Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (65)
Raspunsuri - Pagina 9
xdidi spune:
salutare fetelor,
mi-am luat concediu si soto s-a imbolnavit, pe lanag raceala pe care azi a inceput-o a revenit si hematospermia, de data asta am ales alt urolog si maine mergem la urologie si la monitorizare mea, fix de ziua mea, asa sarbatorire mai rar ce sa zic
asteptam si spermocultura pe marti...iar spermograma nu stiu cand o mai facem, ca daca acum e bolnavior no sa iasa reala si asteptam sa-i treaca. deci am ajuns la conclizia ca daca incepe sa ma doara-n cot de boala mea se imbolnaveste al meu, pusca mea parca suntm predestinati sa platim la spital toti banutii de distractii...macar la sfarsit de drum ne asteapta o surpirza mare si placuta? ca deja incept iarasi cu starile mele predepresive...si ma mai gandesc si ce varsta fac...deja se cam naruiesc planurile mele din tinerete, ca ziceam ca voi face 2 copii pana la 30 ani si cred ca nici macar unu nu mai reusesc sa aduc in casa...si la munca se cam strica treburile si deja creditul la casa zboara asa pe la urechi, deci cu adoptia sar din schema daca n-am casa...ce sa mai zic ma pregatesc intens pt a-mi sarbatori ziua...ma inveselesc cu tot ce ma inconjoara...
va pup pe toate
oshima spune:
Rikidone – esti nebuna rau...m-ai facut sa rad cu lacrimi desi povestea este trista imi place ironia si modul in care ai scris
Imi aduc aminte ca si eu aveam greturi peste greturi si toti ma intrebau daca nu cumva sunt insarcinata, iar eu radeam (pe vremea aia ma drogam cu anticonceptionale ...daca as fii stiut ...) si le raspundeam ca asta ar insemna ca tot sunt insarcinata de cativa ani...
Esti norocoasa ca nu ai dureri, caci eu ma urcam pe pereti cand eram pe ciclu si nu numai ...odata m-a luat durerea din senin in timpul noptii cand dormeam ...a fost groaznic ...nu mai spun ca cu trecerea timpului, 4 zile pe saptamana ajunsesem sa stau la pat de durere si ma duceam doar pana la baie chircita...un calvar...asta clar nu e viata ...si asta mi-a creat probleme multe si cu munca ...
Chestia cu netul am trecut si eu prin ea si acum sunt practic dependenta dar doar pentru ca medicii cretini nu explica nimic...ultima faza ce enorm a fost cand am fost la medicul de familie si vorbeam cu el de endometrioza (nu stie el prea multe...abia ce se documentase putin DUPA ce i-am spus ca m-am operat...) si se uita la mine mai-mai sa ma ia in ras ca „de unde am eu ideile astea?” la care eu i-am spus ca am citit pe net si el a ras spunandu-mi ca „ce? eu imi fac diagnosticuri de pe net?” si eu i-am raspuns ca am inteligenta de a sorta informatiile, dar avand in vedere ca medicii nu mai comunica cu pacientii, singura cale de informatie actuala este internetul si am inceput sa ii povestesc ce stiam pe scurt iar el a ramas socat ca i-am luat practic explicatiile din gura si chiar unele de care el habar nu avea...dar numai ca sa te enerveze ...ei cred ca daca sunt medici cu diplome prafuite si asezati pe acele scaune comode observand cum le creste burta, stand 3 ore la comp sa tasteze 2 randuri, etc...noi n-om fii in stare sa intelegem medicina...dar asta e...in ziua de azi trebuie sa studiem noi in locul lor pentru a putea intelege ce avem si sa gasim solutii...de cand am aflat ca am endometrioza si am inceput cautarile pe net imi tot vine in minte acel film american „Lorenzo” unde parintii au studiat medicina zi si noapte pentru a gasii o cale sa isi salveze baietelul...
Te inteleg cand spui „Regret anii in care am luat AC si poate mai bine faceam un copil, poate atunci se putea mai usor ...” si eu gandesc asa si stiu sigur ca am gresit ca nu am oprit Ac-urile mai devreme ca sa caut o sarcina, dar am considerat ca suntem responsabili si ca trebuie facute toate pe rand...cat as vrea sa dau timpul inapoi cu 5 ani...
Intrebarea „De ce nu sunt si eu o femeie normala?” nici nu-ti imaginezi de cate ori mi-am pus-o in ultimii ani...aveam o viata banala dar imi placea si o vreau cu ardoare inapoooooooooi...nu vreau boala, infertilitate, injectii, pastile, medici, etc...imi vreau viata inapoi ...
