Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 19
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra A, inca ceva: de cand citesc eu pe aici, pe DC, am observat un trend: vine o mama si spune: "vai de mine, ce ma fac, i-am dat o palma copilului, ma simt groaznic". Si apar "psihologii" : "groaznic, cum ai putut, neaparat trebuie sa mergi la psiholog, abuzatoareo ce esti". Bullshit. |
Andra, explica-mi te rog de ce\ce e bullshit. Psihologul e bullshit sau recomandarea e bullshit?
Eu nu pricep, sicer, ce poate fi rau\exagerat\deosebit\imoral\ne-natural in a merge la psiholog.
Daca o mama da o palma copilului si apoi vine si zice ca-i pare rau, e semn bun(faptul ca-i pare rau, nu ca a dat o palma). Femeia intelege ca are accese de furie, ca isi pierde controlul, ca devine agresiva. Si se intreaba ´´de ce´´. Uite, la psiholog poate afla ´´de ce´´ si poate invata sa gestioneze altfel relatia cu copilul si viata ei in general.
Unde e problema? Sau suntem prinsi in prejudecati ´´la psiholog doar nebunii merg si eu nu-s nebuna´´?
Selene_Bunny spune:
Ilinca_M., cu remarca asta: "Dar nu pot nici sa uit ca tot e cea care nu a inteles nicicum ca un om NU se pisha pe el ca sa razbune pe altii, sa le faca in ciuda!!", daca te referi la socrul meu, iti spun un lucru povestit de soacra mea: atunci cand a venit acasa de la maternitate cu cumnata mea nou-nascuta in brate, socrul i-a spus satisfacut: "trei saptamani nu m-am spalat! N-a mai avut cine sa ma bata la cap!" Si nu avea anii de acum...
Asta ce mai e? Ieri a trebuit sa-i faca iubi observatie sa se spele, trecusera alte 3 saptamani de cand nu se spalase, miroase oribil, pentru ca face pishu pe el si NU se spala, urla la soacra-mea cand il trimite la spalat. S-a si iritat, ca bebelusii, i-am dat crema de la Daria.
Soacra banuieste ca tot comportamentul asta se trage de la faptul ca ea nu a vrut sa o primeasca pe mama lui in casa la ei, sa aiba grija si de ea. Am inteles ca nici femeia aceea nu se spala, ba ii si impingea pe copii cu bastonul, sa nu se apropie de ea. Cand a refuzat soacra sa o primeasca in casa, a refuzat si socrul sa mai contribuie, cu salariul lui, la cheltuielile comune. 8 ani de zile a zis soacra ca el n-a dat un ban in casa, ea a tinut casa, 4 persoane, din banii ei.
viviana, nuuu, ai inteles gresit!!! Faza cu pipi de 5 ori a fost inainte de cearta din bucatarie, faza m-a speriat PE MINE, mi s-a parut anormal sa faci pipi, si nu putin, din jumatate in jumatate de ora. Nu stiu, am in cap ideea cum ca umblatul cu picioarele goale, mult timp, pe suprafete reci, poate duce la cistita/anexita/chisturi ovariene. "Racesti la ovare". Mie mereu mi s-a spus, "nu sta pe scari, ca racesti la ovare, ia-ti sosete, ca racesti la ovare". Si anapoda, chiar ma dor ovarele daca umblu mult timp desculta.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
alex_andra spune:
Lady, nu e psihologul bullshit si nici terapia.
Psihologul e foarte bun, la fel si terapia.
Mi se pare bullshit sa trimiti la psiholog o persoana careia i-a scapat o palma copilului sau, intr-un context.
Da, e o atitudine care trebuie corectata, educatia nu se face cu palme, dar trimiterea imediata la psiholog mi se pare de fanfaronada.
Sunt momente in care doar psihologul ne poate ajuta, dar sunt multe situatii pe care le poti gestiona si singur.
Chestia asta cu psihologul a devenit o mare exagerare, o americaneala de 2 leuti.
Ma face sa-mi aduc aminte de mine, in naivitatea mea, cand am dat la facultate si care, credeam ca tote procesele la noi sunt ca la Ally McBeal.
Si te rog, nu incerca sa arunci asupra mea chestia cu prejudecata.
Eu nu am spus vreo clipa ca daca mergi la psiholog esti nebun.
Nici daca mergi la psihiatru nu e obligatoriu sa fii nebun.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Selene_Bunny spune:
Asa, acum ca ne-am lamurit, am venit de la analize.
Pfuuu, 4 flacoane de sange i-au luat, una dintre analize se lucreaza la Timisoara. A fost chiar cuminte, a plans, dar nu exagerat, mai rau a plans la exudatul nazal si faringian.
Chiar cand sa plecam de acasa, am intrebat-o, "n-ai facut kk, Dari?" "Ba da, ba da". Asa ca le-am rezolvat pe toate.
Rezultatele, miercuri dupa-amiaza.
Eruptia de pe piciorus nu este de natura microbiana, ci o reactie alergica la ceva aliment.
De bani, nu mai spun cat a costat.
Referitor la problemele mele - adica varsatul nervilor pe copil: am spus deja ca am cerut ajutor, astept raspuns. Dupa episoadele nasoale, vad cumva din afara cum sunt si... nu ma urasc, dar ma dispretuiesc.
