Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu mai era de mult timp un subiect despre catedrala, dar vad ca tu apari pe la subiecte, nu citesti, iar cind scrii ai mare grija de altii sa scrie ceea ce crezi tu ca trebuie. Poftim, ai cuvintul, draga mea!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui calipso_zeus

Mai frate subiectul era despre catedrala neamului...l-ati monopolizat voi...nu va dati seama ca nu mai citeste nimeni?
Pe mine ma ia durerea de cap numai cand vad cat de lungi sunt postarile...nici nu ma obosesc sa citesc.E pacat, ati speriat pe cei care ar fi vrut sa mai raspunda aici.

O femeie fericita si o mama si mai si...

Eu citesc si mi se pare f interesant. Nu cred ca te-a desemnat cineva purtatorul de cuvant al forumului, sa te dai cu parearea cine citeste si cine nu. Nu iti place, nu citi. Ai destule subiecte. Te deranjeaza ca nu se mai cearta nimeni???

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Mai frate subiectul era despre catedrala neamului...l-ati monopolizat voi...nu va dati seama ca nu mai citeste nimeni?
Pe mine ma ia durerea de cap numai cand vad cat de lungi sunt postarile...nici nu ma obosesc sa citesc.E pacat, ati speriat pe cei care ar fi vrut sa mai raspunda aici.

De unde stii ca NU se vorbeste despre catedrala, daca NU citesti?
De unde stii ca nu mai citeste nimeni?

Oricum, ai de la mine o floricica, m-am distrat tare citindu-ti postul:))

Fa un efort si citeste, e mult mai interesanta discutia de pe ultimile pagini decat ´´vreti catedrala?-da-nu.´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

D`apai io am vazut numa sfinti treime doime....ba capcaunu` a zis ceva de temperatura.Pai dovada cea mai buna e ca desi l-au citit foarte multi de raspuns nu a mai raspuns nimeni...Capcaunu` si io...si tot nu m-ati convins de nic`.

Da` chiar, io raman cu parerea mea..vorba lunga saracia omului,zau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Momentan nu am nici framantarile /cautarile Neliei, nici certitudinile /credintele lui Katya. Dar asta nu ma impiedica sa citesc si sa imi placa dialogul. Si eu raman la parerea mea : nu iti place, nu deschide subiectul, dar lasa lumea in pace.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

D`apai io am vazut numa sfinti treime doime....ba capcaunu` a zis ceva de temperatura.Pai dovada cea mai buna e ca desi l-au citit foarte multi de raspuns nu a mai raspuns nimeni...Capcaunu` si io...si tot nu m-ati convins de nic`.

Da` chiar, io raman cu parerea mea..vorba lunga saracia omului,zau.

Jenant raspuns, asta ca sa ma exprim elegant.....

Dupa un asemenea raspuns ne e clar ca nu poti fi lamurita!!!!

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic

www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Uite ca avem si militianu'de servici in actiune. Daca te-ai uita la numarul de vizualizari ti-ai da seama ca subiectul e foarte citit, raspunde m-ai putina lumea ca unii dintre noi raspundem numai cind avem ceva de spus, dar vad ca tu nu citesti dar raspunzi .

Si eu impartasesc intrebarile existentiale ale neliei.

Pai la subiectul cu catedrala s-a spus ce era de spus, in conditiile in care in Ro la sectia de ICU nu au antibiotice sau alte medicamente de baza ca sa nu mai vorbim de personal medical...., se aloca bani de la buget (ce face credinciosul cu donatia lui este strict problema lui) pt catedrala neamului...avem prioritatile prost puse. Dar inteleg si opinia prin care daca nu s-ar fii alocat pt catedrala cine stie unde ar fii ajuns "alocatia", prin parcarile parlamentarilor. Si mai inteleg si nevoia oamenilor de a se ruga pt ca le mai da spearanta...intr-o lume care se zbate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Deci..(observati ca am inceput academic) ...concluzia care este? Catedrala intareste credinta, suplineste deficientele evidente ale institutiei BOR sau e inca o dovada de rupere evidenta de realitate a BOR? Dincolo de orice filozofie religioasa, ateista etc..avem nevoie de orgoliul nemasurat a celor care ar trebui sa isi contabilizeze activitatea in suflete (vieti, destine) salvate si nu in "realizari" finaciare sau arhitectonice? Pana la urma, eu asa gandesc, catedrala aceasta e doar un semn de mandrie nemasurata a BOR. Nu era mandria pacat de moarte?

