Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(14)
Raspunsuri - Pagina 13
Elfica spune:
Merci. Asa e, am omis sa mai trec 75% din media aceea. As fi vrut eu sa fie 100% :) Ma intrebam daca e fix media sau au ei o alta formula de calcul.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
lorin7774 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elfica Merci. Asa e, am omis sa mai trec 75% din media aceea. As fi vrut eu sa fie 100% :) Ma intrebam daca e fix media sau au ei o alta formula de calcul. Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 |
daaaa, toate am fi vrut...
eu am vazut la o colega ca i-a venit decizia pe mai mult decat exact media pe ultimele 12 luni..cu vreo 100 de lei mai mult...asa ca banuiesc ca exista un mod anume de calcul...
poate ne lamuresc fetele care primesc deja acesti bani...
florina22 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lorin7774
daaaa, toate am fi vrut... eu am vazut la o colega ca i-a venit decizia pe mai mult decat exact media pe ultimele 12 luni..cu vreo 100 de lei mai mult...asa ca banuiesc ca exista un mod anume de calcul... poate ne lamuresc fetele care primesc deja acesti bani... _ LOREDANA, mami de printese MIRUNA 07.05.2005 si ANTONIA 10.12.201O |
pentru a afla ce suma veti primi ca indemnizatie si in ce data vi se vor vira banii prima oara sunati la nr 021.250.90.20/21, dati cnp-ul si sectorul si vi se va spune ce suma vi s-a calculat si in ce data veti primi banutii.
trebuie sa inistati pt ca vorbim de un serviciu de stat!
pup
TINKER_BELL spune:
Elfica, prima luna de pe adeverinta de venituri pentru CIC este luna nasterii copilului (octombrie, in cazul tau). Dar se refera la octombrie ca luna pentru care se calculeaza drepturile salariale, nu ca luna de incasare a acestora. Deci, venitul salarial aferent lunii octombrie (din adeverinta) va cuprinde indemnizatia de concediu de maternitate plus drepturile salariale aferente perioadei lucrate. La acestea ar trebui sa se adauge si ajutorul de nastere (cel de 1 salariu mediu pe unitate), pe care l-ai primit in noiembrie, ca venit aferent lunii octombrie. Sper ca n-am fost prea "tehnica" si ai inteles. Celelalte precizari le-a facut Lorin...
Diana, in gradinitele Montessori copiii nu se educa in mod traditional,ci dupa principiul "sa nu faci niciodata pentru un copil ceea ce poate face singur". Copiii "invata" singuri, educatorul e mai mult un indrumator si nu intervine decat la nevoie, copii nu sunt corectati cand gresesc, dar nici recompensati.
Beatrice, eu nu stiu cat de putin mananca cea mica, e alaptata exclusiv. Nu ma stresez cu ce scrie prin carti, un copil de 3 luni poate avea 5 kg sau 8, mi se pare aiurea sa aiba nevoie de aceasi cantitate de lapte/zi.
florina22 spune:
ana_o cat mai cantareste david?
stiu ca la 3 luni avea 8 kg..al meu la fel, si eram destul de ingrijorata pt ca bebelusii prietenelor mele sunt mult mai micuti la varsta asta...ma gandeam ca imi indpo copilul si apoi nu va putea sa faca tot ce trebuie dpdv motor...
oricum am inceput sedinte de kineto pt o problemuta de la cap, ca-l tine mai mult intr-o parte, si aici ii fac si tot felul de miscari care il ajuta...mi s-a sspus ca va trebui stimulat mai mult decat alti copii mai mititei pt ca el fiind greoi tinde sa fie lenes...
acum, la 3 luni si jumatate cantarit ieri, are 8 kg si jumate...
pup si merci de raspuns!
ana_o spune:
Florina, David a stagnat cu greutatea cand a fost bolnavior. Statea la san pentru alinare, ca-l durea in gat(a avut rosu in gat) si nici de "vb" n-a mai vb 2 saptamani. De cateva zile si-a reluat discursurile si monologurile. Are in jur de 8.5 kg acum. In spital avea 7.8 kg dezbracat complet, dar asta acum 2 saptamani.
