Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (91)
Raspunsuri - Pagina 9
pufescu spune:
Buna fetelor!Mi-a fost dor de voi :) .Nu credeam ca mai apuc sa va scriu dar profit de faptul ca bubu a dat trezirea la 6 ca sa va zic buna dimineata :).Bubu se joaca,ceaiul e pe foc si eu ma pregatesc pt inca o zi minunata :).
Nici nu stiu de unde sa incep ca nu am mai raportat demult.Suntem bine,incet organizez si viata cu un pic de servici si ne intram in ritm.Tati pleaca maine in delegatie 2 saptamani...o sa fie greu dar trece (asa ca azi vreau sa ma bucur din plin de mica noastra familie in formula completa).Ma pregatesc psihic de invazie(sunt foarte teritoriala :))) )...intai soacra si dupa aia mama.Nu sunt convinsa ca am neaparat nevoie de cineva prin casa,dar ele s-au oferit sa ma ajute si nu am putut sa refuz ca nu prea aveam motive :). Eu cred ca ma descurcam cumva si numai cu bona. Ca tot vorbim de bona,e de bine.Pana acum a venit doua jumatati de zi/saptamana,l-a scos pe bubulica in parc cat am lucrat eu sau am mai ajuns la zi cu treburile prin casa.Din martie o sa vina de 3 ori/saptamana,tot cate 4 ore. Mi se pare cel mai bun compromis intre ajutorul care deja era necesar si faptul ca stau cu bubu cat mai mult,eu ii fac papa,eu il hranesc(ocazional o sa se ocupe si bona).Serviciul urmeaza sa fie part time,in functie de cat e de lucru(lucrez in proiectare) intre un sfert si jumatate de norma,preferabil lucrat de acasa cu o data pe saptamana la birou+daca e cazul intalniri. eu care eram mama workoholicilor acum cu greu ma mobilizez...mi se pare mult mai misto sa testez retete de biscuiti pt pitic....si de ce nu sa va citesc pe voi =)) . Dar asta e,incet trebuie sa ne integram si noi si bubu in viata de om mare.
Bubu in caz ca nu v-am spus este absolut minunat.I-am zis la sot ca m-am indragostit iremediabil de alt barbat =)). Excluzand maraielile cu dintii(ne pregatim sa infloreasca nr. 6! ) este calm si vesel(cu conditia sa stea afara 4-6 ore pe zi :) si sa fie bagat in seama cat cuprinde). Mananca, la legume mai face ceva scandal dar dn cate am observat scandalul e in general in zilele cu carne...inca mai experimentez proportii, poate nu-i place textura...asta e,invat in fiecare zi cate eva. Fructele dimineata si cerealele seara in schimb le inghite in 5 minute si incerc sa-i expli ca gata,atata e portia :)).
5 mese pe zi(aproape la ora fixa,dar sunt atenta si la cum are el chef in ziua respectiva):
1.6-7 in functie de trezire lapte 180-210ml(in general 180)
joaca cat cuprinde,eventual atipit 30' daca s-a trezit la 6
2.9.30-10: fructe cu branza,veselie maxima. Baza e mar+para facute la abur,in care mai bag mar crud,prune uscate rehidratate(mama ce ii plac!),avocado,zeama de la o mandarina si ce alte fructe mai sunt disponibile(doctorita a zis ca pt a varia gustul sa-i dau frute din compot de casa de la bunici....inca nu i-am dat ca sunt prea dulci).Branza calcica din lapte integral(cumpar de la dozator la piata).vigantol,2 pic de vit C(cand imi aduc aminte,fructele oricum au vit C).10 zile /luna cate 5ml calciu gluconic
3.legume diverse,o zi cu carne o zi cu galbenus(prepelita),putin unt sau lei masline,cateodata un strop de lamaie sau iaurt....i le gust sa fie bune; 4 pic fier si 2 vit C
4.18-iaurt(de casa din lapte integral) cu putin fruct sau cu 2 lingurite de cereale),mananca aproape un borcanel de 180ml(de-ala de la avent pt lapte).
5.21-22 cereale cu lapte
Mancare la borcanas nu i-am dat,am tot citit etichete si nu m-au convins,tot ce am vazut au cam 30% amidon de porumb(adica nici un nutrient,doar carbohidrat rau)...asa ca am zis ca astea raman de interventie cand mergem in vacanta. Cand fac papa fac 3-4 portii,una pt ziua respectiva,una pt a doua zi si restul la congelator(legumele i le fac simple si ii adaug in ziua cand i le dau carne sau ou).Asa ca am 'borcanasele' mele in caz ca nu apuc in ziua aia sa ii fac proaspat.
De sterilizat nu am mai fiert din 5 ianuarie...spalat bine cu apa fierbinte si detergent de vase.
De spalat si pt el si pt noi cu persil sensitive...de calcat nu am calcat niciodata pt el si foarte rar pt noi :).Abia apuc sa ma tin cu treaba fara sa ma extenuez asa ca am eliminat chestiile inutile.Daca bubu avea vreo problema din cauza asta sigur ca ii calcam,nu se discuta.Asa doar le intind bine pe ale lui,ale noastre pe umerase si calc pantaloni,cate o camasa....ce nu arata ok doar din uscat.Ajuta ca sotul merge la servici in blugi si tricou :).