E incredibil cum mi s-a schimbat viata ...am un dulap intreg de medicamente+ vitamine+ceaiuri+tincturi+ierburi+etc...daca m-ar vedea soacramea ar spune ca m-am apucat de vraji...nu pierd un moment liber pentru a sta pe net, merg la medic in ultimii ani de parca as fii vreo baba de 80 de ani (nici soacramea nu merge asa de des...), am scris un tabel cu ce trebuie sa mananc si ce nu, pus pe frigider ca NU cumva sa uit si sa ma puna sa pun gura pe ce nu trebuie ca-i foc si para...stiu ca nu as face altceva decat sa ma pacalesc pe mine insami ca nu ar face rau...alt tabel cu naturistele si orele lor de nu mai stiu cum sa le imbin si cam au inlocuit mancarea (cel putin micul dejun...), inainte de operatie si diagnostic era la comanda cu picioare pe pereti...stai sa vezi cand o sa trebuiasca sa fac injectii...tabele peste tabele, listute peste listute...ore batute in cuie pentru administrarea lor...am inceput sa cheltui mai mult pe naturiste decat pe mancare...
roxypuy – ooooo roxy, si eu sunt in aceeasi situatie, doar ca eu initial nu ma panicasem pentru ca ma asteptam la o luna de intarziere, dar de acum am 2 si merg spre a 3-a...am implinit ieri cele 70 de zile...eu tot am acea secretie de ovulatie de vreo luna si ceva...dar nu inteleg ce inseamna? ca ovulez in fiecare zi? ar fii absurd...durerile de mijloc si semnele tipice de inceput de ciclu le tot am si eu...numai ca nu curge nimic...acum o luna am avut doar o picatura...o fii speriat sarmanul?????
Eu nu vreau sa imi iau vreun test de sarcina pentru ca stiu ca nu e nimic acolo jos...in ultimele 3 luni de menopauza nici nu am mai facut nimic de tristetea ce m-a cuprins...
O doctorita chiar mi-a ras in fata cand i-am spus asta...ca „ce? a fii la menopauza nu inseamna ca nu poti face sex...” – bine, sunt constienta de asta, dar stie ea ce soc psihic am suferit eu in ultimele luni din viata mea??? ca am ajuns sa gandesc ca nu mai are rost sa fac sex daca tot nu raman gravida???? ca sunt bolnava si nu pot face ce trebuie sa faca orice femeie la un moment dat din viata ei = un copil???? ca eu am menopauza inaintea mamei mele???? etc...dar ce sa ii mai explic...daca am vazut-o ca rade am inteles ca nu are rost sa imi racesc gura degeaba ca cretina nu ar intelege oricum...
M-am saturat sa ma tot explic in stanga si-n dreapta...
Oricum, sunt de acord ca stresul face partea lui, dar e greu sa nu fii stresat cand ai timpul ce nu joaca in favoarea ta...
Chestia cu Maca eu am inteles ca e buna pentru endometru, stimuleaza ovulatia, echilibreaza hormonal, diminueaza simptomele premenstruale - si cam stau si eu in stand by cu ea in dulap...nu stiu cam cand sa o incep ...
Cred ca cel mai sigur e Vitex Fruit... regleaza si el hormonal...
Oricum, fa-ti curaj si nu te gandii numai la ciclul tau...lasa-l nu-l stresa...ca vine el si daca nu, du-te la medic...eu prezic o vizita luna asta la mine si parca vad ca da din umeri idiotul ...cum se face ca atunci cand ai nevoie de opinia unui expert esti inconjurat doar de cretini???? cred ca imi caut mai degraba alt ginecolog...NEXT...
Ellyshor – sper sa se fii pastrat asa si dupa operatie ca nu am mai controlat de atunci...oricum important e sa fie asa cand e nevoie – la fiv...
Dar cu valoarea care o ai tu nu ar fi grav ci esti pe strada cea buna, ai nevoie doar de un mic ajutor precum Maca cred eu...
lyly mar - eu cred sincer ca DA, dar nu sunt o experta...si eu le bajbai, dar dupa logica mea se poate tine regim si sa se ia naturiste pentru sanatatea uterului, pentru detoxifiere...pentru ca chestiilea astea isi fac efectul in timp indelungat...mie mi-a fost mai usor sa tin regim cand eram la menopauza decat acum ca am terminat...
Dar daca poti vorbii cu medicul sa vezi cam ce te sfatuieste e mult mai bine zic eu...asa iti poate spune si dozajele si cum sa le imbini...
xdidi – LA MULTI ANI!!! pentru maine. Sa fii iubita si fericita!!! Nu te intrista, lasa ca s-or rezolva ele toate...asta e...planurile de-acasa nu se potrivesc cu cele din targ – si eu credeam ca o sa am 2 bebei pana in 30 de ani, dar soarta nu a fost de aceeasi parere ...
