Cadouri contra favoruri la scoala?

Cadouri contra favoruri la scoala? | Autor: AkaManah

Link direct la acest mesaj

De cateva minute am asistat la o discutie intre cateva colege de-ale mele care m-a socat? Vreau sa va spun ca aceste colege au copii la gradinita sau scoala primara sau generala si toate au spus acelasi lucru: trebuie sa dam cadouri invatatoarelor\profesoarelor altfel copiii nostri au parte de un tratament neconform cu ceea ce ne dorim. Le-am intrebat daca e vorba de "fondul clasei". Mi-au raspuns ca nu e vorba de asa ceva dar si acela e uneori absurd si greu de sustinut. E vorba de faptul ca TREBUIE sa dea cadouri cadrelor didactice altfel copiii lor nu sunt luati seama. Si mi-au dat mai multe exemple.

Nu am aceasta experienta dar va intreb pe voi: e adevarat? V-ati intalnit cu asemenea situatii?

Eu credeam ca sistemul nu mai functioneaza de mult timp. Imi amintesc ca pe vremea lui Ceausescu se practica si mama era obligata sa dea in rand cu gestionara de la "bolta" (Magazinul universal) din sat seturi de diferite chestii din cristal sau rubin. Dar si azi e la fel?

http://www.trilulilu.ro/lauvoi/c7dd44c61c8d69?playlist=78062

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cadourile nu sunt date ca sa le fie luati copiii in seama. Sunt date ca se fie "luati mai in seama" fata de ceilalti copii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu cred ca parintii exagereaza cu cadourile din dorinta de a impinge copiii in fata. Poate ca sunt si educatoare/invatatoare la care conteaza asta...dar sunt multe la care nu conteaza. La gradinita mai toti parintii aduc cadouri..imi este greu sa cred ca educatoarea face un clasament al cadourilor dupa valoare si trateaza copii in acord cu valuarea cadoului.

La noi la scoala se ia intr-adevar un cadou comun la ocazii importante (Craciun, 8 martie, sfarsitul scolii)...n-am vazut parinti cu sacosele..poate sunt. Cu toate astea, eu care nu duc nimic in plus nu gasesc ca al meu copil ar fi cumva pus de invatatoare intr-o pozitie defavorabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu am baiat in clasa a II-a. Nu am dat cadouri doamnei (in afara de flori la inceputul anului scolar si de 8 martie), si nu ma pot plange ca copilul meu nu e luat in seama. Are doar medii de FB, iar doamna pot sa spun ca e destul de exigenta, insa nu l-a taxat niciodata pentru ca mama nu "contribuie". Sunt zvonuri ca alti parinti "presteaza" mai substantial, insa nu am auzit ca s-ar face vreo diferenta intre copiii cu astfel de parinti si ceilalti. Dar asta e cazul nostru. Poate alte cadre didactice or fi altfel. Eu sunt multumita de cum e tratat copilul meu, fara ca eu sa o cadorisesc pe doamna.
Eu una nu as merge pe acest principiu, ca daca nu dau cadouri copilul nu invata. Dar vorbesc doar despre mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor
La gradinita mai toti parintii aduc cadouri..imi este greu sa cred ca educatoarea face un clasament al cadourilor dupa valoare si trateaza copii in acord cu valuarea cadoului.

Am trei copii in sistemul de invatamant si pot spune ca ca e o mare prostie sa creada cineva asa ceva.
Da, se dau cadouri, da, or fi cadre didactice care primesc "cu pofta" cadouri, dar sa nu generalizam.
Copiii mei au fost (sunt) in scoli in care se face caz de astfel de obiceiuri, profesorii se feresc ca de ciuma de orice apropou de cadou. Da, mai duc cate un cadou la gradinita, o fac cu placere, la scoala se descurca fiecare, copiii strang ei bani si tot ei cumpara cate un buchet de flori pentru cate o profesoara, poate o fac ca sa o "mituiasca", e treaba lor.
Am citat-o pe Cricor ca m-am amuzat, imi inchipui o profesoara care isi noteaza clasamentul cadourilor si il consulta de fiecare data cand noteaza pe cineva.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Nu am generalizat, am intrebat doar. Colegele mele, si nu am motive sa le suspectez de exagerari, mi-au spus asa ceva si parca a fost un pic cam mult sa aud asa ceva. Imi povestesc de un copil mai slabut la scoala de care "se trage" sa iese in fata la serbari desi e evident chinuit dar parintii erau in al 9-lea cer. Eu inteleg sa vrei ca piciul tau sa fie "cel mai cel" dar nu te minti singur daca dai cadouri pentru asta?