Ilinca, referitor la viata mea si predilectia pentru situatiile iesite din comun, cum ai spus si tu, "orice, numai comuna, nu": e de vina si zodia, dar si altceva, ceva de genul "ai grija ce ceri, ca ti se implineste".
Sabina spune:
Selene, ai grija mare sa nu te consideri deosebita datorita necazurilor, ci datorita calitatilor.
Era sa cad si eu in capcana asta, sa ma simt mai nu stiu cum din cauza ca am asa o boala rara si grea samd, dar mi-am dat seama ca asta inseamna sa mangai boala pe cap si s-o lipesc de mine;
apoi, eu eram deosebita si inainte, prin tot ce faceam, deci mai degraba prin faptul ca sunt cum sunt s-a legata asa ceva de mine, dar tot eu, cu calitatile mele, sunt singura care poate sa lupte cu situatia deosebita
Nu stiu daca se intelge....nu te mai gandi ca tu atragi nenorocirile ca esti asa speciala, ci gandeste altfel: sunt speciala si desteapta si asa mai deprate, deci sunt singura capabila sa iasa din rahatul financiar si sa ma si comport bland si bine cu copilul.
Una e sa atragi atentia copilului la unele chestii, e normal! Asta fac parintii, educa, si alta e sa iti reversi furia.
Cand o faci in mod repetat e o problema serioasa, nu e de neglijat. Este abuz in toata regula. ca acest gen de abuz poate inceta imediat, asta e f bine. Dar ca sa indrepti ceva,. trebuie sa recunosti ca ai gresit. Dupa aia e simplu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
PS. Sa te culpabilizezi e f constructiv, dar pana la un punct. Sate urasti nu e deloc productiv, dar sa spui: da, sunt vinovata! E primul caz spre vindecare.
Important e sa nu te impotmolesti acolo, de aia e bun psihologul.
Cum mi-am alaptat copiii
Selene_Bunny spune:
Sabina, problema o vad cum e. Nu pot spune ca stiu CARE e si nici CUM s-o rezolv. Daca ar veni mai repede raspunsul ala, v-as spune si voua.
PS. Problema nu a fost declansata de situatia financiara, ci doar acutizata de ea. In mod ciudat, dupa momentul de duminica, am fost f. calma. Poate ca, in alte circumstante, "mancarea" facuta de Daria, cu mizeria de rigoare, m-ar fi suparat. Acum am privit-o... cu zambetul pe buze. Curiozitate si trasnaie, na. Nu de condamnat, nu de isterizat pe tema asta.
Sabina spune:
problema e ca te-=ai intepenit.
cand te impotmolesti, de obiceicineva din afara vede mai bine solutiile.
Ce-ar fi azi dupa amiaza sa incepi sa dai telefoane sa-ti formezi grupa de meditatii?
zi-mi concret, ai s-o faci?
Cum mi-am alaptat copiii
ladyJ spune:
citat din mesajul lui alex_andra Mi se pare bullshit sa trimiti la psiholog o persoana careia i-a scapat o palma copilului sau, intr-un context. Da, e o atitudine care trebuie corectata, educatia nu se face cu palme, dar trimiterea imediata la psiholog mi se pare de fanfaronada. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) BAZAR UMANITAR |
Am inteles unde vezi tu problema. Pentru o palma, trimiterea la psiholog ti se pare exagerata, ca doar, nu-i asa, ne putem ´´repara´´ singuri.
Eu nu te acuz ca gandesti asa, serios, iti ofer doar o alta perspectiva si anume, daca ai incerca sa vezi in psiholog o persoana empatica care e acolo sa te asculte si sa te ajute, ai vedea trimiterea asta la psiholog sinonima cu ´´vorbeste despre ceea ce ti se intampla si te bulverseaza´´.
Psihologul e util oricui , pentru ca sunt specializari in cadrul carora psihologii lucreaza pentru optimizarea calitatii vietii clientului, deci in conditii de sanatate psihica.
Tie ti se pare fanfaronada trimiterea la psiholog pentru o palma, pentru ca poate nu intelegi exact ce poate face un psiholog sau pentru ca nu intelegi ce reprezinta defapt palma aia data, PENTRU CEL CARE O DA.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Sabina problema e ca te-=ai intepenit. cand te impotmolesti, de obiceicineva din afara vede mai bine solutiile. Ce-ar fi azi dupa amiaza sa incepi sa dai telefoane sa-ti formezi grupa de meditatii? zi-mi concret, ai s-o faci? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã. |
Stai asa, vorbeam despre atitudinea mea abuziva vizavi de Daria sau despre sentimentul de inutilitate, adica despre depresie?
Ca, de la depresie, am ajuns la varsatul nervilor pe copil, care nu e normal sa apara nici macar o data, daca apare frecvent, e clar un abuz si trebuie rezolvata problema.
Inca n-am unde sa dau telefoane, ca nu stiu de unde sa iau clientii, cautatorii de meditatii. Sa o intreb pe soacra-mea in ce ziar ar putea fi astfel de anunturi, aici nu sunt ziare cum e cel de Cluj.