Chiar avem nevoie de asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 20
calipso_zeus spune:
Asa....sa continui putin aventurile mele la sfintiile lor.
Un singur preot am intalnit(o fi exceptia care confirma regula),la Bisericani,in jud.Neamt.Am dus-o de fapt pe o prietena acolo ea il avea ca duhovnic,parca asa se cheama si a tinut neaparat sa-l vada.Bun,ne-am urcat in masina,am plecat pe o ceatza sa o tai cu cutitul...am ajuns destul de repede,l-a cautat,l-a asteptat....in fine,a vorbit cu el....cand sa plecam m-a chemat,eu eram deja la volan,foarte politicos si m-a spus"domnisoara,esti prea agitata,sufletul matale e prea zbuciumat.Ai rabdare si cat de curand vei fi linistita si multumita,ca Dumnezeu vede sufletul"Nu m-a lasat sa-i pup mana nici nu a vrut sa primeasca bani.Eu eram doar tanara si nelinistita.
.
Doua luni mai tarziu mi-am cunoscut actualul sot.Asta e alta poveste.
I-am povestit sotului meu si el a venit cu ideea sa mergem din nou la preotul ala cand nu puteam avea copii.Eu am acceptat de gura lui...am ajuns,eu stateam la poarta,sotul l-a cautat...
M-a chemat pe mine si mi-a zis...tot asa pe neasteptate:"o sa ai un copil bun ma rog pentru tine.I-am intins 30 ron...asta e..dar el mi-a impins mana si a zis"e prea mult,dati-i la saraci,Dumnezeu stie ce sa faca"...in luna urmatoare am ramas gravida ....
Nu am mai izbutit sa ajung desi omul acela merita respect...chiar are har,cei care merg la el cu suflet bun sunt ajutati de Dumnezeu.Io am ce am cu popii hrapareti cu conditionarile de genul"nu-l impartasesc ca a baut apa inainte..etc,etc..." ca Dumnezeu m-a ajutat de cate ori am avut nevoie si l-am rugat asa cum stiu eu...nu la biserica in nici un caz.
Iaca de aia zic io ca vorba lunga e saracia omului...multi vad putini cunosc....
EDIT: ma duc sa spal covoarele,mai vin io...
nelia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inaioana Valentinag, eu stiu cu totul altfel: ortodocsii se casatoresc o singura data cu taina si tot tacamul, si o mai pot face de doua ori cu slujba simpla de binecuvantare a cuplului, fara deosebire ca unul nu a mai fost casatorit sau a fost. Chiar imi amintesc o discutie cu IrinaC despre asta in care puneam problema ca mi se pare incorect fata de cel ce nu a mai fost casatorit.Ea mi-a explicat ca acela a ales sa se casatoreasca astfel, in cunostinta de cauza fiind, asa ca e ok, nu e incorect. Pe scurt, eu stiu asa: se poate de trei ori, dar cu slujba intreaga doar prima data. |
Mie mi se pare incorect. Si sa-ti spun si de ce. Orice taina se face si se desface, daca nimic nu impiedica asta. Iar ma intorc la Biblie, eu nu am gasit unde anume se scrie clar ca taina casatoriei odata facuta, nu se mai poate desface. Si chiar daca scrie, printre rinduri, si nu am inteles eu, atunci inseamna ca practica bisericeasca nu e clara.
La catolici (e doar pentru comparatie, nu-i consider mai buni in credinta lor), dar totusi, acolo se spune clar ca divortul e interzis. La ortodocsi nu e interzis, dar, totusi, taina casatoriei e una singura. Din punctul meu de vedere, inseamna ca cel necasatorit se casatoreste cu unul sau una casatorit/a cu o alta femeie sau barbat. Slujba de binecuvintare nu inlocuieste o taina de casatorie.
Cu Huxley, spuneam ca suna mai mult a agnosticism, decit a ateism. Adica nu refuza existenta divinitatii, ci considera ca este imposibil de cunoscut, ceea ce nu e acelasi lucru.
Spuneam ca mai degraba Jung ma atrage, care pune totul se seama profunzimii eu-lui inconstient. Numai ca daca intri pe terenul asta, nu mai iesi, psihicul uman, mai ales cel inconstient ramine inca un mister... Si cum inca nu s-a ajuns la fundul lui si nici nu cred ca se va ajunge vreodata, imi place mai mult filozofia lui, baiat destept, a pus totul pe ceva ce stia ca nu va putea fi lamurit prea devreme.
Calypso, eu am cunoscut cel putin cinci oameni ca cel din povestea ta. Nu sint singurii, sint si merita tot respectul. Dar oamenii astia sint simpli, traiesc simplu, credinta lor e atit de puternica incit o simti si tu, necredinciosul. Una din cei cinci ei este Fecioara din Parepa.
