Floricele de Liliac - mai_iun '10 (52)
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
Onana spune:
Salutare fetele!!
Iata-ne si pe noi acasa, dupa cateva zile la ski. Din pacate ieri s-a imbolnavit si Tudor, ca tot ziceam ca suntem bine si cu chef de distractie, asta e, a facut aseara febra 39, scaune moi, se pare ca avem un microb la stomacel..Asa ca bagam regim alimentar, speram sa treaca repede.
Am uitat sa va zic ca Matei a scapat cu bine de otita cu homeopate, fara antibiotic. A ramas doar cu o tuse enervanta de vreo luna, probabil are polipi ca nu stiu ce intretine secretiile si implicit tusea asta, cert e ca de mai bine de-o saptamana si eu am aceeasi tuse persistenta.
In alta ordine de idei, Matei a schiat super super, se da singur din varful partiei, fara nicio frica, ceea ce nu-i si cazul meu
, sunt panicata si ma misc in reluare, n-am curaj sa ma sui sus, poate tura viitoare
Cris, m-a amuzat teribil Sebi, e super tare!
Nico, da chiar ca se grabeste buburuzu tau cu dintzocii Felicitari!
Carla, bine-ai mai venit pe la noi! Doar imi imaginez ce greu iti poate fi..
Mira, sanatate Maiei, sa se faca repede bine!
Laurita, hai mai ca nu-s deloc curajoasa cu skiul, nu mi se pare un sport chiar asa periculos, daca nu bagi viteza, ai invatat corect si mergi pe partii rezonabile, e insa superb sa aluneci pe zapada pe propriile picioare, iar picii invata asa repede, incredibil. Eu vreau ca ei sa stie sa inoate, sa schieze, sa patineze, etc inca de mici, sa aleaga ce le place mai departe in cunostiinta de cauza. Singurul impediment e cel material, cel putin schiul e un sport ff scump, mai ales in Romanica e scandalos de scump, am inteles ca e mult mai ok sa mergi afara..
Ioana (Artu)??
Si ma opresc aici, ca nu mai stiu ce sa zic pe moment..Mi-e si o foame de lup, fug la masa. Va
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
remy_mv spune:
Bine v-am regasit, mamici si bebici! Ma mai primiti si pe mine pe aici? V-am citit mereu, am vrut de multe ori sa va scriu, dar recunosc ca am fost descurajata de discutiile aprinse ce s-au purtat pe aici si in urma carora tot mai multe mamici au ales sa nu mai scrie. Pacat!
M-am alaturat si eu recent Floricelelor pe Facebook, multumim Maribell ca ai pus-o si pe Ema printre martisoare.
Sa va spun cate ceva si despre noi, mai exact despre Ema. Nu-mi vine sa cred ca saptamana viitoare face 10 luni. Timp de 9 luni nu am avut nici o problema de sanatate cu ea, a luat insa viroza "bau -bau" (Maribell
) ce se manifesta numai cu febra in prima parte. Astfel acum 2 saptamani copilul meu a inceput brusc sa arda, incet incet pana a ajuns la 39.2. Am tratat-o cu antitermice, alternativ Paracetamol si Ibuprofen intrucat nu ceda aproape deloc. Vreo 4 zile a tinut-o, iar apoi s-a umplut de bubite pe tot corpul, dar in special pe fata. Si eu m-am gandit la Roseola, dar pediatra a negat, a spus ca este doar reactie la febra mare, ca s-au inflamat gandele sebacee. Asa o fi fost, cert e ca i-au trecut a doua zi, mai spre seara. Mira poate si la voi o fi la fel...
Nasol e ca apoi a inceput sa muceasca, am tras o saptamana cu de toate, iar ca totul sa fie complet, a mai facut si o dermatita de contact. S-a umplut de bubite pe fata, bubite de care povestiti si voi, Rocsy si Madamar. Eu banuiesc ca i se trag de la covorul pe care il spalasem cu biocarpet. A mai avut si mai demult, vazusem ca se irita un pic cand sta pe covor, dar niciodata nu s-a iritat asa de tare si credeam ca sunt eu paranoica si ca poate mi se pare. Aiurea e ca nu prea se trateaza decat cu .... timpul. Pediatra ne-a dat Aerius, Zyrtec sau Claritine, am gasit Claritine, i-am dat 5 zile si s-au mai estompat, dar inca mai are.
In rest....dinti nu are, se pare ca stau sa iasa, nu ne facem griji, dar ne-a fost recomandat calciu, culmea, de catre ortoped.
Cam atat despre noi, m-as bucura mult sa reinceapa si alte fete sa scrie, poate se mai anima pe aici atmosfera.
Jocurban spune:
Citat: |
citat din mesajul lui remy_mv![]() Bine v-am regasit, mamici si bebici! Ma mai primiti si pe mine pe aici? V-am citit mereu, am vrut de multe ori sa va scriu, dar recunosc ca am fost descurajata de discutiile aprinse ce s-au purtat pe aici si in urma carora tot mai multe mamici au ales sa nu mai scrie. Pacat ![]() Cam atat despre noi, m-as bucura mult sa reinceapa si alte fete sa scrie, poate se mai anima pe aici atmosfera. ![]() mamica de ![]() |
Remy, bine-ai venit!
![](floare.gif)
Ironic ca tocmai eu, care n-am mai ajuns pe forum de doua luni, sunt aici sa-ti dau binete...