http://www.trilulilu.ro/lauvoi/c7dd44c61c8d69?playlist=78062

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi78 spune:

Imi pare rau ca nu exista subiect unde sa nu se profite de ocazie pentru a se intepa cate unele! Eu am credinta mea si nu consider necesar sa pup mana unui popa ca s-o dovedesc. Cand merg la biserica aleg un lacas unde preotul nu este beat si nici nu-mi impune taxa ca-mi botez copilul. D-aia sunt multe biserici, ca sa poti alege. Nu trebuie sa fie o biserica cu "staif", in centru ca sa te poti ruga, cununa sau boteza. De obicei, cele din centru sunt pentru promenada si popii profita sa ceara sume exorbitante. In ce priveste catedrala, nu am donat si nu donez pentru asta. Ce mi se ia din salariu mi se ia pentru diverse alte porcarii, fara sa fiu intrebata. In ce priveste spitalele care n-au unele si alte, scuze dar aici nu e vorba ca nu s-au alocat bani de la buget! Din-potriva, s-au alocat chiar foarte multi dar s-au pierdut pe drum prin tot felul de contracte pe care nu le verifica nimeni. Asa e la noi si asa va fi inca mult timp de acum incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

nelia
Iisus Hristos e Dumnezeu, iar Dumnezeu e in afara Timpului, ceea ce noi numim timp e o paranteza, ca o rana, in vesnicie, s-a deschis odata cu caderea Creatiei, si se va inchide odata cu intoarcerea Creatiei la vesnicie
E adevarat ca Dumnezeu Iisus Hristos e "nascut" din Tatal, dar nu e vorba de ceea ce noi cunoastem, omeneste vorbind, despre nastere.
Momentul cand Iisus se naste pe pamant, momentul Intruparii, nu e nicidecum momentul nasterii Sale ca Persoana a Sfintei Treimi Dimpotriva, zic Parintii ca zilele creatiei sunt un dialog in Vesnicice intre Cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi, in care Tatal zice-binecuvanteaza, si Fiul-Cuvantul face-zideste creatia, ca ritual de inchinare-iubire fata de Tatal

despre Catedrala Mantuirii - nu e primul subiect pe tema asta, sunt fascinata cat de solidara este reactia comunitatii cand vine vorba de averile bisericesti, de blamarea construirii de biserici, de infierarea popimii lacome etc

nu stiu ce sa zic, pare o reactie de buna credinta daca o combini cu nelipsitele comentarii despre copiii bolnavi sau despre batranii care mor de foame, despre virtutile pe care ar rebui sa le practice un bun crestin etc

totusi, cei mai buni si mai saraci crestini pe care ii cunosc nu si-au aratat niciodata consternarea fata de proiectele Patriarhiei. si nici grija fata de semenii lor.

eu insa, nefiind nici saraca, nici buna, mai comentez din cand in cand, aducand marturie profetiile sfintilor despre sfarsitul lumii, care se spune ca va veni atunci cand preotii vor veghea mai mult la zidirea de caramizi decat la zidirea de suflete

iaca insa un preot care are grija de cateva sute de suflete http://www.realitatea.net/video_99062_valea-plopului--satul-cu-26-de-biserici_50159.html

pe mine m-ar interesa opinia dansului legata de subiectul asta

Mergi la inceput