Cu dragoste din Iasi (100)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

retinusem ca in perioada 16-25 aprilie e vacanta la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

A, departe de mine de a fi o partizana a noii legi a invatamantului! Dimpotriva! Mai intai sa creeze conditii in scoli si apoi sa aduca clasa pregatitoare la scoala (si asta ar fi doar un exemplu)!
Voiam doar sa subliniez necesitatea unei uniformizari a varstei inceperii scolii. La fii-miu in clasa, diferenta intre cel mai mare si cel mai mic copil este de 1 an si 7 luni! Ceea ce nu mi se pare tocmai firesc.

Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui herra

cat despre scoala, si V va merge de 7 ani fara 7 zile...
cineva ma intreba de ce nu il mai tin, sa repete grupa pregatitoare, ca e mai fain sa fie mai mare in clasa I, se descurca mai bine si nu oboseste / se plictiseste la fel de repede.

dar nu mai pot da inapoi acum, sau sa incep sa analizez aceasta posibilitate.

Cristina, dca as putea da timpul inapoi nu siu cum as fi facut. Noi am vrut-o pe dna invatatoare... cand am aflat ca Alex era printre cei mai mici... era tarziu dar poate as mai fi reflectat daca stiam din timp.
Asa e, oboseste f usor fata de ceilalti plus ca se repede... si nu are rabdare... se descurca bine de acum insa a fost cam greu la inceput pentru mine.... cel putin.

Ioana nu te-am banuit nici o clipa de partizanat... si ai dreptate, iti dai seama ca daca cei mai mari dintre colegii lui Alex aveau deja 8 ani si 6 luni iar el abia implinise de o luna 7 ani... si mai are doi colegi care au facut 7 ani dupa o luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Citat:
citat din mesajul lui herra

Anca, multumesc!

cand iau la gradi vacanta acum de Paste?

cat despre scoala, si V va merge de 7 ani fara 7 zile...
cineva ma intreba de ce nu il mai tin, sa repete grupa pregatitoare, ca e mai fain sa fie mai mare in clasa I, se descurca mai bine si nu oboseste / se plictiseste la fel de repede.

dar nu mai pot da inapoi acum, sau sa incep sa analizez aceasta posibilitate.

Cristina, Vlad va merge in toamna la scoala? Daca abia in 2012 face 7 ani nu il mai poti lasa un an, caci va fi ultima generatie in care mai primesc copii ce au facut deja grupa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

nu, anu' asta va merge la scoala; si tot anul asta dar dupa ce incepe scoala va implini 7 ani.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Criss, tu stii cel mai bine ce e bun pentru Vlad... Si sunt sigura de asta!

Eu, ca mama de pui in clasa intai, spun doar ca Alex a avut colegi ,care fiind mai mari, sunt mai puternici, mai rezistenti... Norocul lui Alex e ca e inaltut si cu sportul pe care il face se va dezvolta si ca muschi si rezistenta... dar imi imaginez numai din ce imi povesteste ce ar insemna confruntarile dintre ei pe culoarele scolii, la baie, in clasa... ca sa nu mai vorbim despre faptul ca obosesc mai greu si au muschii de la manute mai dezvoltati deci scriu mai repede, mai usor etc... decat un pui care e mai mic.
Aceste diferente insa se vad doar in clasa intai, poate un pic in a doua... apoi se uniformizeaza lcururile. Eu am mers foarte mica la scoala si am ramas cea mai mica si la facultate... Si, desi in clasele mici a fost mai greu cu trezitul si cu scrisul, apoi nu au mai aparut probleme.
Fiecare isi cunoaste copilul cel mai bine. Daca Vlad se concentreaza usor nu iti face griji, va prinde repede din clasa si efortul depus nu va fi semnificativ mai mare...
In plus, probabil ca ai in vedere o invatatoare foarte potrivita pentru ce vrei tu pentru Vlad si asta e foarte important la urma urmei. Cum il formezi asa il ai.

Eu am spus doar ce gandeam si nu vreau sa te intorc din hotararea ta.... Mult succes si pentru amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns connie1974 spune:

Buna. Am mai aparut si eu dupa mult timp. Am vazut ca discutati despre clasa I. Oana, am inteles eu bine, 2012 zici ca e ultimul an cand va primi cu pregatitoare facuta la gradi? Intreb pentru ca al meu face 7 ani in aprilie 2012, anul asta termina o pregatitoare si 2011-2012 mai face una. El in 2012 va intra direct in clasa I, sper ca nu in alta pregatitoare?

CALENDARE SI FELICITARI PERSONALIZATE PENTRU CRACIUN
www.calendare2010.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Matei a mers la scoala la 6 ani si 9 luni.
nu l-as fi dat nici intr-un caz la 7 si 9 luni!!
a mai avut diverse confruntari cu baietii, dar nu varsta conteaza, ci atitudinea, la asta lucram
si, da, cred ca e printre cei mai mici din clasa, dar nu prea se simte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns connie1974 spune:

Uite acum am citit mai in urma ce s-a mai discutat si am vazut ca ai spus ca vor fi 2 clase, 0 si 1.
Si ai dreptate, trebuie sa ne interesam din timp. Oricum va fi mai mult ca sigur totul dat peste cap.
Eu pe al meu am zis ca il dau la 7 ani si un pic pentru ca e si mai mic de statura, dar e si mai alintat, mamos, cum vreti sa ii ziceti, parca prea cuminte pentru un baiat si sincer mi-e frica de inevitabilele conflicte intre copii, care apar la scoala. Asa, mai creste, mai lucram si la atitudine , deci sper sa fie totul bine. Ceva recomandari pentru invatatori in 2012? Noi avem in vedere scoala 15, ca e in drumul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Stefi va incepe scoala la 7 ani si o luna, acum in septembrie si sper sa fie ok. Oricum nu cred ca mai reuseam sa o tin inca un an, nici eu nu consider normal sa incepi scoala la 8 ani, dar nici Stefi nu ar mai fi avut rabdare sa astepte inca un an. Deja ma inebuneste cu scoala, vrea sa scrie si sa citesca, a invatat singura literele, are si o fire curioasa.

In alta ordine de idei incepem curatenia generala, cu varuit, schimbat usi, pus parchet, schimbat instalatia termica, vreau sa si remobilez camera copiilor, din pacate este tare mica si nu prea gasim un proiect ok, trebuie sa alegem intre spatiu liber mai mult si spatii de depozitare . Asa ca va rog sa-mi urati multa bafta si astept orice sugestie sau parere.

Si o intrebare. Ati vorbit de karate, dar la inot unde merg copii vostri? As vrea sa reincep inotul, Stefi a fost vara trecuta la o piscina in Tatarasi, langa Piata Chirila, instructor este profesorul ei de dans de la gradi si pe ea a bucurat-o enorm, dar eu parca nu am fost asa incantata.

A, si abia astept sa vina soarele si caldura!!!!!

PS scuzati eventualele greseli gramaticale, dar eu nu stiu noile reguli, sper sa le invat o data cu Stefi

Mergi la inceput