Curs sau profesor engleza?
Salutare tuturor,
Mi-e cam jena sa scriu acest post insa nevoia ma impinge sa o fac!
Am 31 ani si nu stiu engleza , nu stiu cuvinte, nu stiu sa port o conversatie banala, sunt 0!
Am facut engleza la scoala insa pur si simplu nu sa lipit iar acum, in prostia mea ma minunez cum de am terminat o facultate fiindca eu la materia engleza nu aveam cum sa trec clasa!
Intrebarea mea este: clar trebuie sa o iau cu inceputul insa cum
- sa ma apuc de un curs (am gasit cateva firme care organizeaza cursuri limba engleza in grupe de 8-10 oameni)
- sa caut un meditator si sa fac individual?!
cum ma sfatuiti sa fac sa fie bine si cu randament?!
Raspunsuri
alina_satena spune:
Alinutza eu te sfatuiesc cu un meditator,eu dau meditatii in particular daca vrei mai multe detalii lasa-mi un mesaj pe PM
Cristina_C spune:
Nici cursul nu-i o idee rea, mai ales daca poti face cu un prof. vorbitor nativ, dar si cu unul roman este aproape la fel de bine. La un curs iti controlezi mult mai bine progresele, faci nivel dupa nivel si iti poti lua si atestate.Ai posibilitatea sa conversezi si cu colegii, nu doar cu meditatorul particular si mai si socializezi. Good luck!
Dan_88e spune:
Parerea mea e ca la inceput iti trebuie un profesor ... ori faci individual ori in grupe mici. Dupa ce iti dai drumul cit de cit ... invata cat mai multe cuvinte. Exercitii de gramatica poti face si online.
Site-uri bune de gramatica sunt si in romana si in engleza. Pentru inceput e mai bine sa folosesti site-uri scrise in romana. Aici eu iti recomand www.academia-de-engleza.ro " target="_blank">http://www.academia-de-engleza.ro fie www.gramatica-limbii-engleze-online.ro " target="_blank">http://www.gramatica-limbii-engleze-online.ro mai stiam unul bun cu audio, dar nu-l mai stiu :(.
Si dictionare online relativ ok sunt.
Asa ca spor la invatat limba engleza !
-------------------------------------
bird70 spune:
Daca ai de ales intre meditator roman si curs cu un vorbitor nativ, alege cursul.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Rufus spune:
Curs. Unul bun, cum s-a zis deja. In grupe mici, unde te poti antrena cu ceilalti. Exista programe, metode studiate, oportunitati. Dar e mai scump.
Pana la urma e bine si cu meditator...dar e cam loterie. Daca as merge pe meditator, as lua o profa tanara de la Cosbuc. Daca au timp...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Katya spune:
Alinutzza , depinde pina la urma de cite cunostinte ai si de cum esti tu ca fire caci, daca ai totusi niste baze si esti si dezinhibata, poti merge direct la curs. Daca insa crezi ca tb s-o iei chiar de la zero si esti mai retrasa un pic, e mai bine sa-ti iei un prof. pt inceput, pt ca lectia sa fie centrata strict pe tine, pe nevoile si ritmul tau. Dar, cum zice si Rufus, cauta un prof bun.
(De ex, Alina-satena, tu in ce calitate dai meditatii, daca nu te superi? Eu pe unde te-am citit, era plin de greseli din alea grosolane si normal ca la alte subiecte nu e cazul sa discutam despre greseli, scrie si-n regulament, dar la subiectul de fata e pur si simplu vorba despre protectia consumatorului. Cum mi se pare absolut imposibil sa ai vreo diploma in domeniu, mai bine nu te bagi in ceva doar pt ca ai impresia ca 'te pricepi', te rog sa nu te superi pe mine, scuza-ma ca te-am criticat.)
XIO spune:
Asta e si dilema mea, dar cu limba germana.
Am inceput sa fac meditatii cu o prietena, o data pe saptamana, si de la Guten tag stiut, am ajuns sa pot citi cursiv si frumos, sa pot sa ma descurc daca ma lasi pe strada in Germania, si nu doar prin semne si "masina "strada" "vreau".
Acum vreau sa incp un curs la un centru de limbi straine dar m-a cam demoralizat un coleg care a inceput deja intr-o clasa de 10 pers. s a spus ca nu i se pare ca invata, pt. ac sunt prea multi si pana astepti dupa toti...
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Asta e si dilema mea, dar cu limba germana. Am inceput sa fac meditatii cu o prietena, o data pe saptamana, si de la Guten tag stiut, am ajuns sa pot citi cursiv si frumos, sa pot sa ma descurc daca ma lasi pe strada in Germania, si nu doar prin semne si "masina "strada" "vreau". Acum vreau sa incp un curs la un centru de limbi straine dar m-a cam demoralizat un coleg care a inceput deja intr-o clasa de 10 pers. s a spus ca nu i se pare ca invata, pt. ac sunt prea multi si pana astepti dupa toti... **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data. |
eu am ajuns in germania acum 10 ani si nu stiam nimic, in plus prima nici nu reuseam sa separ cuvintele... facut la fata locului un curs in care eram cand 4 "scoleri" cand 10... sistemul era f interesant, profesoara ne grupa cate 2 din care unu mai avansat, cel avansat mai avea un partener mai avansat decat el..etc.... ea isi facea datoria catre fiecare cursant dupa nivelul lui... in plus invatam unii de la altii, iar cei avansati aveau sansa sa recapituleze... apoi mai bine de jumatate din curs se baza pe comunicare si joc, ne implica in jocuri in grup (toti cei prezenti)...
desi eram bata, dupa prima ora am plecat cu "cititul" ceasului si cu chestiuni uzuale, de genul cum te cheama, de unde esti, unde locuiesti etc...
nu stiu germana, dar daca sunt pusa in situatia sa ajung pe acolo nu mor nici de foame, nici de sete si nici nu ma pierd ...
eu as opta pentru curs cu mai multi cursanti... nu grup de 20 de insi ca face mai grea comunicarea... dar maxim 10 ar fi ideal (ptr mine)
Nina, 32s+,
anda2009 spune:
Eu as zice ca un meditator te poate ajuta sa inveti mai usor, se va concentra mai mult asupra progreselor, va sti care e ritmul tau, ce merge si unde ai dificultati. La curs cred ca va trebui sa te adaptezi tu mai mult, sa-ti adaptezi ritmul in functie de al celorlalti...
Ioana_Pos spune:
Ei as alege curs. O limba o inveti mai usor comunicand cu mai multe persoane de nivelul tau si furand cuvinte unii de la altii. De asemenea, as alege un prof care sa nu iti vorbeasca in romana asa incat mai cu dictionarul, mai cu explicatii alambicate sa fi nevoita sa te faci inteleasa. Stiu ca suna ca si cand as avea ceva cu tine dar am lucrat la un centru de limba engleza si cursantii faceau progrese foarte bune in felul asta.
De asemenea ar fi bine sa dai un test de evaluare (in Buc stiu cel putin 1 centru unde se da gratuit). S-ar putea sa fii uimita ca de fapt nu esti chiar nestiutoare.
Orice ai alege, succes!