Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (65)
Raspunsuri - Pagina 13
irina_d15 spune:
misspii, cred ca ai gasit si tu deja pe net:
Most umbilical cords have one vein and 2 arteries to carry blood and nutrients from you to baby and take baby's waste away. A bivascular cord has only one vein and artery. This means that blood is still getting to baby and waste products are being taken away.
si aici un caz cu cordon bivascular fara probleme:
http://sarcina-jurnalulincuvintesiimagini.blogspot.com/2009/11/inceputul-cordon-omilical-bivascular.html
Daca medicul zice ca e ok, probabil ca are dreptate.
Multa sanatate!
xdidi spune:
mispii iubita stai linistita o sa fie bine, mai au timp sa recupereze, plus ca cel mic e aproape de limita nu e foarte mic, roaga-te sa fie bine baietii tai si ai sa vezi ca trec toate...
mie mi-e mai bine azi, am putut manca si mar si banana sper sa ma tina asa
misspii spune:
Irina,Didi - mersi de mesaj.este sindromul geamanului tranfuzor-transfuzat ..nu este de neglijat ,pot fi probleme f mari si nu conteaza ca sunt in grafic ci diferenta mare dintre ei ,urmatoarea eco pe 5.04 .va pup.
lalely07 spune:
Missipi nu te ingrijora de diferenta de greutate..La odiseea unde sunt eu tocmai a nascut o mamica de gemeni si baietelul are 2600 gr iar fetita 3300 parca..asa ca si la ea diferenta este foarte mare si nu a fost nici o problema...Linisteste-te...multa sanatate!
33+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
AMR 7 saptamani!!!!
misspii spune:
Lalely - mersi de raspuns,stiu ca sunt diferente mari dar se pare ca medicul suspecteaza sindromul gemenilor transfuzat-transfuzor care are multe implicatii (cand ai timp citeste un pic pe net
irina_d15 spune:
misspii, poate ca n-ar strica sa mai faci un eco. Nu zic ca medicul nu ar fi bun, dar poate ca vei afla mai multe daca ceri o a doua opinie. In primul rand, se va confirma sau nu acest simptom. Am inteles ca nu doar din greutati diferite se vede asta, ci si din cantitatile de lichid amniotic si altele.
Iti inteleg foarte bine ingrijorarea. Probabil ca vei face multe ecografii de acum incolo. Trebuie sa fii puternica si sa ai credinta in Dumnezeu. Marea majoritate a cazurilor de pe net au final fericit, asa ca fii optimista.
Acuma, eu sunt convinsa ca deja ai citit tot ce se putea pe net. Am mai citit si eu asta:
Daca diagnosticarea sindromului de transfuzor-transfuzat se face īn timpul sarcinii, se poate practica amnioreductie, ce consta īn īndepartarea sub ghidaj ecografic a unei cantitati de lichid amniotic de la nivelul sacului amniotic al fatului cu polihidramnios. Amnioreductia amelioreaza circulatia donorului, mai ales īn cazul anastomozelor superficiale sau īn primele stadii ale sindromului. Gravida va fi urmarita saptamānal pentru monitorizarea volumului de lichid amniotic al ambilor feti. Amnioreductia se poate repeta īn cazul reaparitiei polihidramniosului la fatul primitor. Pentru evaluarea cresterii fetale, se vor efectua ecografii la fiecare 2-4 saptamāni. La sarcina avansata se poate practica testul de nonstress, pentru evaluarea starii fetilor.
misspii spune:
Irina - ai dreptate ,am sunat si la Sibiu si astept raspunsul lor si eventual o sa ma duc si pana acolo la un control sau eventual sa repet morfofetala.
Si cu lichidul ai dreptate - semne sunt deoarece am lichid la limita superioara si de obicei la gemeni lichidul este mai putin.
Astept rasunsul Dr Ispasoiu de la Sibiu si apoi vad ce mai fac.
Va pup!
kitty-27 spune:
buna fetele!!!
sunt proaspat laparoscopiata si posesoarea unei endometrioze de care nu stiam pana acum...mi s-a facut electrocauterizare si marti ma duc sa mi se scoata firele si sa mi se dea tratament.poate fii invinsa aceasta boala?
ASPIRANTA LA BEBE
roxypuy spune:
misspii draga mea stai linistita k o sa fie bine doar stii k nu ne lasa pe noi Doamne Doamne si eu sunt de parere k o a doua opinie nu strica. ma voi ruga tare tare de tot k sa fie bine si sa ne dai vesti bune
didishor - ma bucur k te simti mai binishor. fugi si fa beta k sa stii sigur. si finutzei mele i-a venit peste sarcina, iar bunicii mele i-a venit pana la 4 luni cd era insarcinata cu mami mea. asa ca...totul e posibil.
kitty - welcome to the club aici cu siguranta vei primi sfaturi folositoare si vei putea impartasi experientele tale cu alte posesoare de endo. electrocauterizare pt ce ti-a facut? despre sansele de vindecare...ce sa zic...trebuie sa fim optimiste. din pacate snt sanse ca aceasta boala blestemata sa recidiveze (40% din cate stiu eu). sunt aici pe forum fete la care a recidivat deja de 2-3 ori ideea este sa incerci sa-ti pastrezi optimismul, sa faci tratamentul recomandat de medic si sa incerci si tratamente naturiste. poti sa mai spicuiesti prin capitolele anterioare sa te mai informezi. daca mai ai ceva nedumeriri, te asteptam
ellyshor - ce mai faci draga mea?
vai lalely ce putin mai ai!
va pupicesc pe toate!
Roxy
kitty-27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxypuy misspii draga mea stai linistita k o sa fie bine doar stii k nu ne lasa pe noi Doamne Doamne si eu sunt de parere k o a doua opinie nu strica. ma voi ruga tare tare de tot k sa fie bine si sa ne dai vesti bune didishor - ma bucur k te simti mai binishor. fugi si fa beta k sa stii sigur. si finutzei mele i-a venit peste sarcina, iar bunicii mele i-a venit pana la 4 luni cd era insarcinata cu mami mea. asa ca...totul e posibil. kitty - welcome to the club aici cu siguranta vei primi sfaturi folositoare si vei putea impartasi experientele tale cu alte posesoare de endo. electrocauterizare pt ce ti-a facut? despre sansele de vindecare...ce sa zic...trebuie sa fim optimiste. din pacate snt sanse ca aceasta boala blestemata sa recidiveze (40% din cate stiu eu). sunt aici pe forum fete la care a recidivat deja de 2-3 ori ideea este sa incerci sa-ti pastrezi optimismul, sa faci tratamentul recomandat de medic si sa incerci si tratamente naturiste. poti sa mai spicuiesti prin capitolele anterioare sa te mai informezi. daca mai ai ceva nedumeriri, te asteptam ellyshor - ce mai faci draga mea? vai lalely ce putin mai ai! va pupicesc pe toate! Roxy |
scuze..n-am zis bine...electrocoagulare mi s-a facut..am avut 5-6 leziuni de endometrioza grupate in vecinatatea ligamentului utero-sacrat stang.
tratament momentan n-am primit..marti ma duc sa mi se scoata firele si atunci mi se da si tratamentul...
ma bucur ca m-ati primit in clubul vostru..si sper sa avem numai vesti bune..
ASPIRANTA LA BEBE