Eu stiu ca la copii nu conteaza daca au mincat sau nu... pentru ca ei sint suflete nevinovate.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
calipso_zeus spune:
Nelia iaca copilul meu pentru popa ala nu a fost suflet nevinovat,mai ales ca era bebelus.Trebuia sa fi postit
copilul cel putin doua ore..pe o caldura de 30 de grade.......de asta m-am lecuit eu de umblat cu plodu` in brate pe la biserici.Oricum niciodata nu am cerut ceva pentru mine...m-am rugat asa cum stiu eu pentru altii..sot copil parinti...sigur Dumnezeu s-a uitat la pacatosul care nu cere nimic pentru el.S mi-a dat si mie,fara sa cer nimic.
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nelia Eu stiu ca la copii nu conteaza daca au mincat sau nu... pentru ca ei sint suflete nevinovate. |
Bineinteles ca nu conteaza.
Copiii nu se spovedesc, nu postesc.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Katya spune:
Nelia, imi dau seama ca esti abia intr-una din etapele credintei, dar depinde de tine daca chiar vrei sa-L intelegi pe Dumnezeu sau esti fascinata in egala masura de conexiunile mintii tale,de autorii pe care-i iubesti, de intelegerea logica a credintei,nu stiu cum sa ma exprim.
De ex pt mine lucrurile sint f clare,pt mine nu exista Dumnezeu ca "divinitate", "farima de credinta din fiecare din noi", "entitate", "energie" etc,daca as simti doar ca ne "guverneaza" "cineva",mai bine atee,n-am nevoie de ce stiu eu ce forte cu care sa rezonez, mi-ar fi si frica.Pt mine Dumnezeu e Dumnezeu cel Crestin,cu elementul central Iisus Hristos, numai daca ma gindesc la Crezul si mi-e totul clar.
Tu zici ca doar o data zice Hristos de Treime ,ei bine, chiar si o data daca zice, tot ar tb sa fie clar.In afara de asta, in mesajul pe care eu i l-am adresat Selenei, am dat citeva citate, sint in Evanghelii, asa zice Iisus, ca El si Tatal sint Una.Ti-am dat citatul din Facere, e versetul 26,iarasi scrie negru pe alb. Treimea nu se putea "introduce" "mai tirziu", Iisus exista deja in persoana Tatalui-cum e la Crez:"Fiul lui Dumnezeu,Care din tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii".Duhul Sfint de asemenea purcede de la Tatal si El e Cel care "a grait prin prooroci",El e Cel care se pogoara la Cincizecime asupra apostolilor etc.
Iarasi n-am o pb cu firea indoita a lui Iisus, El are atit natura divina, cit si umana, patimeste ca un om,invie ca Dumnezeu.
Pb Tatalui.Pai ma gindeam ca altii vin sa conteste, ma mir ca tocmai tu n-ai inteles.Tatal ceresc a dat porunci,da? Sint negociabile? Nu. Le-a dat la modul imperativ: sa nu faci aia sau sa faci aia, n-a zis la conditional-optativ (ar fi bine sa nu ucizi ci sa nu ucizi).Eu ca parinte zic copilului sa nu scrie pe pereti,daca el scrie pe pereti,eu ii iau creioanele si prin urmare se cheama ca l-am pedepsit, plus certat inainte sa zicem.Ce-are a face iubirea aici?Oricum, am mai zis,ne concentram pe Iisus si pe iubire si pe iertare.
Cu judecata si cu sufletul dupa moarte, iarasi tb sa fii convinsa ca ele exista (cel putin ca ortodox sau catolic), altfel, daca o luam cu energie care se-ntoarce de unde-a plecat si cu transformari in nu stiu ce, se cheama ca inca n-am inteles crestinismul.
Sper sa nu ma urasca nimeni dac-o sa zic iar ca tb citit si iar citit, dar altfel nu se pot intelege niste notiuni, pe forumuri ai doar asa, niste repere, explicatii de la fiecare cum se pricepe, asa ca cel mai bine e sa studiem singuri.Probabil ca tot nu te-am lamurit, plus ca iar am vaga imprersie ca am vorbit iar cam de sus desi n-am intentionat deloc, imi cer scuze.
Imi cer scuze si ca am acaparat partea asta de subiect, sper sa nu mai intervin.
nelia spune:
Katya, eu vreau sa inteleg logic credinta, desi eu nu sint o fire logica.
Te-am lamurit. Ferice de tine ca poti sa crezi si gata, Sa stii ca voi care credeti si atit, sinteti fericiti. Eu nu pot si atunci citesc... sint la glezna broastei cu lecturile, imi dau seama, dar fac si eu ce pot.![]()
Da, uite diferenta de ce tu nu poti si eu nu: exemplul cu creioanele, pe mine nu ma deranjeaza ca scrie pe pereti si chiar daca ma deranjeaza un pic, ca sa zicem ca abia i-am zugravit, nu-l cert, nu-l pedepsesc, ii explic... si inca o data si inca o data, cu rabdare, pina cind va intelege.
Ori Dumnezeu nu explica, a trasat niste linii clare, pe care daca le depasim sintem pedepsiti, pe care daca nu le vom depasi si respecta intocmai, fara prea multe indoieli si intrebari, atunci vom fi rasplatiti. Ori eu, ca parinte, nici cu asta nu sint de acord, cu pedeapsa si rasplata, intelegi? Din iubire mare nu faci asta, din iubire mare intelegi, explici, dai detalii, dai dovezi, adica manifesti iubirea. Sper ca intelegi.
