bau bau-ul din zilele noastre

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mergand prin Real cu copiii la cumparaturi ne-am intalnit printre rafturi cu un grup de tigani, imbracati ca atare, femeile cu fuste crete si multicolore, batic legat la ceafa, barbatii cu mustati rasucite, palarii, geci, 4- copii galaciosi printre ei, unul atarnat intr-un batic la pieptul mamei, si baiatul meu de 6 ani m-a tras de mana si mi-a soptit "mami, uite ce multi indieni, oare au venit cu caii la magazin?"....

oau, ce m-am indoit de ras, el prin revistele si desenele lui cam asa are ilustrati indienii, si a tras concluzia ca tiganii sunt clar indieni. Asa ca si aia ce-i vede maturand strada sau cautand in pubele el le zice indieni. Eu, si mai "desteapta" decat el, i-am zis "nu, sunt tigani"...insa imi dau seama ca baiatul poate are dreptate, tiganii nu se trag din indieni ca rasa ?

vazand si un afroamerican pe strada mai apoi, m-am simtit sfatoasa si i-am zis "uite asta este un negru, un african"....am fost pe loc contrazisa ca nu e deloc negru e "un maro"....

bau-bau azi in Romania poate fi orice necunoscut, nu numai tiganii, copilul trebuie obisnuiti sa fie in garda fata de orice necunoscut care-i abordeaza indiferent pentru ce motiv, indiferent daca e barbat sau femeie, indiferent de culoarea pielii, indiferent de uniforma purtata etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu ce nu inteleg este de ce sa nu spui tiganului pe nume???

Eu m-am saturat sa vad la intrarea imobilului in care lucrez "romani" cersind, sa-i aud in metrou cantand si apoi injurand ca nu primesc bani, sa aud francezii zicand "aaa, il y a des roumains dans cette rame" etc. Nu, nu sunt romani, sunt TIGANI!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

de ce? pentru ca la noi s-a cosiderat ca e peiorativ sa folosesti termenul de tigan, rrom e mai ok :P numai ca e foarte confundat in afara cu cel de roman, din nefericire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mcoca, am vrut sa zic si eu acelasi lucru. Am stat 5 zile anul trecut in Paris. In metrou (si am circulat zilnic) n-am vazut cantand/cersind decat romi din Romania. Afara mai aveau concurenta niste negri care vindeau tot felul de prostii. M-am gandit ca experienta mea scurta nu e relevanta dar se pare ca tu-mi confirmi impresia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Anya, si eu nici macar nu stau in Paris, stau in Lyon ... E plin de ei, serios, sunt la cersit cu catel si purcel. Cel mai tare e ca tigancile se mai deghizeaza in araboaice, dar vorbesc in romana.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

bau-bau azi in Romania poate fi orice necunoscut, nu numai tiganii, copilul trebuie obisnuiti sa fie in garda fata de orice necunoscut care-i abordeaza indiferent pentru ce motiv, indiferent daca e barbat sau femeie, indiferent de culoarea pielii, indiferent de uniforma purtata etc...

corect punctat.
de intamplarea din real

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enea spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Mi s-a mai intamplat ca, mici fiind, sa aiba reactii mai putin fericite cand au vazut oameni altfel. Cand a vazut prima data live un negru foarte negru m-a intrebat de ce e asa de prajit nenea asta, iar cand a vazut o doamna in carucior m-au intrebat tare de ce doamna e in carucior?

Anya

este clar ca cei mici isi dau seama de diferente, nu cred ca exista copil sa nu vada asta. la mine problema ramane amenintarea te baga in sac, fura. sper doar ca ei, copii nu iau de buna orice text din acesta si totusi nu ramane marcat de asta.

Mergi la inceput