Ati vorbit de biscuiti:dupa cateva incercari,unele esuate am constatat ca se indulcesc ok cu piure de mere golden :).
Curatenia imi ia mai mult ca de obicei,pt ca noi inainte aspiram/mopuiam o data pe saptamana si era ok....acum bubu cum iese in decor(sta pe jos pe o saltea in living) cum linge parchetul asa ca mop si aspirator servesc la 2 zile....iar pisica o desparosez de cate ori o prind(o mangai cu mainile ude,se lipeste parul de ele si ma spal :) ).Incerc printre picaturi sa-mi incep 'campania de primavara' pt florile de pe balcon(o pasiune de-a mea)....acum daca tot imi vin soacra si mama poate reusesc sa ma organizez si pt asta.
Cam asta e, poate mai apuc sa scriu...dar va citesc aproape la zi.
PS: ma bag si eu in gasca de fotomodele care asculta guerilla si merg in IOR :). Ieri am reusit performanta sa fiu singura mamica din parc(pe ploaie,bubu era extaziat de picaturile de pe husa)....eu cu joggerii si cu ''nefericitii'' care isi plimbau cainii.
pufescu spune:
Am uitat un aspect extrem de important care imi face viata frumoasa in ciuda programului incarcat:dooooooarme!
Adica vreo 3-4 ore in total in timpul zilei(variaza,de obicei cam 3),dar asta doar daca iese afara,altfel e marait si scandalagiu de-ti iei campii(si cand ii arati combinezonul de iesit afara rade ca o galusca stirba ce este). si noaptea de la 21.30 cel tarziu 22.30 pana la 6-7 fara nici o trezire(doar cand e cu dinti mai plange in somn,mai vreo o suzi,un pupic dar e si el om si are voie).
Aseara la 21.15 dormea si s-a trezit fix la 6.Mancat,caca(a,face de 2 ori pe zi,la 6 si la 14 dupa ce mananca)-trebuie sa ii iau si eu olita.
Jucat un pic si acum tocmai ce l-am depozitat in patut ca adormise pe saltea cu un ursulet in gura :). Va pup,ma bag si eu la caldurica vreo juma de ora cand o vrea minunea sa se trezeasca.
pufescu spune:
M-a lovt harnicia de dimineata :)) . Si cu scrisul pe forum,si cu treaba pe langa casa....cand sa ma bag in pat am zis ca daca tot m-am trezit sa-i fac o surpriza lui tati pt micul dejun....asa ca am bagat niste chifle cu rosmarin repede,le-am pus la crescut in cuptor si deja incep sa miroasa....mmmm....nimic nu e mai 'de casa' ca mirosul de paine proaspata si cafea. Sa-i fie dor de noi prin strainataturi :).
Deci daca tot am dat trezirea va invit la noi la micul dejun:salata de andive cu branza si semnite si chifle proaspete de secara cu rosmarin.
bumblebee spune:
Neata!
Sanatate si crestere usoara delfinasilor care azi fac 6 luni!!
Dimitrie de Deveghe
Miruna-Ioana de Corrina
Eva de Diana_Eva
Mara Nicolle de Alice_Elena
Medeea de saddie
Ioana Maria de Shoshika
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Am 6 luni!!!
racusor2010 spune:
Neata gagici,
ieri nu am mai apucat sa intru, din motive de copil marait, care nu dormise destul. aseara si-a revenit, dupa ce a tras o tura de somn de 30 de min pana la 7 si a mancat un biscuite care i-a dat aaarrriiipppiii!!! si, dupa ce s-a culcat nazdravanul, pe la 10, mami si tati au fugit la mall, la film am vazut Unknown, pe de o parte as zice ca mi-a placut, dar totusi cam slabut. nu mai stiu cum sa apreciez filmele, nu am mai fost de un an, de cand am fost la IMAX inainte mergeam saptamanal la film.
ma duc sa dau de papa la baietel, sa imi fac baie si apoi poate mergem in vizita. revin azi
LA MULTI ANI IUBITA IZUCA PENTRU IERI!!! SA FII SANATOASA SI SA TE FACI MARE SI FRUMOASA ti-am urat si pe FB , dar sa ramana si aici
si tot pentru ieri LA MULTE LUNITE IULIA , ANAMARIA, IULIA
SI PENTRU PUII DE AZI CARE FAC 6 LUNITE!!!
DIMITRIE (DEVEGHE)
EVA - PRINTESA DE DIANA, SA FII SANATOASA!!!
MIRUNA IOANA (CORRINA)
MARA - CUMINTICA DE ALICE_ELENA
MEDEEA - SA FII PAPACIOASA!!
IOANA MARIA (Shoshika)
matusa77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Diana_Eva Carut Mclaren - mie imi place ca se da mult pe spate si doarme bine in el. Eu l-am comandat din Anglia pe motiv pret - dar cu transport si tot nu am iesit cu mult mai ieftin(vreo 10-20 euro). Tu daca comanzi prin intermediar chiar nu iesi mai ieftin. E transportul scump ca vine in cutie mare rau. Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010) |
Buna dimineata!
