Sezatoarea canadiana (210)
Raspunsuri - Pagina 9
arturicii spune:
Buna seara!
Peste 15000 de carti au plecat astazi, la pranz, catre noi!
In mai putin de 80 zile, vor ajunge peste ocean!
La constituirea fondului de carte au pus umarul institutii de cultura, biblioteci judetene din toata tara, edituri, tipografii, fundatii, muzee, scoli si licee din mai multe judete ale tarii, scriitori, numeroase persoane fizice si, nu in ultimul rand, comunitatea desprecopii.com, mass media centrale si locale.
Printre numele de puternica rezonanta publica se numara Familia Regala a Romaniei, TVRi, Radio Romania Cultural, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Cultural Roman, Biblioteca Centrala ASE, Institutul N. Iorga al Academiei Romane, Ministerul Afacerilor Externe, filozoful si omul politic Andrei Plesu, grupul Humanitas, fundatia Dinu Patriciu, si fundatia Noi Citim a doamnei Monica Tatoiu, Adevarul Holding. O mentiune speciala merita donatia generoasa a Bibliotecii judetene din Baia Mare, director dr. Teodor Ardelean, de peste 4000 de titluri, precum si evenimentul cultural special organizat cu acest scop, pe durata a cca 4 saptamani, de catre Biblioteca judeteana din Focsani, director dr. Teodora Fintinaru. Prin efortul comun al celor peste 200 de membri fondatori, inscrisi in Cartea de onoare a Bibliotecii, visul numit Biblioteca Romaneasca din Canada a capatat viata.
Biblioteca se va deschide publicului, in prezenta Presedintelui de Onoare, Prof. Univ. Dr. in Arta, maestrul Mircea Albulescu, in vara acestui an. Va functiona intr-o cladire din cartierul Cote-des-Neiges.
Biblioteca va putea fi vizitata zilnic si va permite abonatilor accesul online pentru a rezerva titlurile dorite. De asemenea, vor fi programate livrari lunare de carte imprumutata in Quebec-ville, Ottawa, si Toronto.
Urmatoarea campanie de strangere de donatii, menita sa completeze fondul de carte al Bibliotecii Romanesti din Canada, va fi demarata, cel mai probabil la inceputul anului viitor, si va avea ca scop, de aceasta data, constituirea fondului de carte pentru romanii din Toronto si zonele adiacente.
Sa ne vedem cu bine la o Sezatoare-n Biblioteca.
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
lorelaim spune:
Servus fetelor dragi
Arturicii - felicitari si multa bafta in continuare
Puku - multa sanatate micutului dragon
Ana - eu oricum nu mai am curajul sa deschid FB - sper insa din tot sufletul ca Sezatoarea sa devina mai "vorbareata"
Va tzuck cu drag si o zbughi sa pregatesc amiazul pt progica (progenitura mica)
cge spune:
Arturicii, felicitari si multumim ca ne tii la curent.
Fetele, sunteti bine ?
No news, good news ?
Noi suntem bine, asteptam vacanta de pe 7 martie.
Ce planuri aveti pentru sapt. de relache?
Ati vazut ca maine vine tampita, pardon, tempeta ?
O zi buna,
lumir spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Buna seara! Peste 15000 de carti au plecat astazi, la pranz, catre noi! In mai putin de 80 zile, vor ajunge peste ocean! La constituirea fondului de carte au pus umarul institutii de cultura, biblioteci judetene din toata tara, edituri, tipografii, fundatii, muzee, scoli si licee din mai multe judete ale tarii, scriitori, numeroase persoane fizice si, nu in ultimul rand, comunitatea desprecopii.com, mass media centrale si locale. Printre numele de puternica rezonanta publica se numara Familia Regala a Romaniei, TVRi, Radio Romania Cultural, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Cultural Roman, Biblioteca Centrala ASE, Institutul N. Iorga al Academiei Romane, Ministerul Afacerilor Externe, filozoful si omul politic Andrei Plesu, grupul Humanitas, fundatia Dinu Patriciu, si fundatia Noi Citim a doamnei Monica Tatoiu, Adevarul Holding. O mentiune speciala merita donatia generoasa a Bibliotecii judetene din Baia Mare, director dr. Teodor Ardelean, de peste 4000 de titluri, precum si evenimentul cultural special organizat cu acest scop, pe durata a cca 4 saptamani, de catre Biblioteca judeteana din Focsani, director dr. Teodora Fintinaru. Prin efortul comun al celor peste 200 de membri fondatori, inscrisi in Cartea de onoare a Bibliotecii, visul numit Biblioteca Romaneasca din Canada a capatat viata. Biblioteca se va deschide publicului, in prezenta Presedintelui de Onoare, Prof. Univ. Dr. in Arta, maestrul Mircea Albulescu, in vara acestui an. Va functiona intr-o cladire din cartierul Cote-des-Neiges. Biblioteca va putea fi vizitata zilnic si va permite abonatilor accesul online pentru a rezerva titlurile dorite. De asemenea, vor fi programate livrari lunare de carte imprumutata in Quebec-ville, Ottawa, si Toronto. Urmatoarea campanie de strangere de donatii, menita sa completeze fondul de carte al Bibliotecii Romanesti din Canada, va fi demarata, cel mai probabil la inceputul anului viitor, si va avea ca scop, de aceasta data, constituirea fondului de carte pentru romanii din Toronto si zonele adiacente. Sa ne vedem cu bine la o Sezatoare-n Biblioteca. Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama |
O zi buna tuturor
Stefan- 2 ani si 8 luni
iselin spune:
T4, RELEVE 1, IMPOZITE, impozite, ...
