Sfat privind schimbarea grupei

Sfat privind schimbarea grupei | Autor: Roxxy80

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!

Am si eu nevoie de sfaturi pentru c atrebuie sa iau o decizie cat mai rapid. baietelul meu are 3 ani si 2 luni si merge la o gradi de stat din toamna. S-a adaptat destul de rapid, desi el este cam reticent la schimbare de felul lui. Ideea e ca face parte dintr-o grupa mixta (unde sunt majoritari copilasii cu varste de 5 anisori). Daca la inceput nu-mi doream decat sa se simta bine, sa se adapteze rapid, acum am inceput sa ma gandesc ca i-ar prinde bine si niste activitati potrivite varstei lui. In prezent el si cu cealalalta fetita de varsta lui sunt lasati doar sa se joace. Cu cei mari se fac lectii+diverse alte activitati.
la 1 martie incep gradinita 2 prieteni f buni din parc ai copilasului meu. Ei vor face parte dintr-o grupa unde majoritari sunt copilasii de 3 ani. Cred (nu sunt sigura) ca exista posibilitatea sa-l mut si eu acolo. Voi ce ati face? Baietelul meu le iubeste pe educatoarele de acum, s-a imprietenit cu cativa copilasi din grupa actuala. Risc sa-i fac un rau, sa-l dau peste cap?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca educatoarea de la grupa mica e ok, ar fi potrivit sa-l muti. de jucat se poate juca si acasa, nu ? ce invata la grupa mixta, daca nu este cooptat in activitatile celor mari ?

trecerea dintr-o grupa in alta va fi "usurata" de faptul ca in grupa mica vor fi si cei 2 prieteni ai baietelului tau.

ai putea discuta cu ambele educatoare, sa le rogi sa-ti permita sa stea copilasul tau cateva zile la grupa mica, dupa ce incep si prietenii lui. daca se acomodeaza rapid si nu pare deranjat de micul experiment, inseamna ca e ok sa-l muti la grupa mica.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca copilul se simte bine in acea grupa, este o greseala sa il muti. Oricum, de-a lungul anilor, vrand-nevrand, tot va trebui sa schimbe colectivul : de gradinita, de scoala generala, de gimnaziala, liceu, facultate, serviciu...
Parerea mea e sa il lasi acolo, sa se bucure de gradinita si frageda copilarie. E un norocos, sa stii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Dupa ce m-am framantat tot weekendul , am hotarat sa-l las la grupa din care face parte acum. In plus, am inteles ca sunt 30 de copilasi la grupa unde vroiam sa-l mut (si vin aproape toti zilnic). In grupa din care face el parte acum nu sunt mai mult de 15.
Allinta, cred ca ai dreptate, e un copilas norocos.
Eu ma ocup acasa de el destul de mult: ma refer la tot felul de activitati potrivite varstei lui. In plus, peste cateva saptamani va incepe si engleza acasa cu o doamna tare draguta. Asa ca il las sa se joace la gradi. El le iubeste mult pe doamnele educatoare. Am incercat sa-i sugerez ca vom schimba grupa si i s-au umplut ochii de lacrimi, ca el nu vrea sa plece de la dna X, ca el o iubeste etc...

Mergi la inceput