe raion la Dedemann, si la Praktiker... Ba chiar si librar la Carturesti, ca citeste el destul si se cerea pasiune pentru literatura, n.b. ca acum cer si cunostinte de contabilitate primara, tot reposteaza jobul...

Am trimis si pe Bistrita, am cautat firme de proiectare, firme de instalatii, civile, industriale, de care or fi...

Fiecare trimitere de CV a fost insotita de o scrisoare de intentie adaptata, scrisa frumos, sa atraga atentia...

Cursul de Inspector Protectia Muncii a fost facut la sugestia unchiului meu, ca deh, se cauta, ei, uite ca NU se mai cauta cum se cauta, legislatia in domeniu s-a modificat... 900 de lei a costat speranta asta, n-au fost banii nostri, au fost ai soacrei, dar totusi, iar sperante...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

selene,personal cred ca atitudinea ta-a voastra sa spun asa,nu va aduce nimic bun nici daca va mutatzi in Monaco!

Sincer!

Imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva,insa la o "analiza"din spatele monitorului a subiectelor tale...asa se vede!Negativism,lipsa totala d emotivatzie,fara suparare dar si multa lene si comoditate ...asa se vede!

Mobilizatzi-va putzin,sper ca stii si tu proverbul ala "fa-te frate cu dracul pina treci puntea"incearca sa pui putzin pe primul plan interesul tau si al familiei!

Eu provin din zona respectiva,insa nu e valabila axioma lui blackgirl cu negativismul,sunt probleme economice momentan nu neg lucrul asta,insa...sotzul tau are un loc de munca,iar tu chiar ai posibilitatea de a contribui la rotunjirea veniturilor!Trebuie ins asa vrei!

Iesi din "gaura"asta in care esti,mobilizeaza-te!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

lenea, comoditatea, lipsa motivatiei, negativismul, sunt doar simptomele dezechilibrului psihic.
La fel cand ai gripa: te ustura gatul, te doare capul, ai stare generala alterata, ai febra, asta ca si simptome la boala numita gripa.

ce se vede la Selene, din spatele monitorului sunt simptome la boala numita depresie, care e o boala, nu un moft personal si e foarte greu de suportat, e o boala nu numai a celui suferind ci a intregii familii, de la copii, sot, rude, si cine se mai afla in proximitate

Mergi la inceput

roxanaz, mie mi-e TEAMA! Mi-e foarte teama ca nu voi face fatza, ca nu voi putea atinge standardele pe care ar trebui sa le ating in predarea la scoala sau tinerea de meditatii. Mi-e si mai teama de munca intr-un birou, intr-o echipa. Da, am lucrat la matusa mea, si munca bruta, si munca de birou, dar mi-e teama de mediul strain, eu nu am experienta cu interactionatul ca echipa, cu raportatul la un responsabil, la un sef, pentru partea mea de munca. Mi-e teama ca dau chix. Teama aia de inadaptat. Eu imi stiu bine responsabilitatile de traducator, eu sunt perfectionista, asa am fost din clasa I, tocilara si perfectionista, sa fie mama, in special, mandra de mine, dar si altii, asta stiu sa fac si asta fac. Mi-a placut facultatea facuta, am avut sansa sa "prind" colaborarea asta cu fata asta si am tot invatat si m-am tot "slefuit". Eu cu mine si PC-ul.

Si reactionez foarte... emotional la orice nedreptate care mi se face.

Cand faceam meditatii, in perioada facultatii si dupa, si cand am predat la scoala, nu simteam aceasta teama. Asta era in perioada 2000 - mai 2007.

Teama o simt acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Eu provin din zona respectiva,insa nu e valabila axioma lui blackgirl cu negativismul,sunt probleme economice momentan nu neg lucrul asta,insa...sotzul tau are un loc de munca,iar tu chiar ai posibilitatea de a contribui la rotunjirea veniturilor!Trebuie insa sa vrei!

Andacos, uite ca ma bucur ca mi-ai daramat axioma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

tuturor ne e teama sa nu dam chix. e absolut normal. si la fel cum esti perfectionist si faci totul sa fie bine in fata PC-ului asa o faci si in alte situatii. cand nu ai de ales te descurci. mai ales daca zici ca atunci nu iti era teama - iti va trece si asta.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Selene,pana nu incerci,nu ai de unde sa stii ce si cum se va intampla?ce ai de pierdut,Incearca..daca nu e pt tine,vei renunta...tuturor,ne este teama intr-un fel sau altul,de nou,de necunsocut,dar trebuie sa incercam...

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M

Viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

selene ti s-au dat deja f multe sfaturi bune,depinde de tine de acum daca vrei sa te ridici si sa lupti pt fata ta si pt familia ta sau nu! eu una sa nu am ce sa-i dau copilului meu sa manance m-ar motiva al naibii de tare!!!as face bani din piatra seaca! sincer trebuie sa te trezesti! nu se poate sa refuzi orice idee?? pai care e raspunsul pe care il astepti tu de la acest topic?daca ideile si sfaturile le refuzi?