http://www.trilulilu.ro/lauvoi/c7dd44c61c8d69?playlist=78062

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu am auzit o mama povestind ca educatoarea baiatului ii spunea tot timpul (la inceputul gradinitei) ca baiatul nu este deloc ascultator, nu participa la lectii si ca, dupa ce a cadorisit-o pe educatoare baiatul ei s-a transformat in cel mai cuminte, foarte talentat la diverse, etc. Ceea ce m-a socat este ca mama era foarte incantata. Inca incerc sa inteleg ce e in capul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Exista si varianta in care educatoarele se plang intentionat, nevazand nimic bun intr-un copil pana nu sunt "stimulate" corespunzator. Asta e cel mai trist... De-asta am preferat gradinita privata, copilul e prea mic sa inteleaga asemenea nedreptati. Mai incolo ii explii altfel situatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Te minti singur cand dai cadouri pentrua a rezolva strict o nota. Sau pentru a-ti impinge copilul in fata.

Parintii sunt cei care strica dar nici unii profesori care se lasa stimulati nu sunt tocmai in regula.

Eu n-am dat niciodata si nici nu mi s-a cerut in cei 7 ani de scoala ai fii-mii.
Dar, sunt totusi, momente cand imi umbla gandul la asa ceva.

Uite: la fizica au o profesoara rigida, preda prost, da note proaste, nu le da decat teste cu probleme fara teorie. E bau-baul scolii si pentru copii si pentru ceilalti profesori.

Sunt copiii care pentru a lua un 8 invata cate 6-7 ore in plus /saptamana.

Sunt copii care au 10 pentru ca parintii au amenintat-o cu diversi inspectori scolari.

Si e si fi-mea care are o mama normala. Azi a avut test la fizica. Nu a vrut sa se duca la scoala. A plans. Era speriata ca va lua 4.
Ei bine, aseara mi-a trecut prin cap o mita ceva. Numai sa nu-mi mai vad copilul atat de speriat!
Eh, s-a rezolvat copilu' singur. A copiat. Si-a scris pe mana cele 18 formule pe care le incurca.
Mi-a aratat cand a venit de la scoala. Le scrisese de aseara, dar s-a gandit sa nu-mi spuna ca poate nu o las.
Ce sa va spun, ca-mi statea aseara pe limba sa-i spun: "Da' copiaza, draga si gata!"?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

La gradi erau cativa parinti care veneau cu "traista plina", diferenta era clara. Parintii astia aveau mereu cate o mica atentie pentru doamna, aproape saptamanal. Ei se ofereau cu tot felul de ajutoare, servicii, copiii erau tratati ca atare.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Naspa...dar adevarat.Eu incerc s-o inscriu pe fata la o cresa...initial am optat pentru una foarte aproape de mine...cand aflu cateva elemente:
1.nu te duci cu un buchet de flori,te duci cu un ghiveci de flori,preferabil scump.
2.La inscriere,obligatoriu,primesti o lista cu datele de nastere ale educatoarelor,ingrijitoarelor....
3.de ziua susnumitelor se strang bani si se cumpara..seturi de aur inel cercei lant bratari...nu chiar toate odata,dar daca se poate..eventual argint...
4.la sedintele cu parintii se merge cu protocol
5.cursurile optionale sunt foarte multe...si 'stiti toata lumea s-a inscris,numai dv.nu....nu se poate.nu putem sa-l tinem separat daca toata grupa face....
Ce poate sa inteleaga un copil de doi ani din dans sportiv sau design de interioare?Hai ca asta ar mai merge....si tot asa..am listuta cu tot ce trebuie..eu folosesc atatea cosmetice cate se cer pe luna pentru un copil in doua cel putin..saptamanal cate un sapun lichid obligatoriu dove,deodorant de camera,cinci role de hartie zewa,etc...si e de stat..mi s-a facut rau...acum caut una normala...

Mergi la inceput