Elfica, daca poti, da-mi si mie link cu floraria care ti-a facut aranjamentul. Noua ne-au dat mana libera nasii sa luam ce vrem si am decis pentru lumanare din ceara naturala, se gaseste intr-o singura biserica si costa 150 ron. Aranjamentul as vrea sa fie simplu, dar cu nuante de verde, ca noi avem totul verde la botez, incepand cu hainutele lui David.
In afara de ursitori, noi am comandat si cabina foto la botez, just for fun. Vom avea 2-3 ore la dispozitie cu sute de poze, pe care le vor face invitatii cu bebe sau ei singuri, ma rog, ideea e sa se distreze lumea. Avem si fotograf profi, dar e si prieten si se va ocupa de pozele importante. Am luat DJ, dar domnul iubi are si o surpriza, banuiesc ca va fi Tudor Gheorghe, Nelu Ploiesteanu sau Tandarica. Prefer sa nu investighez si sa ma las surprinsa.
Cine mai are botez maine, in afara de Eliza si Sugubina?
Va pup pe toate!
sugubina spune:
adipapazi nu am mai auzit nimic de la Joann, sper ca e totu ok.
Ce marca de aparat de aerosoli e ala la promotie?
sashenka_h cum merge cu cura?
beatrice75 in legatura cu cantitatea de LP-si ale mele manca diferit, cand 150 Mara,cand doar 80, difera in timpu zilei. Orcum mi se face uneori asa un amestec in cap ca uit cine cat a papat, ca daca una nu mai vrea din bibe il dau lu aialanta; si timpu parca mereu fuge si nu stiu cand am terminat de papat ca latra iar de fuame. Eu zic sa il cantari si daca ia ok in greutate sa nu iti mai faci atatea probleme.
Pan la urma daca nu manca decat 80 ce ii poti face? ca de bagat pe gat nu ai cum cu forta!
Am vazut articolu ala cu suportul de bibe: pan la urma e doar o carpita/prosopel in care se face un soi de brida sa pui bibe-nu cred ca ar fi asa greu de confectionat in casa.
Elfica nici mie nu mi-au trecut salariul ala bonus pe adev cu lunile - se trec doar salariile cu 12luni INAINTE de nastere-ori logic ca salariu ala bonus se da DUPA nastere. Era bine evident sa il bage ca crestea media, da ce sa-i faci.
Am niste emotii si eu cu calculu astora - ca tre sa imi dea 6mil in plus pt bb2, si cum mi-au gresit la alocatie sa imi dea doar una, nici aici nu e exclus. Desi dosaru contine doo certefecate..doua de tuate.
ana_o uau ce de vedete la botez, super tare!!
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
sugubina spune:
Noi suntem in preparatii pt botez, azi a fost zi de mare coratenie si calcat (a venit femeia) si eu am fost de servici non stop cu ratusticile: dat titi cand la una cand la alta, dat bibe dupa bibe de am pierdut siru, vorbit, gangurit, decacutzit, dormit juma de ora, latrat, luat in brate..
A venit Pufescu acas si e si el de servici putin, ca eu sunt facuta terci cu nervii deja.A fost sa spele masina si sa ia pe bunicasa de la microbuz. La 19 mai e de luat tortu si de dus la local. Incercam sa facem cred baita mai repede azi, in jur de 20 nu la 21.30 poate le pacalinizam sa doarma si ele ca maine au zi grea.
Am decis sa nu ma mai enervez despre cum voi arata, ma imbrac cu bluza festiva luata, desi mum a zis ca nu e suficient de lunga si ca imi scoate cateceva. Imi daduse ea vreo doo bluze da toate negre de eram cioclu. Pai ma duc la botez nu la momartare nU????!
Stiu ca va iesi ok pan la urma si de aia am zis sa nu imi toc nervii, asta e ce o fi o fi. Nici noi nu avem foto profesionist, ii punem pe frati: Pufi pe sorsa eu pe fratimiu.