Dar cine cu cine s-a certat si cine nu mai scrie?!
![](plang.gif)
Cat despre faptul ca se scrie mai putin acum... e normal sa fie asa, pe masura ce cresc copiii nostri si ne solicita din ce in ce mai mult... Eu va multumesc pentru buna primire si sper sa fiu mai activa pe forum, de acum incolo.
Si o intrebare: mai e vreo mamica pe aici care inca nu si-a pus copilul pe olita? Noi am inceput cu vreo luna in urma dar dupa cateva zile am abandonat ”proiectul”... Am tot citit articole pe net si tind sa cred ca nu foloseste la nimic sa le tin pe fete acolo atat de devreme... Iar ca si putere a obisnuintei, cred ca se vor obisnui cu statul si cand vor fi mai maricele, ca sa inteleaga care-i rostul olitei... Imi inchipui ca s-a ras-discutat subiectul acesta deja, eram doar curioasa daca mai sunt mamici ”lenese” ca mine...
![](icon_smile.gif)
ck_29 spune:
Asaaaa...daca tot e seara fetelor care nu au mai scis de mult...vin si eu la raport!
Eu cred ca nu am mai postat de anul trecut...asa ca va zic ...
La Multi ani pentru 2011!,
si
O Primavara frumoasa!
La multi Ani pentru 8 Martie!...si ar fi bine sa urez si un Paste Fericit, ca nu se stie cat mai dau pe aici
Despre noi: Teodora are acum 4 dinti. Primii 2 au aparut la 5 luni jumatate, urmatorii 2, la 7 luni jumatate.
Cei de sus au chinuit-o 3 sapt, cu plansete si maraiala aproape tot timpul; i s-a stricat de tot somnul (nu mai doarme in patut decat maxim 3 ore/noapte), cu mancarea a fost asa si asa.... o zi buna una rea.... Sanul sa traiasca!
Acum avem o faza relativ linistita...incerc reimprietenirea cu patutul...incepe sa isi regleze si somnul de zi (azi a dormit 2 ore la pranz... dar ieri 4 ore!!)
Cu mancarea: am gresit-o eu la inceput...am incercat autodiversificrae combinata cu clasica..si nu a iesit prea bine. Ori eu nu m-am documentat suficient...ori am fost asa de stresata ...ori, ori, ori...
Dar am reglat-o, cu rabdare, in timp...si acum avem 1 masa mancare clasica (supa sau piuree mai subtirel de legume, combinat ori cu carne, sau ficat, sau galbenus de ou le rulez mereu) si o masa autodiversificata...biscuiti, sau fruct, sau paine home-made, sau iaurt home-made....dar aceasta masa nu prea se poate socoti, ca mai mult se joaca cu ea...o mai imprastie...o mai arunca..dar ceva ceva ajunge si in gura.
Cam atat despre noi!
Multumim Maribell pt martisorul surpriza pe facebook
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
File din povestea Teodorei
mommy_to_be spune:
Remy, bun revenit! Ma bucur ca sunteti bine, sanatoase, acum. La noi sigur e Roseola pentru ca Maia nu mai face febra de vreo 2 zile, dar bubitele continua sa se inmulteasca.
Carla, nici eu nu am pus-o pe Maia pe olita, si nu de "lene" . Din aceleasi motive enumerate de tine. Mai am rabdare pana pe la vreo 2 ani, atunci cand stiu ca va fi intr-adevar capabila sa deprinda acest obicei. Pana atunci insa, nu am de ce s-o stresez inutil...
ck_29 spune:
Nici eu nu am pus-o pe Teodora pe olita, si nici nu intentioneaz sa fac asta prea curand...din fix aceleasi motive! Mi se pare un stres inutil acum....
ck_29 spune:
Sanatate bebeilor bolnaviori!
Noi am scapat pana acum de orice boala...sper sa o tinem tot asa!
ck_29 spune:
cris_09 ce tare e baiatul tau!!! Dar cum de nu se rastoarna cu vana?
Jocurban spune:
Legat de olite, eu am primit un sfat bun, pe care o sa incerc sa-l pun in aplicare:
Noi momentan stam la casa si avem curte... iar la vara voi lasa fetele cat mai mult pe afara in chilotei sau body, fara scutec, iar cand vor face pipi am primit sfatul sa le las sa se ude, ca sa inteleaga care-i treaba cu pipi/caca... si abia atunci sa le invat cu olitele. Stiu ca e o metoda pe care multe mamici o aplica si in casa, la un moment dat. Pentru mine, afara, ar fi cu atat mai simplu si sper sa functioneze. Nu ma grabesc deloc sa le scot din scutece si, vorba lui Basescu, doar ma plateste statul macar pentru Pampersi!
Insa maica-mea imi face capul calendar si zilnic ma cearta, telefonic, ca nu tintuiesc fetele pe olite... ca, vezi-doamne, noi pe vremea noastra asa am facut si la 1 an si ceva toti copiii faceau la olita... Sigur, daca ar fi sa spal si eu zilnic scutece de panza, cu apa rece, in bezna, cu Perlan...
... nici eu nu le-as mai da voie fetelor sa se dea jos de pe olite!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
rosanne spune:
Sal
Incerc sa fac capitol nou
Roxy mamica fericita de
Diana (20.04.10)
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru