Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

simplysorule - o ploaie de pupicuri

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

PISIK, cred ca multe am primit mail-ul ala. Eu l-am trecut la spam-uri. Am vazut reclame si pe diverse site-uri. Nu stiu ce sa zic. Si eu mai cercetez problema. E treaba aia cu Google Adsense. Suna bine, dar nu prea cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ramona, imi pare rau dar nu am Brazelton decit ca-carte , a fost la un moment dat "o moda", a descoperit-o Aris si a spicuit din ea si am fost incintate care mai de care.

By the way, care v-ati Brazeltonuit, va intreb si eu ceva. Am gasit numele lui Mr B pomenit ca "AP-ok". Io, desi am o problema cu AP-ul (pe principiul ca daca doi iti spun ca esti beat te duci sa te culci, acu ca mi-a zis-o si Ilinca n-am ce face, tre sa imi insusesc "dilema existentiala in care ma zbat" ), il iubesc pe Mr B de mor, nu imi amintesc sa fi citit pina acum ceva care sa ma calce pe neuroni din ce a scris el acolo. Acu recunosc si ca nu am citit-o din scoarta in scoarta, da amtrecut prin vreo 3/4...si-atunci....cum e pina la urma? Pt ca B vorbeste destul de clar de disciplinare si trasare de limite, desi propovaduieste toleranta.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Simply, ma rog sa fie bine !

Ilinca, felicitatiuni pentru rezultate! La mai mare ! (gasesti tu cum sa cresti peste 10 )

Anaan, tu cum stai cu scrisul?

Ramona... Bine macar ca ai dubluri la cheile de prin casa. da de ce durerea mea mai tii cheile bagate in broasca, doar tot tu ai mai patit-o cu inchis de-asta prin diverse camere??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Mura e ok, e acasa acum! Multumesc pt pupicuri si ganduri bune

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Pai se poate?! Si eu ma chinui cu dieta in continuare. Azi m-am cantarit si am constatat ca am slabit, per total, 4 kg si mi-a revenit vointa de a slabi, ca, la un moment dat, va spusesem ca eram cam pleostita.

Simplyana, offfff. Eu zic ca, daca au dus-o in timp util la veterinar, o sa fie bine. Tin pumnii si ma gandesc la ea! Unul dintre cei mai iubiti motani ai mei a fost otravit, dar a scapat, deci se poate, se poate, se poate!

Ela, asta e norocul ca nu trebuie sa stau nas in nas cu ele toate ziua, am si alti oameni cu care ma inteleg bine in scoala, dar chestiile astea tot ma fac sa ma simt aiurea. Ai vazut si tu cat de important este sa-ti confirme colegii ca de-abia asteapta sa te intorci, ai alt tonus, alta dorinta de a reveni la munca...in cazul meu, modul de comportament al unora dintre colege este taman invers.