Da, se poate sa fiu intr-o etapa a credinteti, dar sint de mult timp aici.
Insa sint fascinata de religii pentru ca sint fascinata de oameni si de modul in care isi construiesc... mecanismele de supravietuire, ca nu stiu cum sa le spun altfel. Si asta nu de cind a aparut crestinismul, ci de mult timp, de foarte mult timp.
Eu cu Treimea am o problema... cind a fost ea introdusa? De cins se vorbeste despre Treime? Sau tu crezi doar in ceea ce exista de la venirea lui Iisus, inainte de el nu a fost decit Marea creatie importanta? Pentru ca eu nu vad asa lucrurile, adica bun, a venit Iisus, dar asta e doar un moment, nu? Si nu sint decit 2011 ani de atunci. Daca Dumnezeu exista, atunci exista de cind exista Universul. Ce a fost inainte de asta, cum era vazut, ca Treime nu avea cum sa fie, acesta exista de la aparitia celui de-al treilea element, adica Iisus. El sau ei, cei doi intr-unul, l-au trimis pe Fiu sa salveze lumea, tocmai pentru ca pe Dumnezeu il durea unde a ajuns aceasta.
Raspunde, sintem de mult tare in afara subiectului.
Dar nu ne-a fugarit nimeni de aici... inca. La SC nu avem cum sa mergem, aici e un subiect si pentru mine, si pentru tine si Rufus si pentru Inaioana si Accept. As deschide alt subiect, de mult tare vreau sa discutam asta pe DC, pentru mine are legatura cu copiii si cu modul in care ni-i crestem (detalii la cerere
). Dar nu stiu cum as putea sa-l numesc...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Ah, si parintele Dumnezeu zice mai mult sa NU faci, decit sa faci si ce sa faci. Asta e o alta problema a mea, caci eu, ca parinte, mai mic asa decit el, prefer sa nu prea folosesc NU, oricum nu insotit de explicatiile de rigoare. Numai cele 10 porunci daca le eie, sint pline de sa nu, sa nu, sa nu...
Katya spune:
Nelia, in pr rind ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine
, pt ca-ti marturisesc ca mesajele tale m-au bulversat cu atita amalgam de filozofii si psihologii si religii, cu adevaruri si speculatii, cu Biblii si Filocalii si Jung ,ca eu una n-am facut fata
si am avut impresia ca am scris zbirlita toata.(Uite de ex chiar si acum cind citesc ca legi religiile de "mecanismele de supravuietuire" incep sa ma zbirlesc iar, credinta poate fi si "fara motiv",e de necomparat cum Il poti iubi pe Dumnezeu si cum poti simti ca Dumnezeu te iubeste fara sa aiba legatura cu vreo disperare sau neputinta).
Plus ca sintem si off topic, ni s-a si spus ca scriem mult si nu mai citeste nimeni, ma simt prost si pt asta, eu nu-s obisnuita sa apar asa-n prim plan.
Si adevarul este ca nici nu te pot lamuri mai mult de-atit, cu Treimea ti-am zis cum e, e acolo de la inceputul inceputurilor, daca nici preotii nu ti-au putut explica, eu nici atit, poate se-ncumeta vreun alt forumist, ca macar atita stiu ca, de oricare crestin ar fi, Treime toti avem, deci nu-ti pierde speranta
.
(Ca sa nu-ti mai zic ca impresia mea e ca oricum tu nu tii atit la aflarea rezultatului, cit mai ales la derularea demonstratiei si asta implica si multa filozofie care tie-ti place, dar pe mine nu ma tin nervii
) )
In ex cu creioanele m-am gindit ca e de la sine inteles ca parintele intii iarta ,apoi iar explica etc, abia intr-un final ia creioanele si ma asteptam ca tu sa intelegi, ca doar nu demult citeam la Psi sb cu copilul si parintele unde erai si tu implicata.In orice caz, Dumnezeu asteapta,asteapta,ne da ocazia sa constientizam greseala, sa ne caim, ii pare rau de nu mai poate cind vede ca persistam in rau, pina la urma ni l-a dat si pe Fiu, doar doar ne-om inmuia inima, eu n-am imaginea unui Dumnezeu pedepsitor, ci a unuia ingaduitor, in realitate noi IL pedepsim pe El,daca ar fi s-o faca El, nici n-am mai exista.
Poti cere de la prietenii tai preoti o bibliografie sau poti citi de pe la SC subiecte mai vechi unde au scris fete mai pricepute in explicatii sau poti deschide sb la SC si acolo sigur iti vor raspunde mai multi, ca sa afli si cu Treimea si cu ce intrebari mai ai.
Cam asta, scuza-mi limitele si ne-om mai intilni la alte sb, acuma sa-i lasam pe oameni cu catedrala si cu ce-o mai fi.
>>>Continuare

Rufus ai o famile foarte frumoasa.