De ce nu scrie de pe tabla?
Raspunsuri - Pagina 18
rrox3 spune:
Caro ma bucur pentru voi
Ce simpla si usor de aplicat era solutia, nu-i asa? Sper ca doamna sa invete si ea ceva din asta.
Fiindca optica asta, eu sunt sistemul, copiii (si familiile lor!)sa faca bine sa se adapteze la mine si metodele mele, mi se pare lipsita de responsabilitate si eficienta. Copiii sunt diferiti, unii mai mult decat altii, au nevoie de ajutor personalizat pentru a se adapta.
rrox3 spune:
Marius ce vigilent esti Ai dreptate, nu discutam doar de notiuni, ci mai ales de metodologiile de aplicare a lor intru rezolvarea problemelor.
Am investit eu termenul de "notiuni" ceva mai larg decat dictionarul
Eu zic ca e prea multa loterie implicata in prezumtia ca vor fi ei atenti la toate posibilele rezolvari. Normal ar fi ca baremul sa nu cuprinda exact rezolvarea, ci pasii generici ai oricarei rezolvari.
Monnvas spune:
CARO, bravo, s-o tineti tot asa!
Cu matematica: pot intelege sa nu se puncteze rezultatul final daca n-a scris si fazele intermediare dintr-un motiv f. clar: de unde stii ca nu a copiat rezultatul? Insa asta se aplica la ecuatii, la chestii mai complicate, nu la "Ana are 3 mere si Ion 4".
Cu grilele: Io-s chiar traumatizata de ele. Va amintiti anul in care s-au dat la bac TOATE probele scrise sub forma de grila (mai putin romana)? Atunci am dat eu bacul. Pe langa faptul ca a da grila la filosofie ucide esenta materiei respective, am patit-o si cu baremul. Pentru ca la limba straina aveam 2 traduceri posibile, amandoua validate de dictionar, dar baremul o voia pe "una". Uite ca eu am ales-o pe cealalta. Si credeti ca asta m-a facut sa ma incadrez mai bine in sistem???
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
sanziana27 spune:
Daca la mate e cum e, dar sa vedeti voi cum e la uman.
Tot olimpiada, clasa a XII a disciplina filosofie, 2 lucrari ff bune, dar la faza nationala era doar 1 singur loc.
O lucrare argumentata stiintific de nota 10. Cealalta in stil original si personal de 10. Pe care o trimitem, neputand trimite decat un singur elev?
Va zic mai tarziu cine a fost ales si argumentele care au stat la baza.
Voi pe cine ati fi ales?
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Sabina spune:
daca a doua e si ea corecta stiintific, pe a doua.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
xiri spune:
Se pare ca discutia a deviat de la scrisul de pe tabla la baremurile de la concursuri.
Carolina, eu cred ca tu ai un copil "gifted", nu stiu cum s-ar traduce exact in romaneste, dar aici in US se foloseste termenul asta.
De obicei acesti copii se plictisesc la scoala, sunt extrem de curiosi, retin rapid, citesc mult etc.
Copiii de acest fel au nevoie de o metoda de educatie mai diferita, si e greu pentru un profesor/invatator care preda aceeasi materie la 30 de copii sa dea ceva diferit acestor copii. Nu stiu daca exista in Romania clase speciale pentru ei, cu o programa separata.
Aici la noi se fac uneori clase speciale, iar daca nu, li se da in plus fata de programa obisnuita: studiaza mai aprofundat unele obiecte de studiu, nu fac multe repetitii etc. Sunt profesori specializati care stiu cum sa le predea lor.
Ca parinte, ai putea sa o stimulezi acasa. Sunt si carti pe tema asta.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana27 Daca la mate e cum e, dar sa vedeti voi cum e la uman. Tot olimpiada, clasa a XII a disciplina filosofie, 2 lucrari ff bune, dar la faza nationala era doar 1 singur loc. O lucrare argumentata stiintific de nota 10. Cealalta in stil original si personal de 10. Pe care o trimitem, neputand trimite decat un singur elev? Va zic mai tarziu cine a fost ales si argumentele care au stat la baza. Voi pe cine ati fi ales? Mamica fericita de boboci de toamna: Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008) Despre cei doi nazdravani |
A doua presupun pentru ca o lucrare in filosofie nu poate fi argumentata stiintific cel putin din start - filosofia nu este o stiinta.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
A doua presupun pentru ca o lucrare in filosofie nu poate fi argumentata stiintific cel putin din start - filosofia nu este o stiinta. www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0"> Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Offtopic: Filosofia ESTE o stiinta (din categoria stiintelor socio-umane, nu?), in studiile de terminologie e clasata ca "stiinta slaba", alea "tari" fiind stiintele exacte.
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Monnvas spune:
Gifted = supradotat
Daca crezi in aceasta idee, cauta asociatia IRSCA: http://www.supradotati.ro
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
marius spune:
Off topic. Stiinta fie in sens restrans fie in sens larg opereaza de la bun inceput cu notiuni bine definite si are substrat empiric, observational.
Filosofia este o manifestare a spiritului uman, nu are ca si obiectiv stabilirea de reguli nu opereaza cu notiuni empirice printre putinle puncte comune cu notiunea de stiinta fiind totusi existenta unui obiect de studiu in sine ca si existenta.
Pentru ca filosofia sa poata fi incadrata ca si stiinta ar trebui sa aiba un sistem notional bine definit, operatori logici, legi proprii, sistem observational, camp de analiza, unitati de masura s.a.m.d.
Din cauza ca nu prezinta nici una dintre aceste caracteristici nu vad nici un motiv plauzibil pentru a putea incadra filosofia ca si stiinta.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa