Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ilinca, cum e AP sa reactionezi cind copilul nu vrea sa isi schimbe pampersul?
Sau: nu are voie sa umble la priza. Sau la veceu, si iaca eu nu pot inchide usa la baie.
Sau: stie ca nu e bine/frumos etc sa trinteasca jucariile si totusi o face, urmarind atent sa vada ce reactii stirneste.
Sau: a depasit virsta la care studiaza cum cad obiectele, si totusi arunca mincarea de pe masa/din farfurie.
Sau incepe sa izbeasca usile/in usi si nu se opreste la rugaminte, nu se opreste la "comanda ferma", nu "pune botul" la "hai sa ne jucam cu plastelina/pictam/citim/ne tragem pe kur/whatever".

Si 1000 de alte chestii care nu, nu sint facute cu scopul de a teroriza/oftica parintele, dar clar sint facute ca sa stirneasca o reactie, sa vada unde e limita tolerantei noastre, in ce moment anume coarda prea intinsa plesneste....ca nu stiu sa ma exprim mai bine. Stii tu, aia care plesnesc copiii on a regular basis zic ca "si-a cautat-o"...poate asta era cea mai potrivita expresie care sa descrie cum aleg sa "push the limits"

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

aoleu, pisigri, parca ai fi descris-o pe a mea (mai adaug eu: sau incepe sa arunce la intamplare tot ce am in sertarul de la noptiera mea - adica perie, clame, cosmetice...)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

In legatura cu dieta...mama copiilor unde muncesc eu, pe langa medicina de urgenta se ocupa de homeopatie si de dietologie.Are pacienti in tratament si rezultate foarte bune. Nu o face de mult, de un an de zile, dar primul ei pacient a fost sotul ei care cantarea 110 kg, iar acum e la 90. E o persoana inalta asa ca nu i-ar sta bine prea slab, astfel incat s-a oprit la nivelul acesta. E o dieta chinezeasca, pe care au abordat-o dupa ce au participat la un congres unde a vorbit chiar chinezoaica in persoana , adica cea care a inventat-o si unde s-au prezentat si fericitele cazuri de slabire.Este vorba despre un pliculet cu mancare deshidratata pe baza de proteine plus o ciuperca ce se gaseste doar in China...se mananca asociat cu o salata cruda de 100 g , de 2 ori pe zi...pana cand pacientul decide ca a atins greutatea dorita.Sotul cu pricina a tinut aproape 3 luni de zile dieta...acum dupa un an de zile e inca slab si arata bine chiar daca mananca cat un "...".Nu stiu insa daca e disponibila si in Romania, stiu doar ca ea da comanda pe internetde plicurile minunate " Star guo" si ca sunt cam scumpisoare...o saptaman de dieta costa cam 100 de euro.Gata ca m-am plictisit si eu de scris...nu mai vb de voi care trebuie sa cititi.

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
Vara 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ilinca, cum e AP sa reactionezi cind copilul nu vrea sa isi schimbe pampersul?
Sau: nu are voie sa umble la priza. Sau la veceu, si iaca eu nu pot inchide usa la baie.
Sau: stie ca nu e bine/frumos etc sa trinteasca jucariile si totusi o face, urmarind atent sa vada ce reactii stirneste.
Sau: a depasit virsta la care studiaza cum cad obiectele, si totusi arunca mincarea de pe masa/din farfurie.
Sau incepe sa izbeasca usile/in usi si nu se opreste la rugaminte, nu se opreste la "comanda ferma", nu "pune botul" la "hai sa ne jucam cu plastelina/pictam/citim/ne tragem pe kur/whatever".

