Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (90)
Raspunsuri - Pagina 21
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lauri_ca/lauri_ca.jpg)
lauri_ca spune:
Eladea, alte sfaturi in afara de rabdare multa n-am, in rest stii ce-i de facut. si sa va treaca repede
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ochidut spune:
Crispo, acum vad povestea cu drumul vostru, ce m-ai amuzat, mi te si imaginez asa stresata. Relax mami, ai incredere in tine
. Eu am mers singura cu Larisa cu masina de cand era mica, prin tot Bucurestiul si in decembrie am fost noi 2 singure cu masina Bucuresti-Moeciu.
Racusor, multumim de raspunsuri, cel de care zici tu e chiar aproape de noi; legat de mancare o sa incepem si noi gris, orez cu lapte si mamaliguta de la 8 luni. Si nu ii mai dau nii o gura de cereale, orice mi-o zice cineva, ca sunt sigura ca de la alea s-a umflat.
Ce ma enervez pe doctorita aia de la Euroclinic, ca m-am luat dupa ea, ca nu mananca copilul carbohidrati
Cu reactia la tati, si la noi se bucura la fel cand il vede si la mine nu erau cine stie ce reactii. Acum de cateva zile decand am inceput sa lipsesc mai mult de acasa, a inceput si la mine sa se bucure mai tare.
Ooana, apartamentul e de 3 camere, in bloc vechi si destul de mic. M-au apucat pe mine crizele acum vreo 3-4 ani, fix cand era boomul imobiliar, ca daca facem noi un copil, si o sa mai si creasca preturile....trebuie neaparat sa luam un apartament, ca unde tin eu copilul
Nebuna cu capul, zici ca intrasera zilele in sac, sau ca faceam copilul atunci, si se vindeau toate apartamentele si ramaneam noi fara bani. L-am inebunit de cap pe Paul, am facut rapid credit si in 3 saptamani ne-am luat apartamentul si gata m-am linistit
. Evident, copilul a venit dupa 4 ani, intre timp castigam mult mai mult, ca sa nu mai zic de scaderea preturilor, deci ne-am fi permis ceva mult mai bun, dar......cand esti cu capul, esti cu capul
. E insa ff bine, ca e tot aici si fac 3 min pe jos pana in parc, de asta aveam si atunci pata pusa si este singurul motiv pentru care ma felicit. Defapt de asta am ales acest apartament.
Si alt lucrul bun, acum stam la 2 camere, acolo vom avea 3, deci Larisa are camera ei si noi ne recastigam intimitatea. Apartamentul era varza, a stat inchiriat pana asta toamna si acum l-am renovat de la minus 0. Desi nu e bloc nou sau f spatios, imi e drag de el ca l-am decorat frumos zic eu, e cochet si are si multe spatii de depozitare raportat la marimea lui.Si nu ne-am luat nimic de aici unde stam, e totul totul nou in el, aproape ca l-as mai tine un pic asa doar sa il admir. Ma mandresc cu designul meu, ca am stat sa gandesc toate chitibusariile
.
de Larisa Ioana 24.06.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
am revenit... deci: ca la toate controalele, Isa e bine!!! sau aproape bine. mi-a dat un siropel pentru tuse (sa-i dau 1 picatura/kg seara, ca doar noaptea tuseste) si 27 picaturi de altceva, pentru descongestionarea plamanilor, sa respire mai usor . mi-a trecut pe foaie inceput de bronsita, dar a zis sa merg luni la pediatra s-o vada iar. si in caz ca sesizez dificultati de respiratie de genul unor inspiratii adanci si dese, sa nu stau pe ganduri, sa fug la spital! sa nu-i fac cald in camera si sa pun un vas cu apa sau un prosop umed pe marginea patului, o va ajuta sa respire mai usor. pai eu daca pun apa in camera, mi se umple de mucegai pe pereti
. in fine, i-am dat prima tura de picaturi ptr respiratie, mai tarziu o sa-i dau si pentru tuse.
