Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 9
paula_m spune:
Mi-au intrat si mie banii de indemnizatie, in sfarsit!!!!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 7
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m Eu biberoanele le spal cu detergent de vase. Are ceva? Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 Poze luna 7 |
si eu le spal, dar am luat bio pentru el, sa nu ramana vreo urma de detergent acuma. si inca le sterilizez , dar doar biberoanele, nu si canitele din care bea apa, si asta din cauza lapticului. acum pun pe programul pe 24 de ore si stau acolo toata ziua biberoanele. ca noi nu prea mai bem laptic la biberon, mai mult aruncam lapticul din biberon
Alice_Elena spune:
ma gagici. tot vreau sa va intreb si uit. la voi, a cata masa e cea de fructe?
mara mananca pe la 4 5 dimineatza, apoi pe la 8-9, si la 11-12 fructele. apoi, in functie de cat mananca ii dau legumele
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
racusor2010 spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena ma gagici. tot vreau sa va intreb si uit. la voi, a cata masa e cea de fructe? mara mananca pe la 4 5 dimineatza, apoi pe la 8-9, si la 11-12 fructele. apoi, in functie de cat mananca ii dau legumele mara Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) |
la noi la 11 sunt fructele, la 14 legumele si la 17.30 gustarea de dupa amiaza
dar laptic uneori papa la 3 si la 7-8, alteori la 2, la 5 si la 9...oricum ar fi la 10.30-11 fructele, sa fie la max 3.5 ore de la laptic, sa nu moara de foame si ca si consistenta i le dau la fel , in functie de masa de laptic, daca a fost devreme, ii pun mango, ca e mai consistent, daca a fost la 8-9, ii dau mar cu para, ca nu e asa flamand. eu consider gustare de fructe si nu masa principala, ca pranzul.
racusor2010 spune:
neata si de la noi
azi la 10 aveam program sa ies, sa mai las copilul cu bona, dar la 10 abia s-a culcat, dupa maraieli de o ora si plansete a dormit pana la 11.20 , desigur cu trezirea de dupa 30 de minute
a papat acum mar cu avocado (cam greu, nu prea i-a placut, cu iaurt ii place mai mult) si acum dau o fuga pana la mall, sa ma intorc pana la 1 jumate. asta pentru ca i=am luat ieri un set de body-uri de la mothercare cu maneca scurta in loc de lunga sper sa mi le schimbe. si plec acum, cat e bine dispus, sa vedem cum face azi, dupa ce plec.
la pranz avem piure de dovlecel, cartof, cartof dulce cu 3 oute de prepelita
si dupa-amiaza cred ca mar copt cu dovleac, ca imi aduce mama.
fug sa ma imbrac, revin mai tarziu, azi vine mama la noi
lauri_ca spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena ma gagici. tot vreau sa va intreb si uit. la voi, a cata masa e cea de fructe? mara mananca pe la 4 5 dimineatza, apoi pe la 8-9, si la 11-12 fructele. apoi, in functie de cat mananca ii dau legumele mara Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) |
Stefi mananca noaptea tot asa pe la 4 -5, dimineata in jur de 8 lapte, si pe la 10, 10jumate fructele. Azi a fost un pic altfel, am scris mai sus. Si noi suntem tot bebici mici, nu macam mancarica decat de 2 ori pe zi, in rest laptic
ooana spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena paula, nasa mea spala biberoanele cu detergent. prima data mi s-a parut ciudat. vaai spala biberoanele cu detergeent dar apoi am stat mai bine si m-am gandit si am ajuns la concluzia ca daca noua nu ne face rau lor de ce le-ar face, nu? le mai spal si eu, o data pe sapt asa, poate si mai rar, cand mi se pare ca se pateaza de la ceai sau ca nu se curata bine cerealele... mara Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) |
credca ideea e sa le clatesti foarte bine
daca mai ai cumva o retinere ea un deterent bio in caz ar mai ramane ceva dupa clatire
vreau masina de spalat vaseeee nah ca am zis-o si pe asta
in 2006 cand am cumparat apartamentul in care stam...rata era un salar si traiam din celalalt salar greu a mai fost...iar in acea perioada masina de spalat vase mi se parea un lux nu tocmai necesar
azi: e un "must"
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
crispro spune:
Crissteo, ma bucur de decizia ta de a activa zilnic pe forum! Eu mare noroc am cu fetele astea, fara ele eram demult picata intr-o depresie cumplita!!!!
