NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -4
Raspunsuri - Pagina 11
XIO spune:
Eu am o intrebare despre hilar si ilar.
Eu stiam ca "hilar" e ceva care are legatura cu hilul si "ilar" este forma corecta pt. a defini ceva amuzant, haios, "de ras" , dar observ ca toata lumea foloseste primul cuvant si nu al doilea.
Cum e pana la urma?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
glimmer spune:
Eu in dex am vazut ca "hilar" este dat si ca sinonim al lui "ilar".
Acum, ca ma gandesc, si eu am folosit mai des "hilar" decat "ilar", habar n-am de ce, ca acum si mie mi se pare mai corect "ilar". 
corap spune:
pai tu stii ce-i aia hil (io, de ex, habar n-am ce-i, pp ca vo parte anatomica).
ilar e corect pentru "hazliu"; dar stiam ca-i acceptabil si hilar (ceea ce folosesc si eu, de altfel)
si intotdeauna se spune / scrie (gaz) ilariant.
edit pt. corectarea unei exprimari pacloase
glimmer spune:
Uite aici zice de "hil"
http://dexonline.ro/definitie/hil
Nici io nu aveam habar ce e, ca n-am mai intalnit termenul.
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Aoleu, am inteles bine, o sa devina in curand legal ![]() |
si merele care este, ca nu e multe
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui denizel Aoleu, am inteles bine, o sa devina in curand legal ![]() |
Nici nu stii ce negru-i viitorul (de la www.hotnews.ro/stiri-mediu-8750295-emisiile-dioxid-carbon-atins-nou-record-istoric-2010-aie.htm" target="_blank">atata dioxid de carbon
Nu te vad bine cand nepotii tai vor veni de la scoala cu nota scazuta la limba romana pentru ca au scris n-am decat un mar.
Paff spune:
Buna dimineata!
Este corect "prietenii vostri" sau "ai vostrii prieteni", nu?
Va multumesc
My_Lady0091 spune:
| citat din mesajul lui glimmer Eu in dex am vazut ca "hilar" este dat si ca sinonim al lui "ilar". Acum, ca ma gandesc, si eu am folosit mai des "hilar" decat "ilar", habar n-am de ce, ca acum si mie mi se pare mai corect "ilar". ![]() |
hilaris, -e adj. vesel, bine dispus(latina)
deci nu-i niciun hil
hilar e un cuvat mostenit din lb.latina si se accepta ambele forme si hilar si ilar(dupa cum se scrie sau se citeste) exact ca in cazul ius/jus..
*Blackmoon Lady
10+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Paff Este corect "prietenii vostri" |
Corect.
sau "ai vostrii prieteni", nu? |
Gresit.
Cum ar suna ai meii prieteni? Sau si mai si, ai eii prieteni?
Paff spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui capcaunul
Corect.
Gresit. Cum ar suna ai meii prieteni? Sau si mai si, ai eii prieteni? |
Multumesc mult