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bumblebee/bumblebee.jpg)
bumblebee spune:
Eladea, noua pediatra ne-a recomandat sa-i dam ceai de tei dupa vaccin, cateva zile. Temperatura nu e totusi mare, cred ca va scadea de la antitermicul administrat. lui Filip!!
Ochidut, dar stii ca acuma vrem si noi sa iti invadam intimitatea, o poza, ceva?
Rody, poate totusi n-o sa ma fie cazul de nimic altceva! pe Isa, inceputul bronsitei sa fie si sfarsitul ei!
Gata, ma bag si eu in pat, ca mi-am parcat mostenitorul.
Noapte buna, delfinariu!
Alina Mamica fericita de
Victor Andrei - 23.07.2010
Am 6 luni!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Diana_Eva/Diana_Eva.jpg)
Diana_Eva spune:
Bravo Rody - bine ca iti asculti instinctul! Isa pui drag sa te faci repede bine!
Eu sunt la "programul de seara" raspund dupa pe indelete.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
![](images/user_woman.png)
crispro spune:
Is in oras, la un subsol, nu am semnal, dar am gasit un wireless , asa ca v-am citit...
Ochidut, abia astept sa vedem poze de la noua locuinta! si tot vroiam sa zic ca si la mine e primul forum pe care activez, si pe care am intrat, si imi place de numa!!! Is cele mai faine fete, prietene deosebite si delfinasi minunati!!!
Rodi, ma bucur ca totul e bine cu Isa!!! Pupam sa isi faca repede efectul siropelul! Eladea, pupam pe Filip!!! Ce vaccin i-ai facut? Asta de la 6 luni? La asta si Vlad a fscut un pic de febra.. Si ca regula in delfinariu, la vaccinul asta au fost cei mai maraiti copii :(
Nu pot face capitol, ca is pe telefon...
Sa-l ajutam pe Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bamboletta/bamboletta.jpg)
bamboletta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alice_Elena si eu ma uit la protv. ce talente au unii ![]() ![]() mara Mami de ![]() |
era sa mor cand l-am auzit
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
![](punk.gif)
![](punk.gif)
![](punk.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bambi_bv/bambi_bv.jpg)
bambi_bv spune:
Eladea,eu nu am avut niciodata probleme de febra dupa vaccin la Matei, dar iti spun ce mi-a spus mie pediatrul: pana la 38,2 sa ii pun sosete umede si sa le schimb repetat pana scade, iar peste 38,2 sa ii dau jumatate de supozitor cu paracetamol (taiat pe lungime).Nu mi-a zis niciodata sa ii dau ceva preventiv.Nu stiu cum e mai bine, spun doar ce mi s-a spus mie...poate te ajuta cu ceva.Din fericire nu a fost nevoie sa ii cer detalii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
doarme Isa mea de la 8 si eu nu am apucat sa-i dau si siropelul de tuse . iar mi se trezeste oare toata noaptea?! a naibii sa fiu daca mai inteleg ce e cu programul asta al ei... i-am luat temp mai devreme, 37. la dr avea 37.8 rectal, deci mai putin real... Maria doarme, sotul a adormit si el la un film cu niste pasari
si mutanti, mie mi se pare ca e cam frig in casa, asa ca ma bag in patic, poate si adorm.
noapte buna, delfinariu
PS: cris, ce faci tu in oras la ora asta pe la subsoluri?!
ochidut, ma intrebai mai demult: Isa avea 9.900 kile la amiaza, a slabit 500 g in alea 2 zile cat a vomitat si i-a fost rau, se pare ca a recuperat rapid si a mai si pus . nu mai stiu daca 72 sau 74 cm, o sa incerc s-o masor maine...
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bamboletta/bamboletta.jpg)
bamboletta spune:
Pasi de urmat in caz de:Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml apa-ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Eladea-offf saracutul...multa sanatate