LMA!!! Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***309***
Raspunsuri - Pagina 7

ramona7575 spune:
Buna fetele,
La noi ninegeeee, plina iarna asa ca iesim afara la smotoceala
Am citit o pozezie faina :
-Un-te duci tu , racusor?
-Ma duc, broasca , sa ma-nsor.
-Ia-ma, racusor , pe mine
Si-o sa vezi ca traim bine.
- Eu, broscuta, te-as lua
Dar nu esti de seama mea,
Ca n-ai cap de legatoare,
Mijloc de cingatoare,
Nici picior pentru papuc.
La ce boala (aci era "draku) sa ma-ncurc?
Va pupic !
Floric - sanatate la puisor

simplyana_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramona7575 Buna fetele, La noi ninegeeee, plina iarna asa ca iesim afara la smotoceala ![]() Am citit o pozezie faina : -Un-te duci tu , racusor? -Ma duc, broasca , sa ma-nsor. -Ia-ma, racusor , pe mine Si-o sa vezi ca traim bine. - Eu, broscuta, te-as lua Dar nu esti de seama mea, Ca n-ai cap de legatoare, Mijloc de cingatoare, Nici picior pentru papuc. La ce boala (aci era "draku) sa ma-ncurc? Va pupic ! Floric - sanatate la puisor ![]() |
Daaa, si eu imi amintesc poezia asta de cand eram copil!

http://www.lucamic.blogspot.com/

simina_kin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
oli ![]() Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Vreau si eu sa cunosc dragonitza

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Nicky09 spune:
Neatza si de la noi....
O zi buna si plina de soare, pupici si plimbari placute!
Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
Vara 2010

Nicky09 spune:
La capitolul poezii, noi ne chinuim deocamdata cu "Zdreantza", catelusul cu ochii de faiantza...si e lunga si o mai uitam pe ici pe colo, o mai ajustam noi ca sa o ducem la bun sfarsit...dar inca nu stim sa spunem cap coada o poezie.
Vara 2010

Nicky09 spune:
Eu de la mama mea imi amintesc mereu in prag de sarbatori o poezioara despre o turtitza, pt ca ea facea turte de Craciun cu nuca si miere si in timp ce framanta aluatul...ne spunea poezioara turtitei umflate/ de prin lada adunata/ din camara maturata/ in cuptor sunt rumenita/pe fereastra sunt racita.... insa mie nu imi vine sa i-o spun copilului ca nu mi-o amintesc niciodata la momentul de spus poezii. Pauza totala in cap ....si ma chinui si ma chinui si scotocesc si iese la iveala doar..."zdreanta" si Tabelul lui Mendeleev, ca pe ala o sa il stiu si peste alti 30 de ani.
Vara 2010

simplyana_m spune:
Hahahahah, Nicky, nu-i rau cu Tabelul lui Mendeleev! Aia cu turtitza e sigur din povestea cu Turtita Fermecata, o stiu si eu (povestea, nu versurile), ca aveam cu ea rola cu diapozitive pt proiector, si poezia se tot schimba, in functie de aventurile ei, ca se intalneste cu diverse personaje in drumul ei "de-a dura" . Da un search pe google, ca sigur o gasesti.
http://www.lucamic.blogspot.com/

ramona7575 spune:
Mai fetelor dar sa nu credeti ca si-a dat drumul la vorba musculosul Stefan de zice poezii. Ptiu, pacatele mele multe, poezia o stiu io, nu el... noi tot la capitolul baiguiala de nu inteleg nik, nik . Pai daca stia poezia asa peste noapte, trimiteam de beut prin posta la cine voia
Am fost afara si ne-am dat cu sania apoi nu a mai vrut si am tarato eu si mi-am zis ca nu mai scot sania decat la anul... pai cum vine treaba, eu trag ca prostu` de obosesc si el ma ia de fresh cand ajungem in casa , sa puna osu` la vanturat zapada si sa cada lat cand ajungem acasa

Ilinca_M. spune:
Si io aveam diafilme cu Turtita Fermecata si muulte altele! Si le-am pastrat, impreuna cu aparatul ala dubios cu care se proiectau, am zis ca poate o s-o distreze si pe Phiphi:)))) Eu eram lesinata dupa diafilme, facea maica-mea intuneric in dormitor si toata ziua proiectam pe pereti. Si aveam casete audio cu toate basmele cu care aveam si diafilme, cand nu proiectam ascultam casete...ce vremuri!!
Eu poezii nu-i recit lui Sophiphi, ca nu prea stiu nici eu (decat fragmentzele) si eu eram genul de copil caruia nu-i placea sa recite. Huzband, in schimb, era recitatoru' recitatorilor, el cu memoria lui si cu iubirea precoce de scena. Sa vedem Phiphi pe ce drum o s-o ia, deocamdata e cu galopatul prin casa.
Am vazut ceva progres si la ea: sta minute in sir cu cartea in fatza si accepta sa-i si arat din cand in cand:"asta-i fetitza", "asta-i leul", "asta-i ham ham" si cateodata pune ea degetul si scoate o intrebare (mereu la fel pronuntza dar nu pot sa va redau exact, ceva gen:"ceshhea?"). Ce ma enerveaza e ca e capoasa, eu ii arat leul si zic ca e...leul si ea ma contrazice vehement:"ham! ham!":)))
Am rezolvat dilemele cu stimulentul si intreruperea CIC, am fost la DAS si m-au lamurit, n-aveam ce astepta de la scoala ca n-aveau ei de unde sti ce si cum...dar m-am urnit pana la directie si mi-au dat ei niste tipizate si alte lamuriri