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mai, eu am predat engleza la scoala, la clasele I - a II-a, la cererea parintilor, ba chiar si la a III-a si a IV-a. Meditatii am facut ani de zile, am zeci de materiale, adaptate dupa nivel/varsta. Am recomandari excelente, parintii ma cautau la telefon, sa revin, ca eram f. apreciata...

Toate cutiile cu materiale mi-s la mama, cartile, testele, fisele de lucru...

Selene tot ce ai mentionat mai sus constituie un avantaj pentru tine, nu este ca si cand ar trebui sa o iei de la zero...cu atat mai mult cu cat ai mai facut asta inainte si ai si materiale, nu are de ce sa-ti fie teama.

Un pic de incredere in fortele proprii nu strica niciodata.

Si daca prin absurd sa zicem ca nu te poti adapta sau nu te ridici la standardele impuse, nu este sfarsitul lumii...iti garantez ca nimeni nu o sa te arate cu degetul ca nu ai reusit.

Spuneai de mama ta ca este profesoara in Sangeorz...nu poate intreba daca exista un post de suplinitor pe care ai putea sa-l ocupi si sa incerci in asa fel sa-ti completezi programul cu cel al mamei tale (cand esti tu la munca sa stea ea cu Daria si invers). Si ai putea suplimenta cu traduceri si/sau meditatii.

Ati putea sta impreuna cu mama ta si imparti cheltuielile aparatmentului (in asa fel excludeti chiria)?...asta cel putin pana va puneti un pic pe picioare, stiu ca nu e foarte placut statul la gramada. Intre timp Doru isi poate cauta de lucru in zona.

Crisspy, fericita de Razvi si 12 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mai, eu am predat engleza la scoala, la clasele I - a II-a, la cererea parintilor, ba chiar si la a III-a si a IV-a. Meditatii am facut ani de zile, am zeci de materiale, adaptate dupa nivel/varsta. Am recomandari excelente, parintii ma cautau la telefon, sa revin, ca eram f. apreciata...

Toate cutiile cu materiale mi-s la mama, cartile, testele, fisele de lucru...

Insa ceva s-a intamplat cu mine, ceva, puterea de concentrare cu copiii, rabdarea, s-au duuus... nu stiu unde.

Cricor, posibil sa fie, in apartamentul de deasupra noastra nu stiu cine sta, dar vineri dupa-amiaza se aduna cativa copii, cica "la engleza", ii mai aud cantand "Old McDonald" sau ce mai canta, da' io nush ce meditatii sunt alea, ca atata alearga si duduie pe podea si rad si chitaie... Si eu am avut grupuri de 2-3 copii care se mai si jucau, dar in halul asta, never... Daca pentru asa ceva se iau bani, cu titlul de "meditatii la engleza"...

Inteleg ca doritori exista, pretentiile nu's prea mari la varste mici...de ce ti-ar fi teama de asta?? Nu trebuie sa ai meditatii pe banda, incepe cu 1 ora pe saptamana..

Mi-as dori sa stiu ce sa-ti spun ca sa te fac sa te misti un pic in directia asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

selene ti s-au dat deja f multe sfaturi bune,depinde de tine de acum daca vrei sa te ridici si sa lupti pt fata ta si pt familia ta sau nu! eu una sa nu am ce sa-i dau copilului meu sa manance m-ar motiva al naibii de tare!!!as face bani din piatra seaca! sincer trebuie sa te trezesti! nu se poate sa refuzi orice idee?? pai care e raspunsul pe care il astepti tu de la acest topic?daca ideile si sfaturile le refuzi?

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

N-am refuzat ORICE idee. :)

Doar ca... traducerile imi plac mult, chiar daca nu sunt usoare. Asa ca... le-am mai dat o sansa, sa zic asa, am mai trimis 4 e-mailuri, asa cum mi s-a sugerat aici, direct unor firme straine care cauta traducatori romani.

crisspy, teoretic am putea, am discutat cu ea despre asta in vara. Ne primesti daca situatia devine nasoala rau? Da, va primesc, cu doua conditii: sa scapati de pisica + sa pastrati in permanenta ordinea si curatenia. Niciuna dintre aceste doua conditii nu imi convine. Se poate ordine si curatenie perfecta intr-o casa cu copil mic? Eu insami am vazut ca nu. Iar pisica... o iubim, e perfecta pentru stilul nostru.

Mama e fanatica cu ordinea si curatenia, si iubi a remarcat asta, ca una-doua matura dupa noi, de parca ne-ar goni din casa, ca prea ii aducem murdarie...

Nu s-a pus problema sa stea ea cu Daria. Nu stiu daca ar accepta, ea... s-a inchis mult in ea de cand a murit tata, a facut si ea depresie, nu mai iese din casa, decat pana la magazinele din jurul blocului, la 2 pasi... A, si mai si fumeaza, asta nu suporta iubi deloc.

Cricor, ce sa faci/faceti... Pai faci/faceti tot ce puteti.

Restul... depinde de mine.

PS. Cam clasa a III-a - a IV-a sunt copiii astia. Ca vin cu caiet si ceva de scris. Pentru clasa I - a II-a... parca nu se pune accentul pe scris, mai ales pentru limbile straine. Eu puneam, la a II-a, si a fost OK ca puneam.

Mergi la inceput