Si 1000 de alte chestii care nu, nu sint facute cu scopul de a teroriza/oftica parintele, dar clar sint facute ca sa stirneasca o reactie, sa vada unde e limita tolerantei noastre, in ce moment anume coarda prea intinsa plesneste....ca nu stiu sa ma exprim mai bine. Stii tu, aia care plesnesc copiii on a regular basis zic ca "si-a cautat-o"...poate asta era cea mai potrivita expresie care sa descrie cum aleg sa "push the limits"

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Hmmm...sa cujet. La schimbat de pampers sta in 95% din cazuri, n-are nicio treaba, stie ca asta e "filmul". Cand e mai agitata, mai frematatoare de obicei vine si tac'so si se maimutzareste la mecla ei pana termin eu operatiunea pus pampers. Cateodata o zbughea si ea in curu' gol si eu dupa ea, cu scutecul (ca noi nici nu folosim "pampers" de fapt:))) in mana si-o incoltzeam pe undeva si i-l puneam. Dar niciodata nu s-a lasat cu plansete sau proteste ca nu vrea pampersul...poate Pisilinca e invatata sa stea si fara pampers sau si pe olita?...Ca a mea nu, inca.
La prize/ fugit spre drum si alte chestii periculoase e ca la Manole, un "nu" categoric. Prizele i le-am tot mascat cu corpuri de mobila (la ea in camera nu e nici una la vedere) iar de celelalte din casa nu a fost atrasa decat de vreo 2 ori de steckerele astea in care-s tot felul de la calc. Cand a pus mana pe el am urlat fara sa realizez ce fac, de spaima, apoi i-am distras atentia. Nu o pasioneaza prizele dar oricum nu ma culc pe o ureche cu asta (nu stiu daca v-am mai zis faza cu Manole: de cand l-am luat imi facusem ritual sa scot tot din priza inainte sa merg la culcare, ca intr-o camera aveam o gramada de cabluri prin prize acolo unde stateam in chirie, in Cluj. Ei, Manu nu a fost absolut deloc atras de cabluri, nici nu le baga in seama! Totusi eu cum citisem ca sunt un potential pericol nu lasam nimic in priza, veci. Ei si intr-o dimineatza, dupa 3-4 luni in care Manu nici nu mimase ca vrea sa roada vreun cablu ce gasesc in camera respectiva? Toate cablurile roase, praf, ca avea Manole ceva dinti ascutziti, chiar daca de lapte! Doamne, tot m-am gandit atunci: daca ma bazam ca n-are treaba si lasam totul in priza?! Daca renuntam la "ritual"?... Hai ca m-am lungit prea mult, morala era ca la fel nu ma bazez ca Sophia e neatrasa de prize, nu o las niciodata singura intr-o camera cu prize fara sa le maschez, fara sa o supraveghez etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Simply-mai nou...acum o mai cheama si Adrenalina, ti-am spus ca rad cate o saptamana cand il aud pe Victor, sotul meu ce mai inventeaza. Burtica e bine, multumesc, e in continua crestere...am ajuns la stadiul de 26 de saptamani si 3 zile...
Nicho ma pupa si bate usurel zicand: "bebe?".

Intre timp a invatat sa spuna "gli" la culoarea gri si "amo" la maro...Nu o lasa pe babisitterul nostru sa faca nimic, trebuie sa faca mama totul si plange si bate din picioare, de iti vine sa mori de ras cand il vede, iar seara cand juacam cu totii uneori remi la masa el are tabla lui aparte cu toate numerele, vine de la unul la altul si cu voce tare spune tot ce vede pe tabla: valoarea si culoarea cartilor: dei, tei, tzim, dzedze, tapte, buuuu, vede, soso...

