Chiar avem nevoie de asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 6
Katya spune:
Sint atitia oameni pe forumul asta care sint intr-adevar liberi de religie,sint liberi si n-au complexe si nici nu intra la sb de credinta,nu-i intereseaza,chiar n-au treaba cu asta, si mai au si un comportament mai mult decit crestinesc, e plin forumul de Umanitare de ei si nu-i vezi niciodata atacind religia sau Biserica.
Dar sint si oameni care au o pb cu ei insisi de fapt,cu propria neputinta de a se elibera de ceva ce-i oprima, care n-au avut curajul si taria sa-si infrunte partenerul sau parintii sau curentul. Acestia sint cei mai mari atacatori ai Bisericii.Aka Manah, tu esti la fel ca si anul trecut, la aceleasi subiecte anti biserica si anti moaste si anti icoane si anti popi. Nu poti sa faci compromisuri cu constiinta ta, ca i-ai zis popii magar ai vazut ca nu te-a eliberat. Anul trecut spuneai ca urmeaza sa te casatoresti si, de dragul sotiei si al parintilor, o sa faci mariaj religios si uite ca n-ai facut bine, te-ai tradat pe tine insuti.Deci pe tine sa fii furios si nu pe Biserica si popi.Ca ei n-au putere asupra ta.Nici asupra copiilor vostri.Nu-ti fie deci frica de Biserica(culmea e ca ateii si nepracticantii pun frica tocmai pe seama practicantilor...dar ei se pregatesc de azil politic pe motive religioase
)
Accept, la tine chiar nu ma asteptam sa fii si cununata
, sincer iti spun.
Sapt trecuta te-ai suparat grozav ca am zis ca presupun ca faci parte din cultul ortodox (din mom ce ai scris de mama ta ca-i practicanta, m-am gindit ca oi fi si tu botezata si de-aia am zis),dar sa te si cununi! sa-ti botezi si copilul!Sa stii ca,si daca ai facut-o la catolici,in semn de "rebeliune", nu e decit un teribilism de fapt, nu stiu pe cine ai socat, copilul acela e la fel de botezat la catolici ca si la ortodocsi,n-ai infruntat lumea decit pe jumatate.Acuma-mi explic si supararea ta pe credinta si divinitate si biserica de unde vine:tot pe tine ar tb sa te superi si tu, la ce imagine-ti dai pe forum,de om liber si fara constringeri de nici un fel, cununia si botezul sint adevarate infringeri pe care le puteai evita.
De bani si bogatii ale bisericii nu mai zic,au zis si Marilena si Rufus,in orice caz eu nu cred ca un preot poate obliga un credincios sa plateasca ceva pt ceva,treaba credinciosului daca da si apoi stringe pumnii de furie ca a dat.
AkaManah spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Katya Dar sint si oameni care au o pb cu ei insisi de fapt,cu propria neputinta de a se elibera de ceva ce-i oprima, care n-au avut curajul si taria sa-si infrunte partenerul sau parintii sau curentul. Acestia sint cei mai mari atacatori ai Bisericii.Aka Manah, tu esti la fel ca si anul trecut, la aceleasi subiecte anti biserica si anti moaste si anti icoane si anti popi. Nu poti sa faci compromisuri cu constiinta ta, ca i-ai zis popii magar ai vazut ca nu te-a eliberat. Anul trecut spuneai ca urmeaza sa te casatoresti si, de dragul sotiei si al parintilor, o sa faci mariaj religios si uite ca n-ai facut bine, te-ai tradat pe tine insuti.Deci pe tine sa fii furios si nu pe Biserica si popi.Ca ei n-au putere asupra ta.Nici asupra copiilor vostri.Nu-ti fie deci frica de Biserica(culmea e ca ateii si nepracticantii pun frica tocmai pe seama practicantilor...dar ei se pregatesc de azil politic pe motive religioase |
à droite sur la cible.

Veninul dauneaza grav sanatatii.
Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
aschiutza spune:
Tinind cont ca si doctorii si asistentele cer bani (fara chitanta), ca nu se poarta frumos cu oamenii, ca sunt aroganti. Citi dintre doctori fac meseria pt bani si citi pt ca au har? Deci conform logicii de aici, nu avem nevoie nici de spitale. Ne putem fiecare cumpara singuri medicamentele si trata....![]()
Eu nu prea vad care e logica cu daca preotii iau bani blablabla nu avem nevoie de biserica. Eu, in acele momente rare cind ma duc la biserica, nu ma duc sa ma intilnesc cu popa ci cu Dumnezeu. Daca intilnesc un preot cu har, ma bucur sa il ascult. In nici o profesie nu sunt numai oameni cu har sau daruire...
