sarcina extrauterina
buna :)
am si eu o problema.anul trecut in iunie am nascut un baietel.de atunci sotul meu a fost mai mult plecat iar cand a fost acasa si faceam dragoste mereu ne protejam.acum in decembrie trebuia sa am menstruatia pe 27 si mi-a venit abia pe 11 ianuarie.luna asta nu mi-a venit inca deloc.burtica incepe sa mi se mareasca,ma simt tot mai rau,cu toate ca mi-am facut pana acum 3 teste de sarcina si toate au fost negative.
ma gandeam ca poate am o sarcina extrauterina dar apoi am citit ca testele de sarcina depisteaza si o astfel de sarcina extrauterina.
azi mi-am facut programare la medic.dar as vrea sa stiu cate ceva despre asta.ma sperie ingrozitor ce am citit pe internet.
a trecut cineva prin asa ceva?? cum e? in ce consta operatie respectiva??
Raspunsuri
Leditia spune:
Un test de sange e mult mai sigur.
Eu am trecut prin asta anul trecut,aveam dureri si nu stiam ce am,dar aveam dureri cumplite..testele negative,la eco nu se vedea nimic..si am facut vreo 2-3 ecografii..am confundat sangerarea de la sarcina cu menstruatia si totusi nu era bine.Eu ma simteam foarte rau,pierdeam sange si nu stiam ce am...Am facut intr-un final testul de sange,iar in ziua in care am luat rezultatul am ajuns si la spital urgent,ca mi s-a rupt trompa si am ajuns cu hemoragie interna.
Nu e de joaca cu asta.Acum imi pare rau ca nu am facut testul de sange mai devreme si cumva mi-am pus viata in pericol,pt ca eu simteam ca sunt insarcinata,insa testele si ecografiile ma contraziceau:)
Sanatate multa.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
mami_stefi spune:
iti multumesc leditia.
pai testul de sange unde l-ai dus sa ti-l citeasca? la medicul de familie? ca eu una nu am medic . ce as putea face in situatia asta??
Leditia spune:
Nu,testul de sange l-am facut la o clinica privata.Nu m-am dus la medicul de familie,ca nu aveam de ce,pe foaie scria rezultatul,iar in dreapta erau valorile care corespundeau unei sarcini de 3-4 sapt,5-6 sapt..etc..
Am tinut mereu legatura cu medicul ginecolog,nu aveam ce cauta la medicul de familie pt problema asta.
Poti merge sa faci beta-hcg si macar te lamuresti daca esti sau nu insarcinata.
POZE CU NOI
de David Christian
mami_stefi spune:
uite,eu acum 4 saptamani am facut analize pt scoala de soferi .. printre care si analizele la sange.oare nu imi zicea ceva daca era sa fiu insarcinata?
Leditia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi uite,eu acum 4 saptamani am facut analize pt scoala de soferi .. printre care si analizele la sange.oare nu imi zicea ceva daca era sa fiu insarcinata? |
Nu cred ca ai facut beta-hcg-ul.Nu tin minte sa fi facut analiza asta cand am facut analizele pt dosar atunci cand am dat examen pt carnet.
Am specificat,este vorba de analiza beta-hcg,nu de alte analize.
POZE CU NOI
de David Christian
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi uite,eu acum 4 saptamani am facut analize pt scoala de soferi .. printre care si analizele la sange.oare nu imi zicea ceva daca era sa fiu insarcinata? |
Se face beta HCG, cum spune si Letitia, nu se vede la orice analiza a sangelui.
Simtomele pe care le descrii pot fi si de la un chist ovarian spre exemplu.
Evident ca trebuie sa mergi la medic pt. a vedea care este situatia.
Teoretic si testele de sarcina ar trebui sa depisteze extrauterina si o fac in multe cazuri, ca masoara tot Beta HCG-ul, doar ca cel urinar.
Operatia pt. sarcina extrauterina este scurta, se poate face laparoscopic sau clasic, daca se face clasic vei avea o cicatrice mica, de aprox 4-5 cm unde este dunga superioara de la bikini.
Dureaza cam jumatate de ora. Anestezie totala, adica dormi, se face rahi si ti se da ceva si pe vena. Asta depinde de anestezist.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mami_stefi spune:
multumesc mult :) maine dimineata merg la medic. sper sa fie totul ok. da,asa a spus si doctorul meu ca se poate sa fie si un chist ovarian.e,maine am sa vad :) multumesc inca o data pt tot :)