De ce nu scrie de pe tabla?
Raspunsuri - Pagina 14
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Marius, tu lucrezi in invatamant? Cum poti sa aperi asa ceva? Este necesara existenta baremurilor DAR ele trebuie sa fie CLARE si publice pentru toata lumea. Mi se pare ridicol sa punctezi copiii dupa niste baremuri surpriza. Fa publice cerintele, din timp, sa le stie toata lumea si atunci poti sa ai o imagine clara asupra performantelor copiilor. Daca vrei sa scrie copiii numerele in cuvinte la o problema, SPUNE asta in enuntul problemei. Daca punctezi explicatiile si felul cum a ajuns copilul la rezultat SPUNE asta clar ca sa stie copilul sa le scrie. Nu asa, rezolva copilul problema corect si primeste 1/3 pentru ca nu a stiut ca trebuie sa scrie numerele in cuvinte si sa le desparta apoi in silabe, sau mai stiu eu ce cerinta din asta creata. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Am lucrat in invatamant dar la un nivel mai superior ca sa ma exprim asa insa principiile sunt aceleasi - continutul difera.
Pe de alta parte baremele sunt publice si cunsocute. Desigur pentru cine doreste sa le consulte si sa tina cont de ele.
Au si logica - insa cred ca nivelul de efort in scoala romaneasa este ridicat. Adica chiar ai de invatat nu gluma. E o observatie personala.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Pe de alta parte baremele sunt publice si cunsocute. Desigur pentru cine doreste sa le consulte si sa tina cont de ele. |
Deci tu spui ca cerintele si baremul este public si clar pentru toata lumea, cum de sunt mamele asa de confuze cu privire la asta? Si inca ceva, daca este un test pentru un copil de clasa 3-4, de unde ar trebui copilul asta sa consulte baremul? De ce nu se cere in enuntul problemei toate amanuntele care se puncteaza? Corect ar fi ca daca nu ai specificat in enunt nu poti puncta sau depuncta pentru amanuntul respectiv.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
olympia spune:
Ca mama de fecior de 16 ani care a trecut super prin toate examenele de pana acum(din Romania), va asigur ca puteti fi mai relaxati si mai increzatori in capacitatea de autoreglaj a copiilor. Noi am obtinut exact ce am vrut de la sistem fara sa fim lezati in vreun fel de el. Presiune mai mare am pus doar in anii dinaintea examenelor.
Caro, e buna, stie, poate cand vrea, dar nu scrie in clasa... Ei ii place doamna? Ce zice despre ea? Cand lui Ini ii e antipatica o profa, zice ca e "rea" eu ii zic "nu-i bai, invatam mai mult ca sa nu-i dam satisfactie sa te arda cu ceva". Daca in schimb ii place, ii zic ca "doamna se straduieste si e fericita cand vede ca ati facut totul asa cum a cerut". De functionat functioneaza, nu stiu cat e de ok ca mecanism, dar copiii il pricep mai usor decat pe ala cu "daca nu faci, vai de capul tau, sau altii de ce pot, sau sa vezi tu mai tarziu", mai tarziu poate parea foarte indepartat pentru copii.
Lala_D spune:
Baremul este public dupa concurs.
Cred ca Marius se refera la faptul ca le poti studia pe cele din anii/etapele anterioare ca sa iti faci idee despre ce este vorba.
Eu una asa am facut.
bird70 spune:
citat din mesajul lui Lala_D Baremul este public dupa concurs. |
Exista o explicatie logica pentru care nu se fac publice inainte de concurs sau cel putin in timpul concursului?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Exista o explicatie logica pentru care nu se fac publice inainte de concurs sau cel putin in timpul concursului? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Da. Au rezolvarile in ele.
Lala_D spune:
Uite un exemplu bird ca sa te lamuresti exact :
http://mate.info.ro/UploadedMaterials/Mate.Info.Ro.1494%20OLIMPIADA%20-%20Etapa%20pe%20sctor-%20Clasa%20a%20V%20a%20-%2012%20februarie%202011.pdf
Subiect
si
barem
http://mate.info.ro/UploadedMaterials/Mate.Info.Ro.1503%20OLIMPIADA%202011%20-%20Etapa%20pe%20sector%20-%20BAREM%20CORECTARE%20Clasa%20a%20V%20a.pdf
Sabina spune:
marius, ce nu pricpi?
la concurs zice;
ana are 5 mere, maricica are 4 mere. cate mere au impreuna?
copilul scrie 5+4 =9
i se da numai un punctl, pt ca ar fi trebuit sa scrie SI: impreuna, ana si mairicica au noua mere.
pt o astfel de rezolvare, nu trebuie publicate baremuri cu rezolvari, ci trebuia sa sune CERINTA asa:
ana are 5 mere, maricica are 4 mere. Scrie intr-o propozitie cu subiect si predicat cate mere au cele doua fete impreuna.
sau ma rog ceva de genu ;-))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
bird70 spune:
citat din mesajul lui Lala_D Da. Au rezolvarile in ele. |
Stai asa ca nu la asta ma refer ci la ce au spus unele mame, ca s-a notat faptul ca trebuiau scrise numerele in cuvinte fara sa fie o cerinta clara sau ca trebuia demonstrat cum s-a ajuns la rezultat, etc. Mie corect mi s-ar parea sa-ti spuna in enunt exact ce se puncteaza.
Uite eu am dat examene aici, unul national sa intru la facultate, nu am studiat ce s-a dat in alti ani sau cum se puncteaza, etc. Totul a fost foarte clar, cerintele au fost clare in enunturi, fara nici un dubiu.
Lala_D spune:
Uita-te in cele 2 linkuri puse de mine mai sus .
Daca solutia gasita de copil nu era si explicata in cuvinte conform baremului nu se puncta.
Se sarea o linie de barem dar rezultatul era corect, acea linie sarita nu se puncta.
Varianta matematica gasita desi corecta nu se asimila baremului- nu se puncta.