Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (36)
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/be_one/be_one.jpg)
be_one spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Oana, de unde se ridica decizia asta? Tu cum ai rezolvat cu calculul gresit? Mie nu mi-e clar, pe adeverinta de venituri era si luna nasterii copilului, eu stiam ca intra la calcul numai lunile intregi, deci anterioare lunii nasterii, voi stiti cum e? |
"Agentia judeteana pentru prestatii sociale" se cheama.
Pe ce adeverinta apare si luna nasterii? De la serviciu? Trebuiau trecute 12 luni anterioare lunii in care s-a nascut Cezara.
La calculul indemnizatiei, pt perioada cuprinsa intre data acordarii ind si 31 dec 2010 se aplica reducerea de 15%. Dupa 1 ian 2011 se calculeaza cu 75% (sper ca se intelege, sunt contra cronometru
![](icon_smile.gif)
Eu nu am rezolvat inca. Am depus decl 200, astept sa iau adeverinta cu venitul realizat pe 2010 (la dosar am depus adeverinta cu venitul estimat, dar sumele sunt identice, deci nu de aici ar trebui sa apara diferenta) si cand o duc imi vor recalcula.
![](pupic.gif)
Oana mami de doua comori: Dimitrie
![](bici.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
idalis spune:
vai fetelor bebelusul meu SFORAIE!!!!!!! dar ce sforaie ?!!!! nu e racit si nici nu are nasucul infundat. E prima data cand il aud si ma ingrozeste...stiam ca seamana doar cu taica'sau dar chiar in toate?
Idalis, mamica fericita cu Tavis Matei (15.10.2010)
pozele noastre
varsta lui Tavis
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pop_adelina/pop_adelina.jpg)
pop_adelina spune:
am dat o fuga pana la banca sa semnez niste hartii, dar am plecat cu taxi ca e un vaaaant! Darius sta in scoica, i-am pus perna de alaptat in njurul lui si jucarii pe ea si sta cuminte si face vocalize!mor de dragul lui!
nerantula, felicitari pt alaptarea ambilor copii, imi imaginez ca-ti trebuie rabdare si putere multa!
iazmin, stai linistita ca e normal sa tresare, cel putin mie asa mi-a zis pediatra, ca in somn "trece in revista" activitatea din perioada in care e treaz si de aia uneori tresare! Darius de foarte multe ori face asa, si noaptea, cum zicea si idalis, ridica picioarele in sus si le tranteste inapoi si uneori se sperie de zgomot!
mamy de Darius-Gabriel (27.10.2010)
POZE BEBE DARIUS
Povestea unei minuni!!!
hadrianae spune:
Salutare si de la noi!
Ooofff! Scrisesem un ditamai mesajul si l-am pierdut!
Deci, o iau de la capat:
La multe lunite si la multi ani, Maria si Albert! Sa va faceti mari si sa fiti sanatosi, frumosi si fericiti!
Va invitam la o ciocolata de casa si la un pahar de Pepsi, pentru ca astazi Alexandru implineste 5 luni.
Noi suntem raciti amandoi. Aelexandru are mucuti multi, dar altfel pare ok. Sper sa ramana in faza asta, fara alte complicatii. A! si azi dimineata am observat o mica umflatura si roseata pe pleoapa de jos, sub gene, ca un urcior in faza incipienta. A mai intalnit cineva asa ceva? Sper totusi sa nu fie urcior. N-am mai vazut la un copil asa mic. :(
Dar gata cu alea rele! Alexandru creste, a depasit in sfarsit 6 kg si are cam 62 cm. Cred ca e cel mai micut de pe aici, dar eu sunt multumita. El a avut de recuperat del la 2,6 kg si 45 cm. Si mie imi pare ca e bine proportionat. Nu pare slab. Se joaca mult, gangureste din ce in ce mai diversificat si de cateva zile incearca din rasputeri sa se tarasca, cu rezultate mici, dar sigure.
Ieri am inceput diversificarea cu o supa crema de zarzavat si a fost foarte incantat si uimit in acelasi timp. Facea niste ochi mari si plescaia. Era tare simpatic.
Si a inceput sa doarma mult mai bine ziua, ceea ce dupa experientele pe care le-am avut pana acum, e o adevarata minune. Asa ca, Adelina si celelalte fete care se plangeau de aceeasi problema, aveti rabdare. Se pare ca exista sperante!
Hai ca am scris o gramada! Il trimit si revin sa mai raspund si eu la subiectele discutate.
Va pup.
Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010)
POZE LUNA A 4-A
POZE LUNA A 3-A
POZE SARBATORI
POZE BOTEZ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doina_1984/doina_1984.jpg)
doina_1984 spune:
Buna.
