NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -4

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Apai am verificat si eu. Cum banuiam mai toate, "a achizitiona" inseamna "a cumpara", nu "a lua" pur si simplu. Chiar daca definitia din DEX a verbului nu te lamureste, te poti orienta dupa substantivul "achizitie".

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Ioana, "un carucior de cumparaturi" e o jucarie ? sau e ceea ce se intelege : adica tot ce poti sa pui in caruciorul de cumparaturi ?

E caruciorul pentru cumparaturi care e fixat si ca sa il iei trebuie sa bagi in el o moneda de 50 de bani. Dar a lua carutul sa-l folosesti la cumparaturi in magazin si a-l achizitiona mi se par doua lucruri diferite.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

In celalat sens, la tara acum 30 de ani cooperativa "achizitiona oua si pasarii ??? vii", era o forma moderna de troc.

Ioana, "un carucior de cumparaturi" e o jucarie ? sau e ceea ce se intelege : adica tot ce poti sa pui in caruciorul de cumparaturi ? Caz in care mi se pare ieftin.

Mik.

Eu cred ca se refera la carucioarele de cumparaturi in care bagi bani sa le folosesti si apoi cand le returnezi la locul lor, bagi lantul si iti iei banii inapoi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:

In celalat sens, la tara acum 30 de ani cooperativa "achizitiona oua si pasarii ??? vii", era o forma moderna de troc.

Ioana, "un carucior de cumparaturi" e o jucarie ? sau e ceea ce se intelege : adica tot ce poti sa pui in caruciorul de cumparaturi ? Caz in care mi se pare ieftin.

Eu cred ca se refera la carucioarele de cumparaturi in care bagi bani sa le folosesti si apoi cand le returnezi la locul lor, bagi lantul si iti iei banii inapoi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Atunci e clar ca e folosit aiurea.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Dar de celebrul "oualele se da decat cu cartonul" va mai amintiti? Era o emisiune foarte interesanta cu ceva ani in urma, pe tvr1 parca...stie cineva cum se numea? De mare ajutor ne-ar mai fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui norina

Dar de celebrul "oualele se da decat cu cartonul" va mai amintiti?

Era o emisiune foarte interesanta cu ceva ani in urma, pe tvr1 parca...stie cineva cum se numea?
De mare ajutor ne-ar mai fi!

Te gandesti cumva la "Doar o vorba sati mai spun?" cu George Pruteanu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Va rog sa-mi spuneti care e treaba cu "tenesii", ca nu mai pot, am dat o raita pe topicul despre "cu ce incaltam copiii toamna/iarna" si toti parintii le cumpara copiilor "tenesi"
Noi prin zona noastra (BM, Cluj etc) zicem "tenisi", n-am auzit niciodata forma de "tenesi", cred ca la TV am auzit-o prima data si m-a frapat, adica mi s-a parut enervanta rau.
Io in capul meu am facut asocierea dintre "tenisi" si sportul "tenis", nu de acolo provine denumirea? De ceeee "tenEsi"?! E admisa si forma asta? Sau te pomenesti ca numai forma asta e admisa si zicem noi, prin nordul tarii, gresit

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ilinca, daca intri si cauti in Dexonline, vei gasi numai varianta "tenisi". Vine de la tenis/incaltaminte pentru tenis.

Asta o fi ca si varianta treling :). Pe asta ai auzit-o? Trebuie ca da, in Ardeal e folosita frecvent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

sau ca "plovor", "plovar" ....pe care le auzi peste tot in tara indiferent de zona, dar deh unii sunt mai perfecti decat altii

Nina, 31s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pe bune daca am auzit cuvintele astea...ce inseamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Pe un ambalaj de adeziv am gasit: "Super Glue-ul se indeparteaza dupa piele cu acetona."

Mergi la inceput