Puiuti de Sept-Oct 2011 (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Citat:
citat din mesajul lui May3

se mai da 90% din salariu in Ro?

aici, in uk, e jale.
6 sapt iti da 90% din salariu, apoi o suta si ceva de lire pe sapt pana la 1 an. adica frectie, ca nu traiesti cu banii astia aici...

mi-e raaaauuu

8+

http://www.zebraroz.ro/

May iti da 75 % din salar, pana anul trcut era 85 % , dar cum copii si batranii sunt cei de care tara asta nu are nevoie.... au luat de la ei..

12+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Nu mai fiti fetelor suparate. Vb. cuiva pana nastem noi se poate schimba legea de 10 ori. Apoi, vedeti ca in strainatate concediul e mult mai mic..........hai sa vedem si cealalta jumatate a paharului.

11+ si mami de Razvan 7 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

75% din venit, dar un venit mediu in romania nu ajunge la 400 de lire pe luna.
Aici, daca stai un an, ai maxim 3400 RON / luna, daca stai 2 ani ai maxim 1200 RON / luna, depinde si de ce venit ai avut inainte.
Plus analize platite, bani la medici....E jale la noi. Preturile sunt aceleasi ca in UE, poate chiar mai mari, dar salariile nici nu se compara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Apreciez cat de bine informate sunteti, se pare ca eu trebuie sa adun informatii ca sunt vraiste la capitolul asta.
ancaroro sunt ferm convinsa ca nu a anuntat nimeni nimic la ITM in ceea ce ma priveste, cu atat mai putin sa faca cine stie ce dosare....

Cat despre pastrarea locului de munca e bine stiut faptul ca, si inainte sa fie legea asta noua, cu greu iti recuperai locul de munca ocupat anterior concediului de maternitate. Oricum personal am zis ca nu e momentul sa ma implic in vreo revendicare de drepturi patriotica :) nu as castiga decat si mai multi nervi.

Camady ai si tu dreptate - gandirea pozitiva reflectata asupra bebelusului din burtica ii foloseste mai mult decat cei 10% pe care ni i-a luat statul din indemnizatie. :)

Din nou, multumesc de informatii. Eu chiar eram fixata pe concediu medical. Voi incerc sa rezolv cu cel de risc maternal. Mi-e si rusine sa o abordez pe doctorita, dar ma gandesc ca nu oi fi prima, nici ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Eu oricum vreau sa stau cu bb acasa cat mai mult ...indiferent de cat de putini bani iau. Ma bucur ca nu am rate f mari ...si traiesc cu mai putin numai ca sa il vad pe crescand.

Oana 9+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Apreciez cat de bine informate sunteti, se pare ca eu trebuie sa adun informatii ca sunt vraiste la capitolul asta.
ancaroro sunt ferm convinsa ca nu a anuntat nimeni nimic la ITM in ceea ce ma priveste, cu atat mai putin sa faca cine stie ce dosare....

Cat despre pastrarea locului de munca e bine stiut faptul ca, si inainte sa fie legea asta noua, cu greu iti recuperai locul de munca ocupat anterior concediului de maternitate. Oricum personal am zis ca nu e momentul sa ma implic in vreo revendicare de drepturi patriotica :) nu as castiga decat si mai multi nervi.

Din nou, multumesc de informatii. Eu chiar eram fixata pe concediu medical. Voi incerc sa rezolv cu cel de risc maternal. Mi-e si rusine sa o abordez pe doctorita, dar ma gandesc ca nu oi fi prima, nici ultima.

Loredana daca mai ai nelamuriri baga aici ...eu de ex am citit OUG 111 de 14 ori cred:D. O sa te putem ajuta cu informatii astea care suntem mai "chisate" (loredana stie) in ceea ce priveste subiectul.

Oana 9+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

oanaiasi :D instinctul de autoconservare moldovinesc. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

pai eu sunt informata ca oarecum am tangenta cu asta, si am acces la legislatie.
Loredana, chiar incearca cu doctorita, mai ales ca e femeie, poate intelege mai bine ce si cum. Eu zic ca daca intelege ce e aia stress in timpul sarcinii, te va ajuta fara probleme.
Iar cu constiinta, nu-ti mai fa probleme ca tragi statul in piept si dinalea daca stai acasa. E vorba de risc maternal, si aici pot intra in calcul x lucruri: statul in picioare, statul jos, manipulare de greutati, program prelungit, stressul. Nu se aplica doar in cazul in care lucram cu plumb, si ar trebui sa se ia in considerare toti factorii de risc specifici fiecarui loc de munca, si care ar putea sa-ti afecteze sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

asa cum zice camady, in ro e mult mai bine cand vine vorba de concediu maternal.
cel putin comparativ cu UK.

aici v-am zis cum e. poate vi se pare mult 500 de lire, dar inseamna un sfert din salariul mediu.
ca sa nu ma zic ca daca te intorci la munca si dai copilul la cresa, platesti 800-1000 de lire pe cresa cu program normal. adica asa cam jumate din salariu. :D

ca sa faci doi copii pe aici e un lux. trebuie sa fie sotul bazat. sa castige ca lumea....

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

Fetelor ce faceti m-am intors de la control si nu e bn deloc.....a vazut doar sacul embrionar dar embrionul nu.Mi s-a zis ca poate am ovulat tarziu si am maai putine saptamani si de asta nu se vade embrionul.M-au pus sa fac BHCG de trei ori si luni ma intorc la ecograf sa vedem cum e ....SUNT DISTRUSA.nu imi vine sa cred..........eram sigura ca totul e bine........mai am totusi o speranta ca luni se va vedea ceva de bine si ca nu este totul pierdut......imi cer scuze dar nu mai intru pana luni o sa va dau vesti atunci va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dananagi spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

neatza, tuturor.

Doamne, mi-a fost asa de rau in weekend... Am varsat tot ce am mancat si acid la stomac de m-a nenorocit...

Theea, o sa-ti trimit un mesaj privat.

Fetelor, nu va suparati daca nu-mi pun poze in grup, nu? Eu sunt un pic mai reticienta cand vine vorba de informatii sau poze pe net :)

7+

may,si eu am probleme cu acidul de la stomac.atit de tare ma ardea pina vomitam.eu le am de cind iau acid folic.si le iau doar seara si citeodata nu ma arde stomacul.incearca cu bicarbonat,dar sa iei doar o jumatate de lingurita.si sa iei rar ca nu prea e bine sa iei prea mult bicarbonat.pina pe la trei luni te lupti cu asta.dar scopul scuza mijloacele.totul pt bebel.

11+
mami de roby(1993)si radu(2002)
mami de ingers 2009(9 sapt) si 2010(12 sapt)
cu ajutorul lui d-zeu pt a treia oara mamica fericita

Mergi la inceput