28 februarie data limita pentru fisele fiscale
data limita si pentru REER particulari
Poate d-aia nu mai scriem prea mult.
Eu am intrat sa refulez, nu-mi ies niste corelatii CCQ Miroase a greu a weekend pe aratura, adica cu hartoagele in fata.
Lorelaim, multumim, o sa in cercam sa facem ceva mai mult impotriva sinuzitelor, respectiv sa ne batem la propriu cu polipii. Tara ffriguroasa Canada, deee. Daca traiam in Spania sau in Bahamas era mai simplu pentru sistemul respirator.
Apropo, vegetatii adenoide, polipi, are cineva experienta AICI cu chirurgia in domeniu, proceduri, concret, indicatii, etc.
Zic aici pentru ca nu merg in Ro sa operez copilul de polipi.
Indiferent de diferenta de pret.
Ati vazut ce cutremur urat in Noua Zeelanda?
Si dupa ce am vazut stirile din NZ, am gasit si un reportaj nu stiu pe unde in care se demonstrau niste teorii geologice privind America de Nord si viitorul ei. Brrr
DanaP, spor la munca, ma gandesc la tine in perioada asta.
Felicitari pentru biblioteca nostra romaneasca! Bravo!
Mi-a spus si tata despre intensa campanie din tara.
Pucku, aveti grija de voi, sigur o sa reusesti sa jonglezi cu RV-urile voastre.
Deci operatie de pus tuburi in urechi?
Cate otite a avut Steph?
Copilul nostru a facut vreo 5 pana acum, cu perforat,cu antibiotice in linie, etc, dar nu ne-a recomandat doctorul tuburi, in schimb ne-a spus ca poate en gandim la o testare audio, fraza din care eu nu am intels ceva concret, si nici nu am obtinut lamuriri ulterioare, oare a observat doctorul ceva sau o fi numarul de otite care ridica problema verificarii auditiei.???
Donia,LA MULTI ANI! Am pierdut evenimentul, dar stiu ca e atat de confortabil cand, chiar in intarziere, isi aminteste cineva de tine.
AnaS, sanatoasa?
Nelia, cum merge proiectul de implementare?
Exclusive, pe masura ce povestesti, ma ia cu frica. Cam mare procentajul celor loviti de cancer. Tu in ce sectie muncesti? Are asta vreo incidenta asupra ratei de cancer?
Pe mine ma ingrozeste in primul rand ideea ca poate sa se dezvolte neobservata aceasta boala a secolului, si apoi devine prea tarziu ca sa mai faci ceva.
Sa vezi, am citit fraza ta moldoveneasca de vreo 3 ori, sa fiu sigura ca inteleg bine.
CGE, campul nostru de Articulture s-a anulat de ieri pe astazi.
Directoarea campului si-a pierdut motivatia de a continua organizarea...
Asa ca suntem descoperiti si am cautat alternativa. Este Clubul de gimnastica Laval si Cosmodomul.
Copilul zice Cosmodom, merge astazi tati sa vada ce si cum.
Plec la <<oitele mele>>.
Daca imi ies corelatiile si calculele si dupa ce le descurc bine, o sa mai intru sa mai scriu.
mikiion spune:
Iselin Marc a facut operatie de adenoide( care nu sunt polipi cica....) in acelasi timp cu tuburile si amigdalele. Noi am consultat doi doctori in 2 spitale, orase diferite si am avut aceeasi recomandare. Avusese 11 otite ca tot intrebai si avea permanent pierdere de auz. Pentru ca ramanea cu lunile dupa otite cu lichid in ureche. Si retard de vorbire lejer( cam 6 luni dupa evaluarea la ortofonist). N-am inteles cu costul.... Nu ne-a costat nimic. Si serviciile au fost jos palaria( cei drept la Quebec ville ) A fost si testat pt auz, dar mai bazic decat Steph de Pucku. Dar cred ca testarea difera si de varsta.... Al meu avea doar 3 ani jumate.