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
Vara 2010

Mergi la inceput

Reiau:
- ei, pe asta cu trantitul jucariilor nu o inteleg. Sunt jucariile ei, poate sa faca ce vrea cu ele, cum adica "nu e frumos"?...Sophia poate da cu ele de pamant cat vrea, chiar ne distram cand facem asta, n-am io treaba cu ce face cu jucariile, sunt ale ei si gata, isi inventeaza tot felul de jocuri cu ele, le da intrebuintari diferite, nu le foloseste doar "conform instructiunilor" si da, cateodata le tranteste si daca scot sunete ciudate se distreaza copios.
- a mea n-arunca mancarea, caci daca-i e foame baga ca sparta, daca nu vrea ma-mpinge si pleaca-n treaba ei. Dar daca ar incepe sa arunce cu mancarea as zice:"a, nu ti-e foame?" si as lua-o de la masa, caci e clar ca n-are chef sa manance/ sa stea la masa.
- ea usile de la camere nu le tranteste dar a avut o perioada (si mai are placerea asta cateodata) in care trosnea usile de la dulapuri de numa, cu cat sunau mai tare cu atat era mai fascinata, la comoda ei trantea usa si de 50 de ori consecutiv:))) Mie mi se parea amuzant s-o vad asa preocupata de o chestie care mie mi se parea plictisitoare:)). Maica-mea de vedea se panica:"vaaai, de ce-o lasi, o sa-si prinda mana!!" Ei, si? De vreo 3 ori chiar si-a trantit usa pe degete si atunci a intrerupt distractia (pe moment:))
- si Sophiphi are din cand in cand pasiunea de a scoate de prin sertare. In sertarele la care ajunge nu avem niciodata: medicamente, sticlute care s-ar putea sparge, cutite, alte chestii ascutite, periculoase etc. Asa ca n-are decat sa le scoata, se distreaza cam 10 minute scotand si punand inapoi si gata.
Eu n-o iau niciodata ca face ceva "sa ne faca noua in ciuda" sau "sa ne testeze limitele". Face ceva ca asa vrea/ ca o distreaza/ ca e curioasa...

Mergi la inceput

"Penelopa Adrenalina", ce frumos io de tineam dieta aia chinezeasca cu prafuri plangeam de dimineata pana seara, io tre sa simt ca mananc, fratzica!:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Ilinca, morala e ca ai fetita cuminte care nu face ce face Ilinca , Andreea, Stefan etc... pai cum sa stea Stefan cuminte la restaurant cum sta Sophiphi, sau intr-o casa straina (ptiu, deschide tot), pe afara (unde e innebunit dupa usile de la blocuri)... pai si sotul meu a ramas mut cand a vazuto pe Sophi la Sovata ce cuminte statea in ante-camera jucandu-se in timp ce Stefan era ba la receptie si tasta la computer, ba pe scarile alea riscante, ba la baia de pe hol, ba in debaraua aia de langa receptie chinindu-se sa care dupa el aspirator, chimicale, galeti , ba in restarant la usile unde tineau ospatarii vasele sau ma chinuiam cu sotul sa punem ceva sa nu mai inchida muzica . Sau sa stea S.cuminte la un desen animat ?? Daaaa, se uita la Mr.Bean "Thomas" si 'Strada Sesami" dar in timp ce face si altceva ... cand schimbam pampers trebuie sa aibe ceva tentant in mana altfel ne chinuim un pic . Pai de ce crezi ca incui usa? Am mutat chimicalele de baie sus dar isi ia scaunelul mic si se suie acolo asa ca mai safety e cheia cu dubluri (toate usile au aceeasi iala, noi nu am schimbat usile cand ne-am mutat in apart.)
Pai de ce a cazut usa? Pentru ca o busea mereu - acum e mai cuminte, cand vrea sa o inchida se uita la mine iau eu ii zic "inchide usor ca faci buba la usa si plange" , si asa face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Pisigri, aveam si noi prbl.la jucarii si am facut asa : imi 'luam"o voce plangacioasa dramatica de mare actrita si spuneam "vai Stefan , ai lovit jucaria si acum a facut bubita, uite-o cum sta singura si plange (boceam si io un pic) , hai sa ii facem "na,na' altfel nu se mai joaca cu tine'... la inceput nu voia, luam jucaria, o pupam eu si o puneam sus... cu timpul, a inceput si el sa le pupe si sa nu le mai izbeasca (eh,mai calca si stramb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

la noi sunt putine locuri inaccesibile pt simplul motiv ca acum isi duce oriunde in casa scaunul ei sau vre-un scaun normal din bucatarie si asa are acces la aproape toate sertarele si dulapurile (scaunul are vre-o 50 cm, ea - 94, mai intinde si mainile si se ridica pe varfuri si... gata

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Mergi la inceput