Sunt multe cheltuieli de la buget pt care unii oameni nu vor avea folos direct. Nu prea inteleg eu inversunarea ateilor pe aici. Citi dintre voi cei jagmaniti ati reclamat la instantele bisercesti superioare, de exemplu? Nimeni nu e obligat sa mearga la biserica si chit ca se dau aici cu zvonuri mari ca va deveni obligatorie in scoala, atunci luptati sa nu se intimple (si se poate merge pina la UE cu asa ceva). Dar bombanind impotriva unei biserici, nu se vor rezolva problemele de fond ale societatii romanesti si nici bugetul nu va ajunge dintr-o data sa salveze toti bolnavii, sa se construiasca spitale peste tot sau scoli pt 10 elevi.
Cred ca Ceausescu ar avea acuma succes nebun la alegeri daca ar mai traii: a darimat biserici, a construit spitale si gradinite si crese si scoli...![]()
![]()
![]()
(no, bineinteles ca e o gluma, nu o luati in serios acuma si nu aruncati cu posete ca e pacat de ele).
Cred ca e loc si pt atei dar si pt credinciosi sub soare si ca fiecare clasa are nevoi diferite. Si fiecare clasa ar trebui sa respecte nevoile celeilalte. Iar cei atei pot incepe sa doneze sau sa stringa bani pt spitale - sunt sigura ca si multi credinciosi ar dona bani pt asta nu numai pt biserici
.
Imi pare rau cit de frustrata a ajuns societatea romanesca incit sa fie atita cearta pt o biserica - chit ca e numita Catedrala neamului. Sa ne aducem aminte ca in comunism practicarea religiei a fost opresata - e normal ca acum sa traiasca un "boom", care la fel de normal se va stinge / calma dupa un timp.
Pt multi oameni, care fie ca sunt suprasaturati de probleme, fie ca nu se adapteaza schimbarilor societatii romanesti, fie ca sufletul lor e inclinat spre credinta, fie ca sunt practicanti din traditie, biserica reprezinta un loc de retragere, un loc de adunat puteri, de speranta. Cred ca le putem acorda acest drept chit ca nu suntem ca ei, nu? Problema sa se descurce cu preotii fara har e a lor si nu a ateilor care nu se duc la biserica ....
P&ANA spune:
| citat din mesajul lui Katya Sint atitia oameni pe forumul asta care sint intr-adevar liberi de religie,sint liberi si n-au complexe si nici nu intra la sb de credinta,nu-i intereseaza,chiar n-au treaba cu asta, si mai au si un comportament mai mult decit crestinesc, e plin forumul de Umanitare de ei si nu-i vezi niciodata atacind religia sau Biserica. Dar sint si oameni care au o pb cu ei insisi de fapt,cu propria neputinta de a se elibera de ceva ce-i oprima, care n-au avut curajul si taria sa-si infrunte partenerul sau parintii sau curentul. Acestia sint cei mai mari atacatori ai Bisericii.Aka Manah, tu esti la fel ca si anul trecut, la aceleasi subiecte anti biserica si anti moaste si anti icoane si anti popi. Nu poti sa faci compromisuri cu constiinta ta, ca i-ai zis popii magar ai vazut ca nu te-a eliberat. Anul trecut spuneai ca urmeaza sa te casatoresti si, de dragul sotiei si al parintilor, o sa faci mariaj religios si uite ca n-ai facut bine, te-ai tradat pe tine insuti.Deci pe tine sa fii furios si nu pe Biserica si popi.Ca ei n-au putere asupra ta.Nici asupra copiilor vostri.Nu-ti fie deci frica de Biserica(culmea e ca ateii si nepracticantii pun frica tocmai pe seama practicantilor...dar ei se pregatesc de azil politic pe motive religioase Accept, la tine chiar nu ma asteptam sa fii si cununata Sapt trecuta te-ai suparat grozav ca am zis ca presupun ca faci parte din cultul ortodox (din mom ce ai scris de mama ta ca-i practicanta, m-am gindit ca oi fi si tu botezata si de-aia am zis),dar sa te si cununi! sa-ti botezi si copilul!Sa stii ca,si daca ai facut-o la catolici,in semn de "rebeliune", nu e decit un teribilism de fapt, nu stiu pe cine ai socat, copilul acela e la fel de botezat la catolici ca si la ortodocsi,n-ai infruntat lumea decit pe jumatate.Acuma-mi explic si supararea ta pe credinta si divinitate si biserica de unde vine:tot pe tine ar tb sa te superi si tu, la ce imagine-ti dai pe forum,de om liber si fara constringeri de nici un fel, cununia si botezul sint adevarate infringeri pe care le puteai evita. De bani si bogatii ale bisericii nu mai zic,au zis si Marilena si Rufus,in orice caz eu nu cred ca un preot poate obliga un credincios sa plateasca ceva pt ceva,treaba credinciosului daca da si apoi stringe pumnii de furie ca a dat. |
Si ti-ai notat exact ce/cine/cum /cand orientarea religioasa a fiecarui user ?