Noi anul asta o incepem «bine». Numai cu chestii pe care nu le-am avut pana acum. Acum Marc a facut o iritatie superba pe maini... Si dupa ce am dat vina pe toate cele, am avut revelatia ca-i schimbasem sapunul de maini.... Exact in ziua in care a inceput iritatia.... Si el nu a avut nimic cat a fost bebe....nici cu crema nu-l dadeam ca nu avea nevoie... Ne-a dat pediatru o crema , dar habar n-am de compozitie, ca nu scrie nimic pe cutie( e preparata de farmacist)Oare o fi cu cortizon? Scrie Hyderm 1% CR top. Cr o fi cortizon?... Intre timp am cautat pe net si spre marea mea uimire am gasit imediat informatiile, e crema cu cortizon
Vine iar iarna, chiar daca cand merg prin magazine toti incearca sa ma convinga ca e deja primavara... Haine care mai de care mai vaporoase... Mai si trec zilnic pe langa o bijouterie, au schimbat si ei vitrinile , tematica e acum cu flori . Mai spun ca am pierdut manusile copilului (eu, nu el) si cat m-am chinuit sa gasesc ceva inlocuitor.
ankalaura spune:
Iselin - citeam azi pe FB interventia unei foste colege de liceu si facultate, alaturi de o poza. Scria asa:
Din ciclul "Dar poftiti, nu stati la usa" astazi la AFP Constanta, pentru depunerea declaratiilor 392:
Asteptati 426 minute. Mai sunt 142 persoane inaintea dvs!:)) Ati asteptat la vreo coada 7 ore? LOL
astazi scria ca au program pana la8 si la 5 fara un sfert a tipat la noi, aia de la coada: "Azi stam pana la 5 si un sfert! Atat!" Ma scuzati, zic, dar pe afis scrie 8. "Si ce daca" mi s-a raspuns. Inghitim, astia suntem. Vorbesc la plural si nu stiu de ce...
Poza insotitoare: bon nr..., institutia mentionata...
urmariti ghisele: 10
timp aproximativ de asteptare: 426 de minute (bre, faci misto???)
persoane inaintea dvs: 142
Va rugam, asteptati! Multumim
Nu stiu ce e declaratia 392 - deci, uitam?
Si mi-a venit sa o intreb daca nu o poate trimite prin posta
Deci raspunsul meu este ca uitam, lucrurile pe care nu le "practicam" ne ies din sistem, sunt inlocuite de altele.
Imi amintesc un post de asta vara, nu mai stiu cine povestea... Si facea paralelea, ca si aici, daca astepti, macar stai pe scaun si ai aer conditionat....
Ca uneori ai noroc si esti singur la o coada, nu ma incalzeste. Poate esti singur ocazional, dar niciodata cand ai de platit impozite sau de depus declaratii. Nici cand declari nasterea unui copil, cand iti depui actele pentru casatorie, sau schimbi pasaportul copilului. Si totul este atat de anevoios...
casandra spune:
Felicitari pentru biblioteca romaneasca! Ma simt din ce in ce mai acasa :) Librarie, biblioteca, biserica,... si astazi spectacol cu Rebengiuc!
Sunt fericita! Am vazut un mare actor interpretand un monolog din Fratii Karamazov, cartea pe care o iubesc cel mai mult! :)
lorelaim spune:
Miki - multa sanatate lui Marc! Si eu ma stradui sa-i pastrez lui Gabisor aceleasi "cosmetice" ca atunci cand era bb (in limitele posibilului - bineinteles)... Imi e groaza de tot felul de dermatite de contact, etc... Si pelea ei e f fina si predispusa la iritatii din nimic... (ca e blonda cu ochi albasti ca tati)
Iselin - voi ati incercat si remedii naturiste? suc de ceapa cu miere cand are muci... usturoi cu ulei de masline si patrunjel tocat marunt pe paine prajita iarna... crema/nectar de fructe cu polen si miere... Noi pe asa ceva mergem "din greu"... Iar eu in plus - sunt hiper-prapastioasa - si cand are muci garla o tin acasa o zii doua sa vad cum evolueaza... Uneori se intampla sa evolueze cu un picut de febra (un 38 nu mai mult) - dar boala fiind luata din "pripa" si copilul burdusit cu remedii naturiste - cedeaza destul de rapid si fara complicatii... Noi cand Gaby are febra mergem pe Sumetrolim (min 3 zile - max 5 zile) si functioneaza perfect... Multa sanatate va doresc!
Va tzuck cu drag si un weekend fain va doresc
Denisam spune:
mQQm-tu intrebai de costume de baie-uite Sears are, si la un pret super bun zic eu 22cad:
http://www.sears.ca/outlet/0/11277?extid=newsletter_02242011outlet_topbannercategory_women&et_cid=14545296&et_rid=491777180&linkid=http%3a%2f%2fwww.sears.ca%2foutlet%2f0%2f11277%3fextid%3dnewsletter_02242011outlet_topbannercategory_women
Katrinelu-fa poze cu voi inainte sa plecebuni,pls
Maru-tu esti ok?ochiul e mai bine?
EU is cam cu moralul jos ca sunt si eu si A cu laringinta plus ca a treb sa inscriu copiii la scoli diferite pt la anul si m-au secat astia cu completatul de formulare
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani