simptome
Raspunsuri - Pagina 2
EllaX spune:
Oana, tu zi-i, totusi, ce ai de pierdut? Doar de castigat, eventual - daca este preeclampsie, e periculos sa nasti natural. Trebuie doar sa-ti masoare tensiunea (presiunea arteriala).
Poate fi si migrena ce spui tu, dar trebuie excluse alte posibile cauze. Daca ai mai de mult problemele astea, in afara de cautat o hipertensiune arteriala (care poate aparea la varste foarte tinere si da dureri de cap mai mari la tineri decat la oameni in varsta), musai sa te cauti. Daca e hipertensiune, trebuie tratata si trebuie cautata o posibila cauza. Daca nu hipertensiunea e cauza, atunci, dupa mine, e obligatoriu sa te investigheze repede. N-o sa fie usor sa-ti cauti de sanatate, cu bebe mic, dar o faci (si) pentru el.
oanap85 spune:
am fost la control asa ca daca pana miercuri bb nu da semne ,ma interneaza ..saptamana asta nasc cu siguranta
am omis sa spun ca eu am tensiometru acasa asa ca imi pot verifica singura tensiunea ,mi-am luat-o ieri si aveam 13,4 cu 8,2 si pulsul 140 e bine nu?adica nu da ca am preeclapsie...si tensiunea aceea care o simteam in cap mi-a disparut ,cred ca e bine
mi-a zis dr. ca am dilatatia 2 dar am un col care nu e desprins ?sau nu-si da drumul?am uitat cum s-a exprimatstiti ce presupune asta mai exact?multumesc
CorinaDani spune:
oana, normal ar fi fost sa-ti masoare tensiunea cand ai fost astazi la control; cel putin asa proceda medicul meu si asa am citit ca ar trebui facut.
atentie ! daca ai tensiometru digital pentru incheietura mainii, vezi ca nu da valori precise. in primul rand bateriile, daca nu sunt foarte bune (ex varta sau duracell) se termina rapid si valorile afisate nu sunt corecte. in al doilea rand un astfel de tensiometru se decalibreaza rapid. toate aceste informatii mi le-a spus medicul ginecolog, l-am intrebat de ce nu folosesc si ei asa ceva si utilizeaza tot clasicul tensiometru; el mi-a spus motivele de mai sus si a adaugat "pai doamna, daca ar fi asa de bune tensiometrele astea digitale, toti medicii le-ar folosi, ca nu mai sunt asa scumpe ca la inceput, cand au aparut pe piata; insa tocmai faptul ca nu masoara corect ne determina sa nu renuntam la metoda clasica de masurare a tensiunii".
oricum, insarcinata sau nu, pulsul 140 e cam mare, iar tensiunea e aproape de limita maxima a valorilor normale, peste 14 deja ai hipertensiune.
si, dupa ce nasti si va linistiti cu totii, neaparat sa-ti faci si cateva investigatii hormonale, in special pentru tiroida.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oanap85 spune:
multumesc Corina ,la a2-a intrebare ai putea sa-mi raspunzi?adica cea cu colul?si ce se intampla daca colul nu isi da drumul?si de ce oare sa nu-si dea drumul?este normal sa am dilatatia 2 si colul sa nu-si dea drumul?
intreb pt ca am citit de aici de pe DC msj de la mamici care au avut probleme cu colul...
CorinaDani spune:
oana, ti-as raspunde cu mare placere, daca as sti...insa eu am nascut prin cezariana. nu stiu ce inseamna contractiile (n-am avut, nici macar din acelea false, pe timpul sarcinii), nici dilatare de col, etc.
poate alte mamici, care au nascut natural, ar putea sa-ti dea mai multe informatii, din experienta lor.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)