In privinta tipului de educatie, eu recunosc ca nu am consultat prea multe materiale de specialitate. Am citit cateva articole de pe site-ul ala recomandat de fete, cate ceva din cartea lui Brazelton. In schimb, am urmarit cu atentie si cu interes comportamentul si experientele altor parinti in relatie cu copiii lor, m-am raportat permanent pe mine la copilul meu si pe el la mine si, in mare masura, m-am lasat condusa de instinctul matern si de modul in care s-au derulat anumite situatii. La mine este si avantajul meseriei, de atitia ani am de-a face cu copii si problemele lor, cu parinti si problemele lor cu copiii, incat am avut ocazia sa trag niste concluzii care imi sunt utile in cresterea si educarea lui Andrei. Eu zic ca, fundamental in abordarea unui tip sau al altuia de educatie, este temperamentul copilului. Cum bine a exemplificat Ilinca, Sophiphi este usor de educat in maniera ap, dar eu zic ca asta nu functioneaza pentru toti copiii. Unii chiar simt nevoia unei directionari parintesti mai clar conturate, lucrul asta fiind valabil si pentru adulti, as zice eu, nu toti adultii se simt confortabil in postura de sefi, unora le place sa fie subalterni. Prin directionare parinteasca mai clar conturata nu inteleg ordine "latrate" de parinte, ci asumarea de catre parinte au unor decizii in legatura cu copilul(ma refer la copilul mic, pana la varsta scolara) pana in momentul in care acesta este capabil sa si le asume singur. Modul in care impunem copilului deciziile noastre mi se pare vital si trebuie sa aiba in vedere tot temperamentul copilului. La fel, vitala mi se pare si dechiderea noastra spre a recunoaste ca unele decizii pe care le-am luat nu au fost cele mai bune si disponibilitatea noastra de a le schimba.
Cam atat la nivel teoretic. Practic, am un copil temperamental, pe care nu-l caracterizeaza deloc obedienta. In activitatile rutiniere( schimbat pampersul, spalat pe maini, incaltat), am observat ca varianta care functioneaza cel mai bine este, poate paradoxal, lipsa disponibilitatii noastre in a pune totul in discutie. Adica ii zic: Andrei acum te schimb/spal etc. si purced la actiunea in sine fara ezitari. Daca il iau cu "vrei sa ne spalam pe maini? etc, raspunsul este, invariabil, "Nu!" si totul se transforma intr-un circ care ne implica pe toti. In schimb, ma bazez pe alegerile lui in activitatile care ii fac placere: il las sa aleaga traseul pe unde sa ne plimbam, sa-si aleaga dvd-urile la care sa se uite etc; de asemenea, ma opresc din hranitul lui cand spune "gata" etc. si asa pot sa zic ca am ajuns la o armonie pe care, mai demult, nu o credeam posibila prea curand. Sa nu va inchipuiti ca este o metoda infailibila: suntem doi incapatanati si deseori ne simtim unul mai cocos decat celalalt, dar eu sper ca suntem pe calea cea buna.

Na, c-am scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

ramona - nu va plictisiti deloc, bag de seama

ai mancat gogosi ieri?

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Nu ma plictisesc deloc, pe balcon am ramas de multe ori inchisa dar imi deschide repede

In seara asta fac gogosi, ca salivez de ieri, aseara am facut friganele la cuptor, mai usor si mai rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Simply, ma rog sa fie bine !

Ramona... Bine macar ca ai dubluri la cheile de prin casa. da de ce durerea mea mai tii cheile bagate in broasca, doar tot tu ai mai patit-o cu inchis de-asta prin diverse camere??

Apoi m-am plictisit sa inchid/deschid usa de zeci de ori pe zi si sa scot cheia sa o pun pe masina de spalat, am uitat cheia in broasca, sunt si io om ... si asta mic e pe faza la orice miscare. La voi nu se duce la baie ? Cum procedati ? Io tin si usa de la dormitor incuiata cand aerisesc altfel sta sub geam sa se aeriseasca si el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Novusica, ceva stiri elene, ca noi deja am inceput sa visam!

A fost cineva la Hotelul Bucharest Unirii Square? Ca tre sa mergem acolo la o petrecere si nu-sh cat de tare sa ne pudram nasurile...

Felicitari, Ilinca!

Pisik

Tinem pumnii sa se faca Mura bine!

Pisigri, mie Brazelton mi se pare "pe gustul meu" in cele mai multe kestii, nu-sh sa zic cat e de "AP", dar e "ok" din punctul meu de vedere.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Ramona, eu la bai am usi culisanta, deci nici sa vreau nu pot sa incui. In plus, pisicile au in bai mincarea, apa si litiera, deci inca un motiv sa tin deschis.
Am capac la wc si il tin mereu lasat (ca altfel beau mitzele apa de acolo ) si in rest....n-are ce sa faca, nu ajunge la chiuvete si nici la robinetul de la cada/cadita de dus.

Mergi la inceput