Idalis, oramona
Selenar si eu am fost la multi doctori, o sa incerc si la Dumbrava si daca nu e ok, asa cum am auzit, voi mai cauta, ce sa facem. Tu ai fost la Dumbrava?
Matei tot cu fite a mancat si aseara si azi dimineata, sper sa-si revina. Intr-adevar este putin racit ca-i curg mucisorii si tuseste, temperatura nu are.
Fug sa fac mancare, recuperez mai tarziu cititul.
Va pupam
Mami lui Matei Mihai - 26.10.2010
https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/BotezScaldatoare#5573577689511718722
Nerantula spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui be_one
"Agentia judeteana pentru prestatii sociale" se cheama. Pe ce adeverinta apare si luna nasterii? De la serviciu? Trebuiau trecute 12 luni anterioare lunii in care s-a nascut Cezara. La calculul indemnizatiei, pt perioada cuprinsa intre data acordarii ind si 31 dec 2010 se aplica reducerea de 15%. Dupa 1 ian 2011 se calculeaza cu 75% (sper ca se intelege, sunt contra cronometru ![]() Eu nu am rezolvat inca. Am depus decl 200, astept sa iau adeverinta cu venitul realizat pe 2010 (la dosar am depus adeverinta cu venitul estimat, dar sumele sunt identice, deci nu de aici ar trebui sa apara diferenta) si cand o duc imi vor recalcula. ![]() Oana mami de doua comori: Dimitrie ![]() |
E adeverinta tip de la AJPS si e rubrica si pentru luna nasterii: http://www.primariaarad.ro/modules/Formulare/tipizate/pdf221.pdf
hadrianae spune:
Mihaelka, felicitari pentru botezul Petrei! Sunteti niste frumosi!
Mari, tare dulcel e Vladut. Iti vine sa-l mananci! Lora, ce papacioasa simpatica ai tu acolo!
Cat despre alaptat, si eu ziceam ca daca reusesc pana la 6 luni e foarte bine, dar mai e putin pana atunci si lucrurile merg bine, asa ca o sa incerc sa alaptez pana spre un an.
Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010)
POZE LUNA A 4-A
POZE LUNA A 3-A
POZE SARBATORI
POZE BOTEZ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eveline/eveline.jpg)
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Eveline, n-am mai scris, ca suntem bine, foarte bine acum! Gruia a acceptat-o pe surioara lui, e din ce in ce mai dragut cu ea, e un copil tare bun, cuvintele potrivite si tonul bland fac minuni in relatia noastra, ma gandesc cu groaza cand ma voi intoarce la servici cum va evolua el mai departe, e ca un instrument muzical foarte fragil, sper sa nu fie dezacordat, totusi, prea usor ... Mami fericita ![]() Asa s-a nascut Cezara |
Ma bucur ca sunteti foarte bine, chiar meritati
![](floare.gif)
Cred insa ca-ti faci griji prea mari, de ce sa pui raul inainte?! Sunteti o familie normala, echilibrata, copii vor evolua in directia in care veti dori voi chiar si in momentul in care te vei intoarce la servici.
Asta doar daca tu nu vei sta la servici 20 de ore si in timpul asta copii vor sta cu un bau bau cu influente negative... Hai, fruntea sus, "fi barbata"! Viata e frumoasa, sunteti sanatosi, aveti 2 copii superbi, va iubiti...de ce sa-ti faci griji pentru lucruri care nu se stie daca vor exista.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oramona/oramona.jpg)
oramona spune:
Camy, eu nu-i dau nimic, nimic, nici macar ceai. Nu ca nu as vrea dar de cand am renuntat la pompa si o alaptez la san nu vrea bibe deloc si ala cu ceai cei mai placea. Suzi nu a vrut niciodata, asa ca sper sa ne descurcam la diversificare.
Si mie mi-au completat cu veniturile din luna nasterii copilului ca-i asa trecut pe adeverinta si chiar mi s-a atras atentia sa fie completata asa.
mamica fericita de mici comori- Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)
idalis spune:
referitor la indemnizatie... eu am nascut in octombrie. Dosarul pentru indemnizatie mi l-a intocmit angajatorul (super ajutor). Fetele de la HR mi-au completat adeverinta cu veniturile pentru perioada nov 2009-oct 2010 (inclusiv luna nasterii copilului) ca asa zice legea. La agentia de prestatii sociale am inteles ca nu vor lua in calcul venitul trecut la luna octombrie ci il vor considera egal cu cel din septembrie. Adica vor calcula cu 2x venit septembrie. Motivul: pentru a nu intra in calcul si prima de un salar accordata la nasterea copilului.
Voi vedea cand primesc prima data indemnizatia cum au calculat.
Idalis, mamica fericita cu Tavis Matei (15.10.2010)
pozele noastre
varsta lui Tavis