giani spune:
Rufus
Daca nu-ti place (si te cred), eu zic ca te compromiti. Adica, ori merg si tac din gura, ori nu merg. Tu nu faci nici una din astea.Asta voiam sa zic. |
In 3 mesaje mi-ai indicat: m-ai bine m-as ascunde de rusine, ca as fi ipocrita, si compromisa. Asa o fi, tu stii mai bine.
Da' tot ma simt datoare sa dau o explicatie. Asta sint, ne-bisericoasa, nu stiu de unde mi se trage, desi vin din familie de credinciosi, iar in familia extinsa, cu incidenta mare de popi si calugarite.
Am fost rugata de prieteni sa botez ori sa cunun, prieteni care imi cunosc bine opiniile, carora le-am reamintit in momentul propunerii ca nu-s 'bisericoasa'. Sint prietenii mei si am facut-o din prietenie. As zice mai degraba ca e un compromis, nu ca m-am compromis.
Mama mea ma cunoaste, o cunosc, stiu prea bine ca vrea inmormintare religioasa- si bineinteles ca o voi face, aici nici macar cuvintul compromis nu pot sa il folosesc, e dragoste si mult respect pentru ea.
Sotul meu e credincios, nu merge la biserica, inca, cine stie cu virsta, e credinta d-aia "in suflet", e treaba lui, ipocrit imi pare sa devin religioasa peste noapte, ca sa ii fac pe plac.
Intr-adevar, nu ii inteleg pe cei bisericosi, cum asa nu ma inteleg bisericosii pe mine. Dar... supravietuim. Unde mai pui ca legam si strinse prietenii.
nelia spune:
Pentru cei care nu cred si nu au facut nimic care sa sprijine credinta (nunti, botezuri etc.), jos palaria.
Pentru cei care nu cred si care respecta traditiile locului in care s-au nascut sau in care au ajuns, inca o palarie jos. Imi pare rau ca nu pot face acest lucru si in fata celor care nu cred, care sint impotriva a tot ce este religios, dar au fost in biserica si duc cadou profesorului de religie, numai din cauza presiunii sociale, de gura familiei si a prietenilor.
Nu, nu de gura lumii faci asa ceva, ci din cauza ca nu stii cum stai la acest capitol si ti-e teama sa mergi prea mult impotriva a ceea ce nu cunosti. Daca ai avea certitudini, gura lumii nu ar mai conta. Cine are, face asa cum simte, cine nu are, merge cu valul... Nu e nimic grav in asta daca s-ar opri aici, numai ca nu stiu ce de se simte mereu nevoia de a veni cu justificari: eu nu cred, simt impotriva, daca ar fi fost dupa mine nu as fi facut etc., dar am facut asta pentru ca...
Accept, bravo ca ai putut sa faci asa cum simti!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
calipso_zeus spune:
Nu confunda ateul cu cel care crede in Dumnezeu dar nu calca la biserica.Sunt notiuni total diferite.
J G spune:
Imi place mult de crediciosii care numesc ateii care se conformeaza regulilor sociale ipocriti. As vrea sa-i vad pastrandu-si credinta intr-o societate care e 90% atee si care s-ar uita crucis daca te-ai declara invers. As vrea sa-i vad facand cerere de a scoate copilul de la orele de religie, unde s-ar face budism. Nu va imaginati ce presiune fac rudele (care altfel nu se duc decat la nunti botezuri parastase la biserica) in legatura cu botezul! "vai de mine mama, daca moare nebotezat?" asta gandeau rudele din jurul meu. Macar cu nunta am facut ce-am vrut.
Eu stiu ca nu realizati discriminarea ateilor. Sau poate o considerati justificata, sperand ca daca insistati, bietul ateu isi va salva sufletul someday.