Btz, da, ce mai chinui tu copilul, ce sa zic... Era chinuit daca nu vroia de ex sa stea in fund si tu il fortai, dar Paul al tau face singur ce altii fac la 11 luni!!! Asa ca nu pleca urechea la ce zic altii, tu stii cel mai bine ce sa faci. Si eu zic ca mersul la kineto e foarte bun pt copii, ii ajuta in dezvoltare, clar!!!
Senty, de urari, si de sfatul cu sterilizatul!! Merci si Paula si Bumbulina!!! Si eu le spal cu detergent de vase. dar cu ce altceva???
Mesele la noi- la 6 LP, la 9 juma fructe, la 13 legume, la 16 juma lapte, si la 20 lapte cu 2 masuri cereale.
A adormit si zmeul, pregatim papa. Meniul zilei, super oferta:
- fructe: mar, para, avocado
- legume: dovleac para, morciv, ardei, patrunjel, telina, ou... of, acum vad cate i-am pus in supa, eu care ziceam ieri ca ii fac doar din 2 feluri, sa vad la ce face nazuri. se pare ca doar am scos dovlecelul...
Legat de portocale, cica de la 7 luni. Bun, azi i-am facut un pic de suc, s-a cam strambat... si citeam fix acum intr-o revista de bebei legat de citricele astea (porto, gref, manda, clementina) ca se dau doar ca si suc proaspat stors si in cantitati mici (3-4 lingurite). Voi le dati si altfel? eu ma gandesc sa ii mai pun in safe feeder, sa roada. Combinat cu fructe nu cred ca ar merge. Imi amintesc de cumnata-mea ca ii dadea seara suc de porto copilului si asta nu dormea toata noaptea. Si s-a prins ca astea ii dadeau energie si chef de distractie, nu de somn. Bine, oricum nu cred ca e indicat sucul de fructe, de nici un fruct, dupa 17 seara, nu?
Sa-l ajutam pe Alex
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui btz_ovi CItesc ca majoritatea dintre voi vreti sau deja va duceti copilasii la kineto.Acum nu vreau sa fiu rea insa as dori sa aflu daca duce si acea mamica copilul la kineto care mi-a spus pe FB ca eu il chinui pe al meu cu sedintele la 2 luni si ca in alte tari este total interzis acest lucru.Eu din ce stiu nu este interzis sa mergi la kineto,nici in Romania,dar nici in alta tara si cum s-a dovedit pana acum,sedintele facute in limita bunului simt (nu ca nebuna de pe Youtube,care arunca copilul ala de parca era pisica) sunt chiar benefice pt copil.Acum fiecare spune ce crede,insa mie nu mi-a picat bine sa aud ce mi-a spus atunci. Eu sper ca nu am suparat pe nimeni prin ce am spus,insa eu,ducandu-ma cu Paul la kineto si observand rezultate bune dupa,chiar daca nu am urmat toate exercitiile ma bucur ca si voi va duceti. Si acum LA MULTI ANI SABINA,DAVID SI ANTONITO!!!!! Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
Asta nu inseamna ca mamica are dreptate sau ca restul fetelor gandesc la fel.
Eu nu cred ca il chinui - ar insemna ca si inotul nostru e tot chin - si nu cred o clipa ca este. Rade de cum incep sa o schimb pentru piscina.
Kineto aici pentru copilasi nu prea exista. Ma intreb ce fac cei cu probleme. Stiu doar de o rusoaica la un centru departe de noi, de aia eu va tot intreb ce exercitii faceti cu ei la kineto ca sa ne jucam si noi. Probabil ca nu le facem perfect dar macar mai variem "ora"(e jumatete de ora/zi) de masaj si gimnastica. Face parte din "programul" nostru de cand era bebe mic si nu as renunta pentru ca asa crede altcineva ca e bine.
Asa e, pediatrul nostru nu recomanda (austriac) insa se minuneaza de fiecare data ce bine se dezvolta copilul (vorbesc de dezvoltarea psihomotorie) asa ca intr-un fel recunoaste si el ca ajuta.
Pup si nu fi suparata - eu tot astept idei noi de exercitii!
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
Diana_Eva spune:
citat din mesajul lui bumblebee Sabina Maria de ramo1901 Bebe de vladia1 Delfinasi frumosi care au implinit 6 lunite!!! Antonito de Palomina David de bamboletta |
si din partea noastra
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)