NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -4

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

ei, n-a gresit. Ba bineinteles ca a gresit.
Cuvantul romanesc e 'inexactitate', nu 'inexactitudine' - poate doar daca a blenduit 'inexactitate' si 'atitudine' si, chiar si atunci, n-ar fi facut decat sa intareasca impresia ca vorbeste limba romana ca pe o limba straina.
La chestii de-astea nu prea merge cu 'mi se pare ca a gresit', nu-i pe crezutelea, e cum e si gata.

Sincera sa fiu si ca sa ma exprim academic, ma doare la carburator de inexactitudinile domniei sale. M-a durut la molarul din stanga sus - acolo simtz eu adanc greselile de gramatica, nu de vocabular - cand l-am auzit zicand 'parinte a carui copil'.

Aia da, felicitari!

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

ei, n-a gresit. Ba bineinteles ca a gresit.
Cuvantul romanesc e 'inexactitate', nu 'inexactitudine' - poate doar daca a blenduit 'inexactitate' si 'atitudine' si, chiar si atunci, n-ar fi facut decat sa intareasca impresia ca vorbeste limba romana ca pe o limba straina.
La chestii de-astea nu prea merge cu 'mi se pare ca a gresit', nu-i pe crezutelea, e cum e si gata.

Sincera sa fiu si ca sa ma exprim academic, ma doare la carburator de inexactitudinile domniei sale. M-a durut la molarul din stanga sus - acolo simtz eu adanc greselile de gramatica, nu de vocabular - cand l-am auzit zicand 'parinte a carui copil'.

Aia da, felicitari!

eu cred ca n-a blenduit, a facut doar o substitutie de sufixe sinonime, -tate cu -itudine, amandoua sufixe pt substantive abstracte

Nu mai zic ca argumentul dumnealui - ca a pus prefixul in-, de origine latina, si nu ne-, slav, ca atunci ar fi gresit, e de rasul curcilor. Cu alte cuvinte, ar trebui sa avem inadevar, nu neadevar

Ma rog, daca tacea, filosof ramanea Ca pana la urma nu trebuie sa fie lingvist ca sa fie ministru.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

.......

Aia da, felicitari!

licenta poetica...

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Va place, au ba, Funeriu are dreptate!

inexactitudine, inexactitudini (f. rar): eroare, defect. Din fr. inexactitude.
Exemplu din Lucian Blaga: "inexactitudinile de cronologie nu supara imaginatia populara".

Mergi la inceput

ete scartz, ce sa spun, aduceti sarurile.

ce-i, capcaune, simti nevoia sa-ti aperi saracia si nevoile?

ia, pentru aia cu 'parinte a carui copil' in ce dictionare extragalactice mai cauti vreo explicatie pentru agramatismul, pardon, analfabetismul, pardon ...., hm... iliteratismul domnului ministru?

mai imprastiati-va, bajeti

Mergi la inceput

Citat:
ete scartz, ce sa spun, aduceti sarurile.

ce-i, capcaune, simti nevoia sa-ti aperi saracia si nevoile?

mai imprastiati-va, bajeti

Cata ura la adresa unei explicatii din dictionar!

Mergi la inceput

Acu' sa nu plangi, ca io cu ofticosi nu ma joc.

Ia s-o cotim noi de la apararea ilustrelor capete. Tocmai ce citii intr-o faimoasa traducere a unui si mai vestit roman 'nu fa asa si pe dincolo'.

Aolica.

Dragi fartatzi, se spune 'fa aia' si 'nu face ailalta', 'du aia' si 'nu duce ailalta', 'zi aia', 'nu zice ailalta'.

Mergi la inceput

Citat:
nu fa asa si pe dincolo

Ce-i gresit in asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
nu fa asa si pe dincolo

Ce-i gresit in asta?

citesti numa' prima parte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Nu fa...ce asa si pe dincolo :) Sau poate 'nu fa (apelativ), asa si pe dincolo'.

A achizitiona nu inseamna a cumpara?

Mergi la inceput