Eu de exemplu, imi voi ingropa crestineste parintii. Insa daca voi muri inaintea lor, ei nu-mi voi respecta decizia in legatura cu ce vreau sa se intample cu trupul meu. Le-e venit rau cand am discutat despre asta, au zis ca e inacceptabil. Frumos asa?
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
nelia spune:
Nu exista credinciosi adevarati care nu calca in biserica. Cine a citit cu adevarat cartile ortodoxiei intelege ce zic. Cei care nu mai cred in biserica, dar cred in Dumnezeu, nu sint printre noi, in societate.
JG, eu te inteleg si iti respect libertatea si dreptul de a alege. De altfel, in aceasta privinta nu sint departe de tine, daor ca la mine este din alte considerente. Si asa ar trebui sa faca toti cu toti.
Discriminare exista si dintr-o parte si din alta. Dar nu asta voiam sa aduc spre analiza. Ci faptul ca inteleg ca tu, Accept si oricine e ca voi, sa vina aici si sa spuna nu constructiei unei catedrale si a religiei in general, aducind cu argumente solide din punctul vostru de vedere, dar nu-i inteleg pe cei care vin si spun acelasi lucru si cu toate acestea ei insisi au facut imprumut la banca sau au cheltuit o caruta de bani ca sa faca ceva impotriva a ceea ce simt. Insa nu mai sint de acord ca cei din popor care vor asta, sa faca practic acelasi lucru cu banii pentru o catedrala...
Noi nu am facut nimic din ce am dorit si nu am simtit presiunea sociala despre care vorbiti. Ea exista, dar e pentru cei care se lasa presati, tocmai pentru ca ei, sinea lor, nu stiu exact care este adevarul. Nu am facut cununie, am facut un chef oarecare si superreusit dupa ce am venit de la primarie, nu ne-am cununat religios...
Am botezat copiii pentru ca am vrut, desi eu cred ca ar trebui copilul sa aleaga cind anume se boteaza, la fel cum e in alte religii... Botezul copiilor la noi a tinut de traditie si de ceva mult mai mult, un ceva care explicat ar putea fi bine inteles de cei care simt ca mine. Nu am facut chefuri la botez, ci doar o masa cu prietenii... Si si nunta in sensul traditional daca as fi facut, tot n-as fi facut ce se intelege astazi prin nunta.
Tot ce am facut, am facut pentru ca am vrut, ce n-am facut, am facut pentru ca n-am vrut. Am destula tarie in mine sa-mi sustin ideile in fata oricui, fara cearta si fara pus la zid. Si asa cum ma astept sa-mi fie respectate deciziile, asa respect si eu deciziile altora, indiferent care ar fi acelea. Numai ca faptul ca esti impotriva, dar mergi totusi, chiar daca nu mai prididesti de a blama si a dispretui pe altii... asta chiar nu-mi place.
Sint de acord ca acum nu e momentul unei asemenea constructii, dar daca o iei asa, nu va fi multa vreme de acum incolo. Nu e momentul nici sa contruiesti scoli, ci sa le repari pe cele existente, nici sa construiesti biblioteci, teatre si alte institutii culturale si educative. Pentru ca nu sint bani.
Dar nu ar fi momentul nici sa faci atita risipa la mincare, nici sa urmaresti ultimele aparitii in materie de moda, nici in materie de vacante, nici macar de case superluxoase, cu tot confortul material, pe care toata lumea si-l doreste. Nu e momentul decit sa stam sa ne plingem ca ni se ia din bani si se construiesc biserici sau se dau la gravide...
E momentul doar sa mincam si atit! Sa incarcam buzunarele stim noi cu bani ca sa ne rezolvam mai repede problemele, sa stringem bani pentru cadouri din ce in ce mai costisitoare la profesori si asta cu ocazia a tuturor sarbatorilor existente sau neexistente... si sa construim supermarket-uri... nu am vazut nici un subiect pe DC despre constructia marilor lanturi de magazine din tara, luxoase de-ti iau ochii, dar prin care lumea se plimba cu buzunarele goale, ca printr-un muzeu. In schimb, daca s-ar propune acum, in plina criza, constructia unui muzeu, s-ar sari de cur in sus ca si la cea a catedralei, ca doar ne batem joc de banii publici.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Daca nu-ti place (si te cred), eu zic ca te compromiti. Adica, ori merg si tac din gura, ori nu merg. Tu nu faci nici una din astea.