Cum sa incep o viata noua in CANADA

Cum sa incep o viata noua in CANADA | Autor: grass

Link direct la acest mesaj

Salut pe toata lumea! Ma intereseaza si pe mine care ar fi o suma minima de inceput in Canada ( in conditiile in care nu cunosc pe nimeni ) pentru un trai minim pana imi gasesc un job atat eu cat si sotia mea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Vezi ca este un pic mai jos un subiect asemanator - "Cu incredere, spre Canada". Ma surprinde ca nu l-ai vazut. Sper ca te vei lamuri despre toate aspectele, daca nu, poti pune acolo intrebari - fetele sunt foarte dragute, dar nu e usor nici pentru ele sa raspunda pentru fiecare nou-venit, de la inceput, la toate intrebarile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Va costa aproximativ 1000 de dolari canadieni pe luna chiria + autobuz + mincare (in Toronto).

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

wow parpalak... vreau si eu chirie + autobuz + mancare cu 1000 cad pe luna! unde-i asta? Din cate stiu eu, un apartament 1 bdr (1 bedroom, adica 2 camere) decent, intr-o zona decenta este de la 800-850 CAD pe luna. Abonamentul de TTC este ~100 CAD (90 si ceva) pe luna.... sa nu-mi spui ca mananci de 50-100 CAD pe luna ca nu cred....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

...ca sa nu mai zicem ca la inceput trebuie sa platesti chiria pe 2 luni, sa cumperi ceva prin casa (masa, pat, calculator...)
In plus, la unele blocuri se plateste separat electricitatea, parcarea, etc!

Catalina, 31 sapt

Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Si eu zic ca si Parpalak. Chirie+ mancare+abonament, te costa cam 1000 pe luna. Cand spun asta ma gandesc ca iti inchiriezi un apartament cu 1 bedroom, pe care il gasesti pe la 650. Pana iti gasesti de lucru tre sa te limitezi cu cheltuielile, adica nu cumperi tot ce vezi.Si daca intri in contact cu cativa romani o sa-ti faci rost de ceea ce-ti trebuie prin casa la inceput(masa,scaune, o canapea).
Dar ce ar mai trebui spus e ca pe langa chirie, mancare si abonament, ti-ar mai trebui si telefon si probabil internet( ca e important)si tre sa platesti si curent si alte mici cheltuieli, asa ca ajungi la 1200-1300.
Eu stau in Vancouver, asa ca nu stiu cum e prin alte orase.

Danasi Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grass spune:

Va multumesc mult pentru informatia data pentru toti care mi-au raspuns la intrebare (danaA, cataD,Lidia, Parpalak) si multe scuze pentru Milia, dar in subiectele indicate de dvs sunt numai chestii generale (sunt extrem de utile, e adevarat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by coral

Cind cumperi ceva de cele mai multe ori cind platesti cu cash trebuie sa incerci sa negociezi.

Chestia asta m-a surprins si pe mine cand am venit aici, dar as adauga la ce a spus coral, ca e vorba de lucruri mai mari cum ar fi mobila, comp, etc.
Mult succes!

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Noi ne gandim serios sa ne mutam in Toronto. Va rog, pe fetele din Toronto, sa-mi scrieti cam ce cartiere ar fi decente si cam cat ar fi chiria pentru un 2-bedroom. Informatiile voastre vor fi cu siguranta utile celor care vin sa se stabileasca in Toronto.

Pentru cineva care n-a lucrat de multa vreme, si la care profesia e una, dar experienta e alta (cum as fi eu de exemplu care de aproape 3 ani ma "invart" in jurul fetitei; nu am lucrat nici o zi aici, iar in tara am lucrat in secretariat, cu diploma de inginer) ce sfaturi ati da: de unde sa incep sa-mi caut ceva de lucru. Nu am inclinatie spre ceva anume, nu pot spune ca mi-ar place sa fac/studiez ceva anume, dar sunt hotarata sa incep de undeva. Poate ma ajutati cu ceva sfaturi.
Care sper sa foloseasca si altora...

va multumesc mult de tot!

Laura si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Laura,

Noi pana sa ne mutam la casa stateam la un 2 bedrooms in centrul Mississaugai si plateam $1200. E adevarat ca era foarte curat, avea toate facilitatile la parter (gym, pool, computer room, party room - dar pe care nu apucam sa le folosim prea des). Motivul pt. care am ales apartamentul a fost ca era la 5 minute de mers pe jos de serviciu, care mi-a ajutat enorm la momentul respectiv - insarcinata fiind.

Spui ca ai experienta de secretariat din tara...ce ti-as putea sugera...ai putea incerca sa aplici pe pozitii de receptionist...sau ceva administrativ....daca stai foarte bine cu engleza si franceza si mai ales ai si computer skills poti incerca pe pozitii bilingve sau Customer Service, pt. ca sunt o gramada si se cer aroape oriunde in companiile maricele. Bineinteles ca te vei izbi de nelipsita "Canadian experience", dar tot adevarat este ca daca le vei dovedi ca stii te vor angaja fara ezitare. Mult succes,

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Multumesc Khristin !

mi-ar place mie sa-mi gasesc ceva intr-un office!!
Desi se pare ca e greu: se cere fluenta in engleza si
computer skills...
Sunt experta in dealing with toddlers, dar "ruginita" rau in Microsoft Office.

As incerca si cu cursuri de... ceva (nu stiu ce).
Poate stie careva (din experienta proprie sau a altora) ce ar fi indicat sa studiezi sau ce cursuri sa iei, ca sa ai sanse apoi sa-ti gasesti un job. Va marturisesc ca eu, desi ma uit prin ziare aproape zilnic, nu pot sa-mi dau seama. Ma gandesc la niste cursuri de scurta durata, nu colegiu sau universitate... cateva luni, un an chiar!

Mergi la inceput