Hai, ca poate vom fii mamici cu putin peste 30...
lyly_mar spune:
didisor,eu iti doresc sa fii sanatoasa,sa fii puternica in tot ce ai in minte sa realizezi si sa ai puterea sa accepti tot ce ne este dat!La multi ani!
fete dragi,io nu am luat AC niciodata,dar nici nu s-a lipit nimica,dar nici nimeni nu mi-a zis ca nu pot.....dar sincer pana la 30 de ani nu m-am cautat ca nu mi-a zis nimeni sa ma caut..eu recunosc ca nu am facut excese ca nu prea mi-a coincis programul cu al sotului ..eu in tura de zi,el de noapte si invers ( ca si acum)... .de vreo 10 de ani ma tot caut,in primii 7-8 ani nu mi-a zis niciun dr ca nu pot,acum in ultimii anii imi baga la inaintare varsta si bonusurile:endom/fibromul etc.....deci ideea e sa nu va mai invinovatiti ca, dc as intoarce anii ,dc nu as lua AC ,dc as face 24 ore din 24...as fi ramas....totul e loterie si cum o vrea DD!
eu acum nu iau nimica,ca dr nu mi-a dat,ma gandesc sa iau AC pana ma vad cu dr de la unguri la sf de aprilie....ca nu ma bazez io pe natural
oshima,ma regasesc in tot ce spui tu
macca se poate lua toata luna
roxypuy spune:
vai oshima cat de bine se contopesc gandurile si trairile noastre eu ma regasesc total in ce ai scris tu...aceleasi stari, aceleasi simptome, aceleasi trairi...si pe mine ma enerveaza medicii astia k nu stiu sa vorbeasca atunci cand trebuie, nu stiu sa fie alaturi de tine cand ai nevoie, tre sa scoti vorbele de la ei cu clestele, mereu te lasa asa in coada de peste...cred k daca ma duc acum sa le zic celor 2 doctori care ma au in grija k vreau sa ma apuc de naturiste si le cer sfatul despre cum sa le iau...o sa imi rada in nas si o sa-mi spuna k nu sunt in toate mintile este frustrant ceea ce se intampla! REVOLTATOR DE-A DREPTUL!!!!
si eu sunt satula sa aud in jurul intrebari despre cand vine BB...ironia sortii este k desi dintre toate prietenele/rudele mele eu am fost singura care si-a dorit f mult copii si visam la un BB inca de cand eram micutza, acum am ramas cam singura care nu are un copil uneori ma gandesc k poate nu trebuia sa ma iau dupa dra de la endocrinologie care mi-a prescris AC-uri cu duiumul si fara intrerupere (am luat cred k vreo 8 ani AC in speranta k voi scapa de chisturi). dr meu care m-a operat m-a certat cd am fost prima data la el si a vazut cat de mari sunt chisturile si mi-a spus k asa suntem noi fetele, de rusine sa nu mergem la ginecolog, ne ducem la toti inchipuitii pe la endocrine si alte specialitati si cd ajungem la gineco...deja suntem praf! nu stiu ce sa mai zic si pe ce sa mai dau vina soarta noastra a endomumoaselor e nedreapta si gata!
nici eu n-am mai avut tragere de inima sa ...ba cu menopauza care mi-a taiat orice chef, ba cu stresul...vorba ta parca nu mai ai nici o placere in actul in sine cd stii k nu iese nimik :(
dar hai k m-am intins k o pomana turceasca oricum ma bucur mult sa vad k suntem toate pe aceeasi lungime de unda, ca ne impartasim trairile si experientele, ne incurajam si ne sprijinim reciproc. am ajuns la concluzia k nimeni nu ne intelege mai bine decat noi intre noi
capul sus si mergem inainte k nu avem incotro (si oricum are grija soarta asta sa ne mai agate greutati de coada )
pupici si imbratisari pentru toate fetele de aici
Roxy
xdidi spune:
salutare fetelor,
merci mult pt urari si pt ganduri sa dea Dumnezeu sa fim bine toate si cum am mai zis forumul sa se numeasca endodiseea....va puuup pe toate
roxypuy spune:
multi ani traiasca, multi ani traiasca, la multi aaannniii!!!!! te pup cu drag didishor si iti doresc tot binele din lume! sa dea DD sa ai parte numai dee bucurii, curaj, sanatate si...stii tu ce
pupicel!
Roxy
Ellyshor spune:
LA MULTI ANI, Didi!!! Sa fii fericita, sanatoasa si implinita! Si cat de curand mamica!
Babyboom...vino la mami...acum