simptome
De cateva zile simt in cap un fel de tensiune,ca si cum mi-ar fierbe sangele in cap si am o durere in special in zona cefei insa e o durere care ma macina (adica o simt dar putin)...nu stiu cum sa explic mai exact...trebuie sa stau cu capul jos ca atunci cand il ridic simt o ameteala sau ca imi explodeaza capul dar nu de durere ci din cauza acestei tensiuni continue ... cand tipa cineva sau cand vorbeste mai tare am aceasta tensiune mai intensa...adica nu suport deloc galagia
specific:sunt insarcinata in sapt 40, insa am mai avut astfel de "stari"si cand nu eram insarcinata
de ex cand merg la baie ... si ma fortez putin
iarasi simt acea tensiune ...acum ma gandesc la nastere(normala) pt ca e nevoie de efort oare nu o sa am probleme sau nu o sa raman cu probleme?
se poate sa fi ramas cu aceste probleme de la prima nastere?eu am suportat f greu travaliul si am tipat f mult(mi-au zis ca suport durerea mai greu)si cam din acea perioada am deseori aceasta tensiune insa nu stiu daca are vreo legatura cu nasterea...sau poate ca e ceva psihic ?off ,a mai trecut cineva prin asa ceva?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
oana, nu ai pe cineva sa-ti ia tensiunea in momentele in care ai aceste stari ?
mai in gluma, mai in serios, poate te simti asa in ultimul timp din cauza exloziei solare gigantice care a avut loc luni sau marti...
acum serios : ar trebui sa vorbesti cu un medic, fie cu cel de familie, fie cu ginecologul. poate ei vor fi in stare sa-si dea seama de ce te simti asa.
e adevarat, hormonii "de sarcina" isi spun si ei cuvantul in privinta starii organismului, insa ar fi bine sa te asiguri ca totul e in regula cu tine si cu bb din burtica, pentru ca stresul tau se transmite si la el...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
CorinaDani spune:
oana, la alt subiect ai scris ca baietelul tau este bolnav.
ce are, viroza, gripa sau altceva ? nu cumva ai luat si tu ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oanap85 spune:
Corina, am mai avut aceste stari dupa cum am spus chiar dupa prima nastere si le am in anumite perioade de asta zic poate e pe plan psihic ,in acea perioada am facut cateva investigatii dar nu mi-a gasit nimic totusi nu este ceva normal...pt ca nu ma simt deloc bine...de asta intreb poate a mai avut cineva astfel de simptome dupa nastere .Dr spune ca n-am nimic si totusi ceva am ...nimeni nu stie ce am dar sunt momente cand nu pot sa-mi ridic capul de pe perna
Da au fost bolnaviori amandoi acum sunt bine.. desi am racit si eu sarcina asta de vreo 3 ori,de 2 ori am luat antibiotic...acum nu am nici un simptom de raceala...
daca ii zic dr meu ginecolog cred ca zice ca e ceva normal acum inainte de nastere ..i-am mai zis euinainte sa nasc al2-lea baietel ca am facut depresie la nasterea anterioara si vreau sa nasc prin cezariana(cu aprobare de la psihiatru) si mi-a zis da da..dar tot normal m-a pus sa nasc...in fine nu mai vreau sa-mi aduc aminte de acea perioada am crezut ca nu o sa-mi revin niciodata...
cand mergi la dr zice ca nu ai nimic sau iti da ceva asa ca te crede ipohondru , pana nu te vede intr-o stare grava nici nu te baga in seama
calipso_zeus spune:
Pai daca doctorul zice ca nu ai nimic...simptomele tale denota stare de preeclampsie,,,,vezi ce faci cu nasterea..cu tensiunea cum esti?
oanap85 spune:
Calipso,cu rusine spun ca nu stiam ce inseamna aceasta boala(preeclapsie)acum am citi despre ea...eu nu am tensiune mare ci din contra uneori o am f mica ,urinez chiar des,...inafara de dureri de cap ,ameteli nu am altfel de simptome care sunt descrise acolo;si mi-am facut analizele nu de mult cred ca se vedea daca aveam ceva nu?
sa fiu sincera m-ai pus putin pe ganduri...
SoriLea spune:
Eu in locul tau mi-as face un RMN. Nu stiu daca e indicat acum pe perioada sarcinii, dar dupa (am vazut ca esti la final) nu as sta pe ganduri. Nu vreau sa te sperii, dar presiunea pe care o simti ru, nu-i de bn, se pot sparge vase de sange ...sau multe altele. Fuguta la medic si vezi ce-i.
sanatate multa si nastere usoara cu un bb sanatos.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
tanea1988 spune:
Buna Oana....
Eu cred ca tu daca ai suportat asa de greu durerea la prima nastere , acum ar trebui sa faci cezariana .... mai ales daca ai asa dureri de cap.... (consultate cu alt ginecolog)
tu esti nervoasa??? de ce te intreb ? fiindca eu cind ma inervez ma doare capu simt ca mi se desface si cind stau jos si ma ridic brusc simt ca mi se prabuseste lumea in fata mea.... asta mi se intimpla dupa ce am nascut .... si ma gindesc ca poate e de la tot stresu asta care lam acumulat pina acum.......
Incearca sa te consulti si cu un neurolog....
Iti doresc o nastere cit mai usoara si copii sanatosi si cuminti
calipso_zeus spune:
La analizele uzuale de sange nu se vede nimic.Incearca sa nu mai mananci sarat deloc dar de acum nasterea se poate declansa oricand daca nu cumva ai si nasct deja...
EllaX spune:
Oana, eu zic sa iti suni medicul ginecolog si sa ii spui despre problema ta. Cat de repede - incearca maine (adica azi, duminica). Este posibil sa fie semn de preeclampsie si atunci nu este de ignorat. Uite aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1221
Editez ca sa spun ca acum am vazut ca ai postat vineri. Sper ca esti bine, poate ne dai un semn!
oanap85 spune:
SoriLea mi-am facut un RMN chiar dupa ce am inceput sa am simptomele aste ,adica acum 1an jumate nu mi-a iesit nimic..nu stiu cat de bun este la noi aici ca nici nu prea sunt dr.pt asta... si pe la jumatate cand eram in "cutia"aia s-a intrerupt curentul si nu a mai continuat a zis ca oricum nu am nimic..."mama toate astea sunt in capul tau ,esti tanara..."
Tanea e adevarat si eu cand ma enervez simt ca-mi pocneste capul si tamplele ,de asta zic ca si eu tot dupa prima nastere am inceput sa ma simt asa...acum ar fi si prea tarziu sa caut alt ginecolog eu tre sa nasc in orice moment si macar sa am un dr care sa ma asiste nu stiu daca alt dr ar veni cand il chem acum in 40 de sapt..e adevarat ca dr mea e pt nasterea normala dar ma consoleaza gandul ca are grija ca ,copilul sa fie bine chiar daca pe mine ma chinuie
Ellax oricum maine tre sa merg la matrenitate si crede ma ca nu stiu daca m-ar baga in seama daca ias zice de aceste stari,mai mult ca sigur ar crede ca m-am panicat acum inainte de nastere si caut scuze sa nu nasc normal,o cunosc f bine...
Acum nu-mi ramane decat sa ma rog la D-zeu sa fim bine si eu si bebe si sa sper ca nasterea si travaliul sa fie mai usoare decat celelalte
avand in vedere ca sunt la a3-a
Am citit deja despre preeclapsie de aici de la DC,exact ce mi-ai trimis si tu