Si noi am cumparat unul, e foarte fain. Cam cat a ajuns ca pret ca noi am dat vreo 7 mil pe el, nu te supara sunt curioasa daca am luat plasa .
mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010
bumblebee spune:
Neata!
Otilia, da, cam la asa ceva ma gandeam si eu pt un copil supra cu greutatea, dar cu siguranta nu se recomanda mai putina hrana, dar nici mai multa.
Eu de la gramaj nu ma abat, poate sa deschida pliscul si sa mai ceara, dar nu ii mai dau, oricum e micul gigant, chiar nu vreau sa am probleme cu greutatea cu el. Cat a fost pe LM, hai sa zicem, dar de-acuma ca e si cu diversificarea, nu s-ar mai justifica cresterea accelerata. Norocul meu e ca deja ia muuuult mai putin in greutate, cam pe la 500 g la luna, deci super ok, zic eu. Daca papa mai putin, il las, eventual completez cu niste tzitzi.
Pediatra a zis ca nu tb sa ne ingrijoram ca e crecut proportional (inaltime corelata cu greutate) plus ca eu i-am diversificat 2 mese, pe cea de-a 3-a mai astept, macar pana intram in luna 9, de fapt cat ia bine in greutate.
Ilinca, musai si o fata. M-a amuzat tare imaginea lui Victor in 4 labute si tu chinuindu-te sa-l hranesti. La mine nu se ridica, doar se rostogoleste, adica se intoarce pe burta, inapoi, de multe ori ar vrea cu tzitzi in gura, dar nu-i merge, ca i-am explicat ca eu o sa port "bretele" mai tarziu, acum nu.
Pufescu, asa-i, misto mirosul de paine si cafea, vin si eu pe-acolo . Ai un program fain, mai putin ora de trezire, la mine daca-i inainte de 7 am, eu zic ca-i noapte
Bafta cu mama si cu soacra!
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Am 6 luni!!!
matusa77 spune:
Pupam pe cei care fac astazi 6 lunite si pe cei care au fost aniversati zilele trecute cu miiiii de scuze pentru intarziere.
Tot citesc cum iubesc delfinasii iaurtul , ei bine Ducu nu prea il apreciaza, am incercat de casa, de cumparat, cu fructe, fara, cu creale nu mege si nu merge, poate cineva mai experimentat stie sa ma sfatuiasca.
mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010
Alice_Elena spune:
neatza mamici!
racusor, matusa, multumim de urari. uitasem ce zi e azi
asa ca invitam bebeii la un laptic, si mamicile la ceva duuulce. sau o cafea. sau ceva dulce si o cafea
eu sunt teleghidata, mi-e foarte somn. aseara am iesit in oras, la o aniversare. am adormit copilul inainte sa plecam, i-am facut instructaj lu soacramea (ca de fiecare data cand ramane cu mara). am ajuns acasa destul de tarziu, pe la 2, si ce credeti? soacramea cu copilul in brate "ca era maraita si se foia, cred ca o durea burtica, si am luat-o din pat sa se linisteasca"
va inchipuiti ca s-a trezit in momentul cand a luat=o din pat iar cand ne-a vazut pe noi, a inceput cheful de joaca...
ma rog, pana m-am schimbat,demachiat, spalat, pregatit laptic nu stiu ce, s-a jucat tati cu ea, apoi a mancat si a adormit relativ rapid. pe la 3 dimineatza mie bineinteles ca mi-a luat juma de ora sa adorm...si de la 8 jumate suntem in picioare
vroiam sa va mai zic lucruri dar am uitat, revin
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
paula_m spune:
Buna dimineata la toata lumea. ?
E o vreme urata afara, ploua, e intunecat...
Pufescu, ce harnicuta esti de dimineata. dar niste poze noi cu Raducu pe cand?
Bumblebee, si eu ii dau cu portia lui Raul mancarea. Portia- adica 210 ml lapte nu ii ajung, dar il mai protesc ca imediat dupa ce a terminat biberonul ii dau suzeta si mai trage de ea. Mancarea nu i-o masor niciodata, dar nu ii fac mai mult de 160 ml niciodata, adica un pahar din ala de la Avent. Pe de alta parte, el nu sta locului o clipa, deci isi consuma energia, dar tot mi se pare ca mananca mult. Sper sa nu am pb cu el mai incolo, sa ne luptam pe mancare, dar nu vreau copil grasut!!!! Si m-am tot gandit la bbii care nu mananca asa bine, dar ei asa mananca de la inceput, nu? Asta e ritmul lor. Eu ma gandesc ca sunt motive de ingrijorare, daca nu mai mananca brusc cat mancau inainte...nu?
Sa va arat cum arata la noi camera in fiecare zi. Si cu toate astea tot la 5 minute il adun de pe podea, nu stiu ce are de ii place lui sa stea pe parchet si sa dea cu palma in el...
La multi ani Dimitrie, Miruna, Eva, Mara, Medeea si Ioana!!! Sa cresteti mari, puiuti dragi!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 7