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
danaint spune:
Hello fetelor!
In ultimul meu post va spuneam ca mi-au iesit rau analizele la tiroida, si ca ma duc la un endocrinolog, ca sunt confuza rau ce e cu ele Si apoi nu am mai aparut Insa nu am mai avut puterea sa mai intru sa povestesc, a fost o saptamana infioratoare, in care nu am priceput nimic din analize (inca nu pricep nimic), si am incercat pe cat posibil SA NU MA PANICHEZ (ceea ce mi-a iesit... perfect)
Deci ma duc eu ca o floricica la endocrinolog, cu analiza cu TSH>100 (in conditiile in care normal e pana in 4 val maxima). Se uita ala la mine cam urat asa, din prima. Apuc sa ii zic ca am nascut acum 3-4 luni. Se mai chioraste o data lung, se mai uita in analize. Si imi zice: povestiti-mi nasterea Dupa cum probabil stiti, e o poveste lunga povestea nasterii lui Lucas. Si ma apuc constiincioasa sa ii zic. Pe indelete. Ma gandeam ca poate are legatura, poate cauta ceva cu tiroide nabadaioase prin ce s-a intamplat. Dupa ce termin imi zice: "Sunt mirat ca reusiti sa fiti coerenta" Ma intreaba: "da in picioare va tineti bine? Cat de des aveti ameteli?" Poftim? Ii zic eu... Sunt tare vioaie, ce aveti? Nu am ameteli. Merg la sala de 4 ori pe saptamana (la care ochii endocrinologului ies usor din orbite). Ma joc cu bebe, fac cu el sedinta de kineto zilnic. Merg cu el zilnic la cabinet pt alta sedinta de kineto. Mai bag uneori si 2h de munca pentru firma pe zi. Vioaie este... my middle name
Se mai uita la mine, se mai scarpina in cap, se mai uita in analize. Ma pune pe masa, ma ciupeste de brate, gat, se uita la pielea mea de pe coate si de pe genunchi. Imi asculta inima. Si imi zice: "aveti conform analizelor si a tiroidei accentuate si foarte palpabile din gat o tiroidita severa. Foarte severa. Nu inteleg de ce nu sunteti afectata... Nu am mai intalnit asa caz de resistenta fizica"
In fine, ma trimite la ecografie la inima (ca poate e afectata, si ar putea sa clacheze ORICIND). Imi zice sa nu conduc. Ma mai intreaba o data de pierderi de memorie, ameteli si lesinuri. Sigur, sigur nu am avut asa ceva Ma trimite la eco de tiroida. Imi da puhoi de analize.
Nu m-a panicat super tare pana in punctul asta, ca na, dupa cum va zic, ma simt perfect. Insa cand imi zice, si trebuie sa ii facem analize si lui bebe, ca poate aveti din sarcina, si e afectat, am vazut negru in fata ochilor
A doua zi de dimineata am facut la 9 analize de sange mie si lui bebe la Sanador. La 11 eco de inima la Euroclinic. Si la 19 eco de tiroida tot acolo. O zi minunata
Partea buna: bebe este PERFECT, are analize minunate, nu a fost afectat. Inima mea este perfecta si ea. Tiroida este inflamata mult, insa fara noduli care ar putea insemna cancer sau mai stiu eu ce.
Partea proasta: la testul de tiroida auto-imuna am iesit pozitiva. Valoarea maxima era 4, mie mi-au iesit 11 000 de anticorpi, cu care imi atac propria tiroida. Genial, nu? Si totusi, NU AM NICIO MANIFESTARE CLINICA. Am vorbit cu medicul de familie, cica s-ar putea zice ca "eu contrazic principiile medicinei moderne" Vedem luni ce mai zice si endocrinologul
Va mai povestesc pe seara, ca s-au mai intamplat saptamana asta una-alta dar acum tb sa fug (in pas VIOI) la kineto cu bebe. Eram insa entuziasmata de analizele lui care tocmai acum au iesit, si de faptul ca e OK, vroiam sa spun cuiva.